Friday 29 February 2008

Lost - S04E05 - The Constant

Το πρωί διάβασα στο blog του Θέμου πως το χθεσινό επεισόδιο ήταν το καλύτερο της τέταρτης σεζόν! Επίσης ο φίλος μου ο Κωστής μιλώντας μου στο msn είπε πως ήταν φοβερό επεισόδιο! Από το πρωί περίμενα όπως καταλαβαίνετε πως και πως να έρθει το βράδυ για να δούμε με τον Γιάννη το Lost! Με το που τελείωσα την δουλειά τον πήρα τηλέφωνο, είπα να το έχει έτοιμο και να βάλει πίτσα να ψήνεται. Όταν μπήκα στο σπίτι ήταν όλα τέλεια! Το σπίτι μοσχομύριζε πίτσα και το laptop ήταν συνδεδεμένο με την TV! Έβαλα τις πυτζαμούλες μου και στρωθήκαμε να απολαύσουμε αυτό που αποδείχτηκε το καλύτερο επεισόδιο της χρονιάς ως τώρα.

Κεντρικός χαρακτήρας του επεισοδίου ο Desmond!



Ακολουθούν Spoilers! Μην διαβάσετε παρακάτω εάν δεν έχετε δει το επεισόδιο!





Επιτέλους οι θεωρίες που διαβάζουμε εδώ και αρκετές σεζόν περί time travelling εμφανίζονται ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια μας. Αν θυμάστε υπήρχαν και παλιότερα σκηνές με τον Desmond που την μια βρισκόταν με την Penny στο παρελθόν και μετά πάλι πίσω στο νησί! Μερικοί στην αρχή ίσως νόμιζαν πως ήταν άλλο ένα flash-back, αλλά αν θυμηθείτε υπήρχαν κάποια hints που έδειχνε πως δεν ήταν. Όπως πχ η σκηνή με τον Charlie που τραγουδούσε στην βροχή στο Λονδίνο και πήγε και του μίλησε μια γριά και του είπε για το νησί (αν τα θυμάμαι καλά)!

Το επεισόδιο ήταν αρκετά δυνατό και ήταν μια ένδειξη πως από εδώ και πέρα θα αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα και να ξεδιαλύνεται το κουβάρι! Από την μία ήθελα πολύ να αρχίσουν να εξηγούνται κάποια πράγματα γιατί πολύ μας τα είχαν μπερδέψει και για πολύ καιρό, από την άλλη μου άρεσε όσο υπήρχε το μυστήριο. Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας!

Περιμένω με αγωνία τα σχόλιά σας!

Α και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! Μπήκε η άνοιξη! :)


Edit:

Ξέχασα να γράψω πριν πως στο επεισόδιο παίζει ο ηθοποιός που υποδυόταν τον φίλο του πρωταγωνιστή στο Early Edition (την σειρά που μια γάτα έφερνε στον πρωταγωνιστή την εφημερίδα της επόμενης μέρας και έτσι έσωζε αυτός πολύ κόσμο)! Είναι πολύ χαρακτηριστική φυσιογνωμία και έπαθα πλάκα όταν τον είδα! Βέβαια δεν έπαιξε και για πολύ, αλλά αυτό δεν έχει σημασία! :)

6 comments:

  1. Όταν μιλάω εγώ.. Τέλειο επεισόδιο! Πες μου ότι έκλαψες στο τέλος! Μην είμαι ο μόνος φλώρος εδώ πέρα :-P

    ReplyDelete
  2. Για να πω την αλήθεια όχι δεν έκλαψα! Και πραγματικά με το που τελείωσε το επεισόδιο γυρνάω και λέω στον Γιάννη "μα καλά γιατί έκλαψε ο Κωστής;". Εγκώ ντεν καταλαβαίνει! :-P

    Δεν βρήκα πια την σκηνή και τόσο συγκλονιστική! Έχω δει πολύ πιο συγκλονιστικές, τόσο γενικότερα όσο και στην συγκεκριμένη σειρά! :)

    ReplyDelete
  3. Ρεε ήταν τέλεια η εναλλαγή της κάμερας με τα σ'αγαπώ μ'αγαπάς κτλ! Τι να λέμε τώρα! BEST EPISODE EVER! :-)

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραίο επεισόδιο!!!!! Τι να λέμε τώρα...

