Monday 11 February 2008

School For Scoundrels

Μόλις είδα το School For Scoundrels και έμεινα απολύτως ευχαριστημένη! Είχα καιρό να πετύχω μια ευχάριστη κωμωδία με ολοκληρωμένη υπόθεση. Η ταινία είναι έτους 2006 με πρωταγωνιστή τον Billy Bob Thornton, τον Michael Clarke Duncan, τον David Cross και με μια καθοριστική εμφάνιση προς το τέλος της ταινίας του Ben Stiller.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Roger (Jon Heder) είναι ένας νεαρός που όλα του πάνε στραβά και δεν χαίρει την εκτίμηση κανενός. Στην δουλειά του όλοι τον κοροϊδεύουν. Στα προσωπικά του διστάζει και κομπλάρει να μιλήσει στην κοπέλλα που μένει δίπλα του και με την οποία είναι ερωτευμένος. Όλα αυτά επειδή δεν έχει καθόλου μα καθόλου αυτοπεποίθηση! Τότε ένας γνωστός του (David Cross) του δίνει ένα νούμερο τηλεφώνου και του λέει να το δοκιμάσει και όλα θα αλλάξουν. Ο Roger πηγαίνει στα μαθήματα του Dr. P (B.B. Thornton) και η ζωή του αρχίζει να βελτιώνεται, καθώς ανακτά σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Όμως στην πορεία θα διαπιστώσει πως ο Dr. P ίσως να μην είναι ο άνθρωπος που δείχνει, αλλά ένα άτομο άκρως ανταγωνιστικό! Ο Roger κινδυνεύει να χάσει όλα όσα αγωνίστηκε να κερδίσει. Θα τα καταφέρει να διασώσει την αξιοπρέπειά του και την Amanda την οποία αγαπάει; Η συνέχεια επί της οθόνης!

Η γνώμη μου: Είναι μια ταινία με την οποία γελάς από το πρώτο λεπτό! Υπάρχουν αρκετές αστείες σκηνές και αστείες καταστάσεις. Γύρω στην μέση κάνει μια μικρή "κοιλίτσα" αλλά ευτυχώς διαρκεί λίγο και στην συνέχεια η εξέλιξη σε ανταμοίβει!

Σίγουρα είναι μια ταινία την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα εάν είστε λάτρεις των καλών κωμωδιών! :)

4 comments:

  1. Καλημέρα!
    Δεν την έχω ακούσει την ταινία, αλλά η κριτική σου είναι θετική, οπότε την σημειώνω κι αυτή!

    ReplyDelete
  2. Μου αρέσουν πολύ οι κωμωδίες αλλά σπάνια βρίσκω κάποια που να είναι πολύ καλή.Θα την έχω υπόψιν μου.

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  3. Την είχα ακούσει όταν είχε βγει αλλά δεν είχα δώσει πολύ σημασία τότε... τώρα όμως θα την δω κάποια στιγμή

    ReplyDelete
  4. Την βάζω στα υπόψην!

    ReplyDelete