Friday 29 February 2008

Volver

Το Volver είναι μια ισπανόφωνη ταινία του Αλμοδοβάρ. Για να πω την αλήθεια δίσταζα να δω την συγκεκριμένη ταινία. Από την μία ήθελα να την δω γιατί μου άρεσε η περίληψη της υπόθεσης και είχα ακούσει καλά λόγια από άτομα που την είδαν. Από την άλλη δεν είχα ξαναδεί ταινία του Αλμοδοβάρ και ήμουν λίγο προκατειλημένη απέναντι στον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Όμως τελικά η ταινία άξιζε και μου άρεσε που την είδα χθες!

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Κύριοι χαρακτήρες είναι η Penélope Cruz (Raimunda), η κόρη της και η αδελφή της. Οι τρεις γυναίκες επισκέπτονται μια πολύ γριά θεία τους. Φεύγοντας συνειδητοποιούν κάποια περίεργα πράγματα. Η θεία τους έχει κεράσει σπιτικά γλυκά ενώ με το ζόρι βλέπει και στέκεται στα πόδια της. Επίσης βρίσκουν ένα ποδήλατο γυμναστικής σε ένα δωμάτιο. Στο μικρό χωριό υπάρχει μεγάλη προκατάληψη και πιστεύουν στα πνεύματα των νεκρών.

Λίγες μέρες μετά η θεία πεθαίνει. Η αδελφή της Raimunda πάει στο σπίτι της θείας για να πάει στην κηδεία και βλέπει εκεί το πνεύμα της μάνας της - η οποία έχει πεθάνει εδώ και 4 χρόνια - να την καλεί. Η γυναίκα φυσικά φρικάρει!

Παράλληλα η Raimunda που είναι φτωχή και κάνει κάθε είδους δουλειά για να τα βγάλει πέρα (καθώς ο άντρας της είναι ένα τεμπελόσκυλο που κάθεται στην τηλεόραση όλη μέρα), έχει κάποια κρυφά μυστικά... (δεν μπορώ να πω περισσότερα για να μην βάλω spoilers)

Η αδελφή της Raimunda παίρνει το πνεύμα της μητέρας της στο σπίτι και την παρουσιάζει σαν Ρωσίδα βοηθό στις πελάτισσες στο παράνομο κομμωτήριο που στεγάζει μέσα στο σπίτι της.

Όμως όλα δεν είναι όπως δείχνουν!! Οι πράξεις της Raimunda (όνομα και αυτό) δεν είναι τυχαίες και κατά ένα περίεργο τρόπο σχετίζονται με το παρελθόν της και με τον θάνατο της μητέρας της!

Η ταινία έχει πολύ ενδιαφέρον, ωραία ατμόσφαιρα και αρκετό μυστήριο το οποίο ξεδιαλύνεται προς το τέλος της ταινίας!

Το rate του imdb 7,7/10 είναι επάξιο της ταινίας. Σας την προτείνω!

7 comments:

  1. Η ταινία που είδες πριν την eurovision;

    Την είχα κατεβάσει παλιότερα από το ιντερνετ να την δω αλλά τελικά δεν...Άντε και αυτή στη λίστα!

    Πάω να δω το λοστ!

    ReplyDelete
  2. Εεε Δαναη που ειναι το εβδομαδιαιο Post για το Lost??Τι Αλμοδοβαρ και αιδιες,ο Desmond μολις επεστρεψε και ειναι πιο απολαυστικος απο ποτε!!! :P

    ReplyDelete
  3. Nα σου πω την αλήθεια δεν το διάβασα μέχρι τέλους το post γιατί θέλω να τη δω!

    ReplyDelete
  4. Δεν έχω δει ποτέ Αλμοδόβαρ. Λες ν' αρχίσω με το Volver;

    ReplyDelete
  5. @ ~~a~~: Όχι, άλλη είδα την βραδιά της Eurovision. Το Volver το είδα χθες το βράδυ.

    @ Willow: Τώρα μόλις είδα το Lost! Τέλειο επεισόδιο! Θα κάνω ποστ σε λιγουλάκι!

    @ Γκρινιάρη & Σοφία: Δείτε την, ελπίζω να σας αρέσει! :)

    ReplyDelete
  6. Πάρα πολύ καλή ταινία την είχα δει πιο παλιά και έχω να σου πω ότι είναι αγαπημένη...ωραία επιλογή...και ωραίο review...και τωρα που την θυμήθηκα θα την ξαναδω.

    ReplyDelete
  7. Υπέροχη ταινία! Έδωσε ρέστα πάλι ο Αλμοδοβάρ. Καλό μήνα και φιλιά :)

    ReplyDelete