    Εντάξει, μπλέκεσαι άρκετά αν κάτσεις να σκεφτείς ποιο είναι το τώρα, το πριν, το μετά, να τα βάλεις σε μια σειρά βρε παιδί μου.

    Ερώτηση: στο τέλος, αφού μιλάει με την Penny και όλα καλά, πίσω στο Νησί (ή μάλλον στο πλοίο), έχει θυμηθεί ότι έχει γίνει από το 1994 μέχρι τότε, με το νησί και όλα; Γι' αυτό τον λέει "Σαγίντ", με το όνομά του ενώ πριν δεν τον θυμόταν; Ή είναι άσχετο;

    Επίσης, αυτό που παθαίνει ο Ντέσμοντ (και λες και ο Τσάρλι, αλλά δεν το θυμάμαι), μήπως συμβαίνει επειδή με την έκρηξη της καταπακτής εξτέθηκαν σε ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία; Γιατί αυτό ρωτάει ο τύπος τον Τζακ στο Νησί όταν του λέει οτι ο Ντέσμοντ είναι αποποπροσανατολισμένος. Και επίσης το οτι ο Ντέσμοντ βλέπει σκηνές από το μέλλον και σώζει τον Τσάρλι, συμβαίνει μετά από την έκρηξη της καταπακτής.

    ReplyDelete
  5. @Γκρινιαρης
    Οχι,απλα παραδεχεται τον Σαγιντ ως φιλο του απο πριν παρολο που δεν τον θυμαται!

    Πραγματι γιαυτο συμβαινει μονο στον αγαπητο Des.Στα οραματα με τον Τσαρλι μαλλον κατι αλλο παιζει που εχει σχεση με το νησι..

    @Danah,Kostis

    Ηταν παρα πολυ συγκινιτικο οτι και να λετε και εγω με το ζορι κρατηθηκα!!

    Γενικα αυτο το επεισοδιο ειχε τρομερη σκηνοθεσια και αψογες ερμηνιες!Ετσι για οσους λενε οτι το Lost ειναι μια απλη σειρα περιπετειας :)

    ReplyDelete
  6. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ...μακράν το καλύτερο για φέτος...για να μην πω γενικά...βρήκα την σκηνή στο τέλος πολύ συγκινητική και όμορφα γυρισμένη....απλα Δανάη εγώ μπερδεύτικα λίγο στο θέμα του αν γενικότερα οι μελλοντικοί εαυτοι των εμπλεκομένων θυμούνται τι έγινε το '96...γιατι ο Daniel αναφέρεται σε time-traveling της συνείδησης αν κατάλαβα καλά.

    Κανω repost εδω μια θεωρια που έχω γράψει την οποία συζήταγα με μια φίλη μετα την προβολή του επεισοδίου...

    Θα μπορούσε η περιβόητη ασθένεια που ακούμε στην πρώτη σεζόν να ήταν το time traveling?
    Για σκεφτείτε λίγο, η Rousseau αναφέρει ότι το πλήρωμα της πέθανε από μια ασθένεια ή τους σκότωσε αυτή επειδή ήταν άρρωστοι...δεν θυμάμαι ακριβώς...επίσης ήταν μέλη μιας επιστημονικής ομάδας...αν λοιπόν αποδειχτεί ότι εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητική
    ενέργεια θα μπορούσε η "ασθένεια" αυτή να είναι το time traveling απλά η Rousseau είχε μια πάρα πολύ δυνατή σταθερά ....την κόρη της.

    ReplyDelete