Friday 22 February 2008

Lost - S04E04 - Eggtown

Το τέταρτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του Lost είχε τον περίεργο τίτλο Eggtown. Υποθέτω γιατί τα γεγονότα στο νησί διαδραματίζονται κυρίως στον οικισμό με τα σπιτάκια που έμενε ο Ben.

Κεντρικό πρόσωπο αυτήν την φορά του επεισοδίου ήταν η Kate:


Για ακόμα μια φορά έχουμε flash forward. Η Kate δικάζεται για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει πριν βρεθεί στο νησί. Φυσικά από την εξέλιξη καταλαβαίνουμε ότι η δίκη λαμβάνει χώρα χρονικά πριν την συνάντησή της με τον Jack στο φινάλε της τρίτης σεζόν.

Τρία ήταν τα σημεία που συγκλόνισαν σε αυτό το επεισόδιο:

1ον. Μαθαίνουμε πως η Kate έχει παιδί!!! Είχα διαβάσει σε διάφορα blogs για πιθανή εγκυμοσύνη της, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω από που προήλθαν αυτές οι φήμες γιατί δεν είχα "πιάσει" στον αέρα κάποιον τέτοιον υπαινιγμό σε προηγούμενο επεισόδιο. Εξάλλου αν θυμάμαι καλά μόνo με τον Sawyer το'χε κάνει και μόνο μια φορά σε εκείνο το επεισόδιο που τους είχαν κλεισμένους στα κλουβιά και έχει περάσει πολύυυυ καιρός από τότε!

2ον. Μαθαίνουμε πως το ελικόπτερο με τον Sayid και τον Desmond δεν έφτασε στο πλοίο ενώ έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα. Αυτό ήταν το πρώτο ουσιαστικό σοκ!

3ον. Το φινάλε του επεισοδίου!!!! Μπορεί όλο το επεισόδιο να ήταν κάπως αργό με όλα τα μπρος-πίσω αλλά το φινάλε του ήταν τ-έ-λ-ε-ι-ο!!!! Δεν μπορώ να πω περισσότερα, πρέπει να το δείτε! Τα δύο πρώτα σημεία δεν τα θεωρώ τόσο spoilers. Αλλά για το φινάλε λυπάμαι δεν θα πω κάτι περισσότερο για να μην το χαλάσω σε όσους δεν το είδαν ακόμα. Εκτενώς υποθέσεις και πιθανά σενάρια μπορούμε να αναφέρουμε στα σχόλια! ;)

Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις!

12 comments:

  1. Επ! Σε πιάνω αδιάβαστη!

    Τι μόνο μια φορά καλέ;

    Δεν το είχαν κάνει τότε στη σκηνή, που βγαίνοντας από τη σκηνή του Σώγιερ είδε τον Τζάκ να δειπνεί με την ξανθιά και μπήκε μέσα φουριόζα; Τα ξέχασες; :)

    Το επεισόδιο να σου πω την αλήθεια δε μου άρεσε. Το βρήκα πάρα πολύ αργό. Και οι εξελίξεις στην υπόθεση δεν ήταν και πολλές, αν αναλογιστείς οτι υποτίθεται οτι πρέπει να συμπυκνώσουν τη δράση τώρα με τον μικρότερο αριθμό επεισοδίων.

    Το τέλος μόνο άξιζε, που μας θέτει ερωτήματα σχετικά με το πως, γιατί κλπ.

    Επίσης ναι, το οτι δεν έφτασε το ελικόπτερο.

    Αυτό με την εγκυμοσύνη εγώ ακόμα δεν το έχω καταλάβει, και την απορία μου την εξέφρασα και στο post σου για το προηγούμενο επεισόδιο που κάποιος το ανέφερε, αλλά δεν πήρα απάντηση. Από που μυρίστηκαν κάποιοι κάτι τέτοιο (που τελικά απ' ότι φαίνεται δεν ισχύει);

    Επίσης το 3.2 million; Τι είναι; Πως του' ρθε; Και ο Ben και ο Λοκ παραξενεύτηκαν.

