Tuesday 19 February 2008

Starter For Ten

Το Starter For Ten είναι άλλη μια αγγλική ταινία που είδα την προηγούμενη εβδομάδα και ήθελα να γράψω για αυτήν αλλά δεν βρήκα τον χρόνο. Όταν παρακολουθείς μια αγγλική ταινία, νιώθεις αμέσως την διαφορά από τις αμερικάνικες. Η προφορά είναι πιο θελκτική κατά την γνώμη μου. Ακόμα κι όταν πει κάτι κακό κάποιος ηθοποιός, δεν ηχεί στα αυτιά τόσο άσχημα όσο οι αντίστοιχες αμερικάνικες εκφράσεις!

Τέλος πάντων, ας περάσω στην περίληψη της υπόθεσης... Η ιστορία διαδραματίζεται το 1985! Τότε δεν είχαμε ούτε CDs ούτε ipods, παρά μόνο κασετούλες και βινίλια! Ο Brian ως παιδάκι παρακολουθούσε με τους γονείς του μπροστά στην τετράγωνη τηλεόραση το "University Challenge", έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας κατά τον οποίο διακεκριμένοι φοιτητές έπρεπε να απαντήσουν γρήγορα σε ερωτήσεις παντός είδους. Όπως έχουμε κάνει λίγο-πολύ όλοι μας όταν παρακολουθούμε ένα παιχνίδι, προσπαθούσε να βρει την απάντηση πρώτος. Τώρα ο Brian μεγάλωσε και αποφάσισε να φύγει από την μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία μένει αφήνοντας πίσω την μητέρα του (ο πατέρας του έχει πεθάνει) και τους δύο κολλητούς του φίλους για να πάει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιου του Bristol.

Γράφεται στο τμήμα που ετοιμάζει φοιτητές για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό και εκεί γνωρίζει την Alice, την κλασσική ξανθιά κούκλα και την ερωτεύεται. Επιτέλους μια ταινία που δεν είναι οι φλώροι από την μιά μεριά και οι barbies από την άλλη, αλλά που γίνονται ζευγάρι! Όλα πηγαίνουν καλά αρχικά, ώσπου ο Brian γνωρίζει τους γονείς της Alice. Δεν μπορώ να πω παραπάνω!

Παράλληλα με την Alice ο πρωταγωνιστής μας έχει γνωρίσει και την Rebecca που κάνει διαμαρτυρίες παντός τύπου στο προαύλιο του πανεπιστημίου και με την οποία είναι φίλοι και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Όποτε ο Brian γυρίζει στο σπίτι του συναντάει πάντα τον καλύτερο φίλο του τον Spencer (ο οποίος δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό με την ζωή του) και του διηγείται τα πάντα για την ζωή του στο Bristol.

Τα πράγματα κάποια στιγμή θα περιπλακούν ανάμεσα σε όλους αυτούς τους χαρακτήρες. Θα καταφέρει στην τελική ο Brian κερδίσει στον διαγωνισμό και να πάρει τις σωστές αποφάσεις ή θα τα θαλασσώσει;

Η περιγραφή είναι λίγο αόριστη, αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναφέρω spoilers γιατί η ταινία είναι πολύ ωραία και αξίζει να την δείτε!

Να συμπληρώσω πως η ταινία έχει πολύ ωραία μουσική (τα τραγούδια του soundtrack αναφέρονται αναλυτικά στους τίτλους τέλους) και πως την παραγωγή της ταινίας την έκανε ο Tom Hanks!

Καλή διασκέδαση!

ΥΓ. Για όσους αναρρωτιούνται ο τίτλος αναφέρεται στις ερωτήσεις του διαγωνισμού... 10 πόντους για την πρώτη ερώτηση! ;-)

9 comments:

  1. Άλλη μία στη λίστα...

    ReplyDelete
  2. ωραία είναι την είδα αλλά εχώ δει και καλύτερες από την Γηραιά Αλβιώνα. Πολύ καλός ο ΜακΑβοι

    ReplyDelete
  3. Χμμμμ εμένα που δεν μου αρέσει το University Challenge, να την δω ή να πάω για άλλα; Ιδού η απορία.

    ReplyDelete
  4. Σοφία, δεν είναι το κυρίως θέμα το Challenge αλλά οι σχέσεις ανάμεσα στον πρωταγωνιστή με τις δύο κοπέλες, τον κολλητό του, καθώς και οι στόχοι που βάζει και τα λάθη που κάνει. Απλά ο διαγωνισμός είναι η αφορμή για να γίνουν όσα γίνονται. Εγώ προτείνω να την δεις! :)

    ReplyDelete
  5. To έβαλα στη λίστα του βιντεοκλάμπ. Για να δούμε τι θα δούμε...

    ReplyDelete
  6. Ελπίζω να σου αρέσει!

    ReplyDelete
  7. Την είδα απόψε. Ωραία ήταν, και πολύ αγγλική :-)

    Thanks for the recommendation!

    ReplyDelete
  8. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!! :)

    ReplyDelete
  9. Την είδα σήμερα, πολύ μου άρεσε! Επίσης γούσταρα όταν κατάλαβα ότι διάφορες εξωτερικές σκηνές έχουν γυριστεί στο campus του University of Greenwich στο Cutty Sark, αντί για του Bristol :-P Αθάνατο το πανεπιστήμιο μας! :-D

    ReplyDelete