Monday 29 December 2008

Ανασκόπηση έτους 2008 (Μέρος 1ο)

Ένα χρόνο πριν, αποφάσισα να κάνω μια ανασκόπηση του έτους (2007). Αν και δεν είναι κάτι που συνηθίζω να κάνω και δεν το είχα ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν, σκέφτηκα να κάνω και φέτος το ίδιο, όχι για να απολήσω τη χρονιά που αφήνουμε σε λίγα 24ώρα, αλλά για να θυμηθώ πως πέρασε. Ξεκινάμε λοιπόν για άλλη μια φορά το ταξίδι στον χρόνο...

Ιανουάριος 2008: Ο μήνας με τα περισσότερα ποστ, 35 στον αριθμό! Την Πρωτοχρονιά και μόνο κάνω τρία ποστ: σας εύχομαι καλή χρονιά, χορεύω με τον χαρούμενο γαϊδουράκο και αναρωτιέμαι πως να λέγεται το τραγούδι που τραγουδούσαν οι μουσικοί στο Cosmos (μέχρι σήμερα ακόμα δεν έχει βρεθεί απάντηση!!). Ο μήνας αυτός (ίσως λόγω κρύου) περιλαμβάνει πολλές ταινίες: Death At A Funeral, I Am Legend, Stardust, Gone Baby Gone. Είναι ο μήνας της γιορτής του έτερου ημίσεως και των γενεθλίων μου. Φυσικά κερνάω και μια ωραιότατη τούρτα από το Plaisir! Η Κύπρος υποδέχεται το ευρώ και ο κόσμος αποχαιρετά έναν νέο ταλαντούχο ηθοποιό που έφυγε τόσο νωρίς και άδικα, τον Heath Ledger.

Φεβρουάριος 2008: Ο μήνας αρχίζει με το πολυαναμενόμενο πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του Lost!! Λίγες μέρες μετά Χρύσπα, Μαρκάκης και Καλομοίρα διαγωνίζονται για να δούμε ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2008. 14 Φεβρουαρίου, μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μια τούρτα-έκπληξη σε σχήμα κόκκινης καρδιάς έρχεται στο σπίτι! Και ο μήνας αυτός έχει αρκετές ταινίες: Shools For Scoundrels, Run Fatboy Run, Starter For Ten, Volver. Μέσα του μήνα η πλατεία Αριστοτέλους διακοσμίζεται εν όψει του Καρναβαλιού. Τέλος αναπολούμε κάποιες διαφημίσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε την δεκαετία του '80.

Μάρτιος 2008: Στο Cosmos γίνεται αφιέρωμα για τους πλανήτες. Μια άλλη μέρα κάνω μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και βγάζω κάποιες πολύ ωραίες φωτογραφίες καθώς ο καιρός είναι καταπληκτικός! Στην ίδια βόλτα τα βήματά μου με φέρνουν στο κέντρο και με κάνουν να προσέξω διάφορα αξιόλογα κτίρια και γίνεται ένα πετυχημένο ποστ με τον τίτλο "Re-discovering Thessaloniki". Το τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας κάνουμε μια απόδραση στην Βαρκελώνη και το αποτέλεσμα είναι 13 posts (τα οποία ολοκληρώνονται ως το τέλος του επόμενου μήνα), ή κατά τον Γκρινιάρη η "Βαρκελωνιάδα" μου! Χεχε! Μετά την επιστροφή, πάμε θέατρο και βλέπουμε την ξεκαρδιστική παράσταση Caveman με πρωταγωνιστή τον Χριστόδουλο Στυλιανό που εμφανίζεται τώρα στην τηλεοπτική σειρά του Mega "Η πολυκατοικία". Καθώς ο μήνας πλησιάζει προς το τέλος μαζί με τον Γιάννη κάνουμε το πρώτο μας παζλ με θέμα την Σαντορίνη! Απο ταινίες βλέπουμε τα: Dan In Real Life, Stormbreaker και Flawless.

Απρίλιος 2008: To Battlestar Galactica επιτρέφει με την τέταρτη σεζόν. Παρακολουθούμε το υπέροχο Atonement, καθώς και το Sleuth και το In The Valley of Elah. Προς το τέλος του μήνα η παρουσία της άνοιξης γίνεται εντονότερη με τα λουλούδια που ανθίζουν και μας χαρίζουν εκπληκτικά χρώματα και αρώματα!

Μάιος 2008: Την Πρωτομαγιά αράζουμε και ξεκουραζόμαστε. Το Σάββατο 3 του μηνός πήγαμε και πάλι θέατρο. Είδαμε την παράσταση "Το Όνειρο της Διπλανής Πόρτας" με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον Αργύρη Αγγέλου και την Ζέτα Μακρυπούλια. Οι εντυπώσεις οι καλύτερες! Από ταινίες βλέπουμε το συναρπαστικό Reservation Road. Συναρμολογούμε το δεύτερο παζλ μας με θέμα αυτή τη φορά το Κοινοβούλιο του Λονδίνου. Ξεκαρδιζόμαστε με το πετυχημένο βιντεάκι του YouTube "Το κρασάκι του Τσού". 25 του μηνός κάνω το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα και την επόμενη μέρα το θερμόμετρο άγγιξε τους 39 βαθμούς!!! 31/05 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος και στην πλατεία Αριστοτέλους στήνεται περίπτερο για την ενημέρωση του κοινού εν όψει της ημέρας αυτής.

Ιούνιος 2008: 4 Ιουνίου άλλη μια καλλιτεχνική απώλεια (μετά τον Heath Ledger, αν και εννοείται πως τα μεγέθη δεν συγκρίνονται): δολοφονείται ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος. 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και πάλι η πλατεία Αριστοτέλους αλλάζει. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού γεμίζει με γλυπτά που αναπαριστούν καμμένα δέντρα και διάφορα απόβλητα. 6 Ιουνίου εγώ και ο Γιάννης παντρευόμαστε. Την επομένη μοιράζομαι μαζί σας τις εντυπώσεις μου ενώ μια ακόμα μέρα μετά πετάμε για το γαμήλιο ταξίδι στην Ρώμη και την Βενετία από το οποίο επιστρέφουμε στις 15 του μηνός. Υποσχέθηκα και αναλυτικά ποστ όπως κάνω σε κάθε ταξίδι, αλλά δυστυχώς λόγω καλοκαιριού το αμέλησα. 25 του μηνός αγοράζω τα εισιτήρια για την καλοκαιρινή συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Θέατρο Γης που πραγματοποιήθηκε στις 30 του μηνός.

Για να μην κουράσω κόβω εδώ αυτό το ποστ. Στο δεύτερο μέρος το δεύτερο εξάμηνο του 2008. :)

Υ.Γ. Το post το έγραψα πριν έναν μήνα, αλλά περίμενα να περάσουν οι μέρες για να το ανεβάσω. Ήρθε η ώρα του λοιπόν, δύο μέρες πριν την αλλαγή του έτους! :)

3 comments:

  1. Πολύ ωραία ιδέα αυτή της ανασκόπησης του έτους μέσα από το μπλογκ σου. Εύχομαι σε σενα και το ταίρι σου να έχετε μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και χαμόγελο!

    ReplyDelete
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ Χρήστο! Και εσύ καλός πολίτης! Να περάσεις υπέροχα το υπόλοιπο των διακοπών! :)

    ReplyDelete
  3. Τις ευχές μου για ότι καλύτερο σε σένα και την οικογένεια σου

    ReplyDelete