    ReplyDelete
  2. Μήπως είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν βλέπω Lost και Prison.... ούτε τίτλο δεν θυμάμαι.
    Μήπως;;;
    Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  3. Το επεισόδιο ήταν πολύ καλό! Αντί να μας δείξουν ποιος σώζεται, μας δείχνουν ποιος *δεν* σώζεται (Claire). Όσο για το Eggtown, αντιγράφω από το entry στην Lostpedia:

    Egg-town is a pejorative term that refers to the days of bartering, during the 1800s. A traveling salesman would have to barter his candy or tobacco or shoelaces for different commodities. A poor exchange would be for eggs, a relatively common item that is also highly perishable. Nobody wants to trade for eggs from a traveling salesman because they have their own, so the salesman who accepted an egg in exchange was forced to accept a bad deal. Salesmen would use the term like "If I were you I would stay away from Bogart. That's an egg-town." Of course, the lack of trust among salesman was also high, and it was likely that one salesman would lie to another about the quality of a town's customers to keep them for himself. Invariably, the second salesman ventures into Bogart only to find it is truly an egg-town. He is either persuaded to not visit a town that has good customers or is tricked into visiting a town that can only offer eggs. The term "egg-town" represents a deal with undesirable outcomes in either case.

    ReplyDelete
  4. Και γω θα συμφωνήσω με τον themos ότι η Clair δε σώζεται και κρατάει το παιδί η Kate.

    Βασικά θέλω να μου λύσετε μια απορία.Ξέρουμε ότι σώζονται 6.Αλλά ο Jack λέει στη δίκη ότι μετά την πτώση του αεροπλάνου είναι 8 ζωντανοί.Άρα 2 πέθαναν.Γιατί λένε ψέμματα;Και άντε όντως το έπιασα σωστά και είναι οι 6 που ζουν και άλλοι 2 που πέθαναν.Ίσως ένας από τους 2 είναι η Clair για να δικαιολογήσουν την γέννηση του Aaron.

    Καλά τα έχω καταλάβει ή έχω χάσει τη μπάλα;;;

    ReplyDelete
  5. ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ!!ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ.
    Η ΚΛΑΙΡ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕ??Η ΚΛΑΙΡ ή ΠΕΘΑΝΕ ή ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΓΙΑΤΙ Ο ΤΖΑΚ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕ??ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΚΛΑΙΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚ,ΑΡΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚ!!ΜΗΠΩΣ Ο ΤΖΑΚ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΑΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΙ?
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ,ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ??

    ReplyDelete
  6. Βασικά φοβάμαι ότι δε θέλει να το δει γιατί κάτι άσχημο θα έγινε ίσως με την Clair.Γνώμη μου.

    Όσο για το ελικόπτερο κάπου θα χάθηκε,δε θα πήραν την σωστή πορεία για να βγουν,κάτι τέτοιο...

    ReplyDelete
  7. Σχετικά με το ελικόπτερο, στο preview που δείχνουνε πάντα μετά από κάθε επεισόδιο, τους δείχνει να κατευθύνονται προς κάτι σύννεφα και καταιγίδα, και καπου εκεί χάνει τον έλεγχο ο πιλότος.

    Η συνέχεια επί της οθόνης!

    ReplyDelete
  8. ειδα το trailer απο το επομενο επεισοδιο(www.lostalex.blogpsot.com
    και δειχνουν τον ντεσμοντ κλειδωμενο καπου,να μιλα με καποιον.αρα εχουν φτασει στο πλοιο αλλα ειπαν ψεμματα οτι δεν ηρθαν.επισης η διαμονη τους στο πλοιο θα εξαρτηθει απο το τι θα γινει με τον ben!!!!!

    ReplyDelete
  9. βασικά το ότι η Κειτ είχε παιδί είχε υποθεί στο τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου. Είχα υποθέσει ότι ήταν του Σωγιερ και έκανα λάθος!
    Βασικά αν θυμάσται ο Ααρων -το παιδί της κλάιρ- από τους πρώτους κύκλους είχε υπαινιχθεί οτι έχει κάποιο πεπρωμένο! Τώρα θα δούμε τι έγινε σιγα σιγα....
    Να θυμώσω ότι υπάρχει και μια περίεργη χωροχρονική ασυμφωνία με το νησι που βρισκονται και το πλοίο..
    Θυμηθήτε το πείραμα που κάναν με τον πύραυλο και την καθυστερηση 31 λεπτών στο προηγούμενο επεισόδιο.. Απομένως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να οδηγησεις ενα ελικόπτερο έξω απο αυτο...
    Φιλιά

    ReplyDelete
  10. Για μια ακόμα φορά η σειρά καταφέρνει να μας "χαζεύει". Πιστεύω ότι ο Jack ο "καληνυχτάκιας" δεν θέλει να δει τον Ααρών ,γιατί προφανώς κατα κάποιο τρόπο ευθύνεται για τον θάνατο της Κλαιρ, και έχει ενοχές. Προφανώς η Κέιτ θέλει ο Jack να συγχωρέσει τον εαυτό τού . Και αυτό που λέτε για την διαφορά χρονικής φάσης μεταξύ νησιού και "πραγματικού " κόσμου , μάλλον έχετε δίκαιο. Μάλιστα στο Blog Darkufo , έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα lost Θεωρεία , ανάλογη με αυτά

    ReplyDelete
  11. @ Γκρινιάρη: Ναι την σκηνή που λες την είχα ξεχάσει.

    @ Δέσποινα: Lost και Prison Break, οι καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών. Αν και όπως είπα στο τελευταίο ποστ η δεύτερη έχει παρατραβήξει.

    @ Θέμο: Τέλειο το comment σου! Πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες για την λέξη eggtown!

    @ ~a~: Εγώ πιστεύω είτε πως η Claire πέθανε είτε πως για κάποιο λόγο έμεινε στο νησί, αν και κλίνω στο ότι πέθανε. Δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς άλλος πέραν των Lost ότι το παιδί δεν είναι της Kate.

    Όσο για το γιατί ο Jack είπε πως σώθηκαν 8 από την συντριβή ενώ στο προηγούμενο επεισόδιο είχαμε αναφορά για "Oceanic 6", δηλαδή ότι έφυγαν 6 από το νησί, είναι άξιο απορίας. Αν οι δύο σκοτώθηκαν πριν φύγουν από το νησί θα μπορούσαν απλά να κρύψουν το γεγονός και να πουν πως σκοτώθηκαν κατά την πτώση του αεροπλάνου. Άρα 8 γύρισαν πίσω; Και οι 2 σκοτώθηκαν μετά την επιστροφή τους στην Αμερική; Μήπως και η Claire γύρισε και σκοτώθηκε τότε και ανέλαβε η Kate την ανατροφή του Aaron; Και απλά ανεφέρονταν σε Oceanic 6 γιατί τόσοι είχαν μείνει (επειδή οι 2 σκοτώθηκαν;). Και άλλη μια απορία... Ο Αaron συμπεριλαμβάνεται στους Oceanic 6 ή επειδή είναι μωρό δεν μετράει ακριβώς σαν άτομο;

    @ Alex: Αυτό που έχουν συγγένεια ο Jack με την Claire το είχα ξεχάσει τελείως! Δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος που δεν θέλει να δει ο Jack τον Aaron. Μάλλον έχει σχέση με την "απουσία" της Claire.

    Όσο για το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου και τα sneak peeks δεν θέλω να τα βλέπω γιατί δεν θέλω να ξέρω τι γίνεται παρακάτω... προτιμώ να έχω αγωνία!

    @ Στάθη: Που είχε υπαινιχθεί ότι η Kate είχε παιδί; Στο φινάλε που έλεγε ότι πρέπει να γυρίσω σε εκείνον; Και εγώ νόμιζα πως αναφερόταν στον Sawyer. Τώρα συνειδητοποιούμε πως αναφερόταν στο παιδί.

    ReplyDelete
  12. Να'μαι και εγω! Ωραίο επεισόδιο αν και η εξέλιξη του νησιου ήταν λίγο αργη το φινάλε ήταν φοβερό.
    Μιας και ρωτάτε..υποψίες ότι η Kate ήταν εγκυος είχαν προκύψει στην 3η σεζόν όταν η Juliet μετά την Sun έπρεπε να εξετάσει την Kate για να δει αν είναι έγκυος από τον Sawyer. Το αναφέρει και η ίδια η Kate στο Lost S03E22 όπου λέει στον Sawyer ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι και εκείνος της απαντάει "Ας ελπίσουμε πως δεν είσαι".
    Το ότι η Kate πήρε τον Aaron δεν σημαίνει ότι πέθανε η Claire αλλά είναι πολύ πιθανό. Το ότι ο jack δεν θέλει να τον δει σημαίνει ότι αισθάνεται ενοχές για κάτι σε σχέση με το παιδί...δεν νομίζω το ότι είναι ετεροθαλή αδέρφια με την Claire θα αποτελούσε πρόβλημα
    Το μέντιουμ πάντως της είχε ξεκαθαρίσει ότι το παιδί πρέπει να το μεγαλώσει η ίδια και κανείς άλλος γιατί διατρέχει μεγάλο κίνδυνο...γι'αυτό την είχε βάλει και στο αεροπλάνο. Της είχε πει χαρακτηριστικά "Πρέπει να μεγαλώσεις το παιδί εσυ και μόνο εσύ"...."Το παιδι αυτό δεν θα είναι ευτυχισμένο. Οχι χωρίς εσένα".

    Τι να πω Lost και παλι Lost...το ευχάριστο διάλειμα της παρασκευής μέσα στην εξεταστική :(

    ReplyDelete