Sunday 24 February 2008

The mysterious page #123!

Δεν ξέρω από που ξεκίνησε αυτό το "blogoπαίχνιδο" ούτε που αποσκοπεί. Και γιατί πρέπει να γράψουμε την 5η, 6η, 7η και 8η περίοδο της σελίδας 123 ενός βιβλίου και όχι κάποια άλλη περίοδο από μια άλλη σελίδα! Τέλος πάντων, επειδή δεν είχα ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις προσκλήσεις να συνεχίσω το παιχνίδι, δεν μπορώ να σας χαλάσω χατήρι!

Επειδή όλα τα βιβλία είναι στην βιβλιοθήκη και δεν υπάρχει κυριολεκτικά κάποιο κοντινότερο όπως ζητάει το παιχνίδι, διάλεξα το βιβλίο που έχω αρχίσει από το καλοκαίρι και το οποίο είχα κυριολεκτικά "ρουφήξει" ως την μέση, αλλά με το που άρχισαν τα μαθήματα δεν έχω βρει χρόνο να συνεχίσω. Τα βιβλία που έχουν αγωνία δεν μπορώ να τα διαβάζω λίγο-λίγο κάθε μέρα. Θέλω να τα διαβάζω σε 2-3 άντε 4 μέρες και να τα τελειώνω. Επομένως το έχω αφήσει στην άκρη για να το συνεχίσω με την πρώτη ευκαιρία. Ευτυχώς βρίσκομαι στην σελίδα 165 οπότε οι προτάσεις που θα γράψω δεν θα έχουν spoilers για μένα αφού βρίσκονται σε σελίδα που έχω ήδη διαβάσει!

Λοιπόν το βιβλίο είναι το Deception Point του Dan Brown και το είχα αγοράσει πέρσι σε paperback (δηλαδή με μαλακό εξώφυλλο) από το Public στην original έκδοση στα αγγλικά 8,80 ευρώ. Οι εκδόσεις είναι Corgi Books (στο οπισθόφυλλο έχει και αυτό το link: http://www.booksattransworld.co.uk/ για όποιον ενδιαφέρεται να δει περισσότερα βιβλία).

Και ιδού οι 4 προτάσεις που ζητούνται:
Sexton felt an anger simmering. Now Tench was putting words in his mouth. He tried to counter, but Tench was already talking.
'So you're saying, Senator, for the record, that you would do away with the agency that put men on the moon?'

6 comments:

  1. Κι εγώ δεν μπορώ να διαβάζω σιγά σιγά ένα βιβλίο που με τραβάει. Ξενύχτι μέχρι να βγει! :) Το συγκεκριμένο το έχω διαβάσει (στην ορίτζιναλ έκδοση επίσης), και δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα κιόλας. Για μένα, το καλύτερο βιβλίο του Μπράουν είναι το "Angels & Demons" ή αλλιώς "Ιλουμινάτι".
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα για άυριο :)

    ReplyDelete
  2. Το έχω αγοράσει αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Προηγούνται άλλα. Ούτε εγώ μπορώ να διαβάζω ένα βιβλίο για καιρό. Θέλω να τα τελειώνω γρήγορα. Το χειρότερό μου είναι να κόβω ένα βιβλίο στη μέση και να θέλω να το ξαναπιάσω μετά από καιρό, όπως μου συμβαίνει τώρα με κάποιο. Εμ, αφού το ξέρω, αν δεν τελειώσω το βιβλίο μέσα στη βδομάδα, μετά θα το σέρνω!

    Ε ρε, δε θα ζεστάνει ο καιρός να πιάσουμε πάλι τα πάρκα και να διαβάζουμε ξάπλα; Που θα πάει;

    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστώ που αποδέκτηκες την πρόσκληση (ή τουλάχιστον το 1/3 που ανήκει σε μένα) παρόλο που δεν είχα φροντίσει να αναλύσω εις βάθος τα πώς και τα γιατί του παιχνιδιού...

    ReplyDelete
  4. @ Μαρία: Ούτε και εγώ μπορώ να διαβάσω ένα βιβλίο λίγο-λίγο, θέλω μέσα σε μια βδομάδα να το τελειώνω. Αν το αφήσεις για λίγο καιρό για να το συνεχίσεις μετά ξεχνάς και τις λεπτομέρειες! Εμένα μου άρεσε και το Digital Fortress του Dan Brown το οποίο θα ήθελα κάποια στιγμή να το δω και σε ταινία! Όταν με το καλό τελειώσω και το Deception Point θα έχω διαβάσει όλη την βιβλιογραφία του! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει, είναι πολύ περιγραφικός, έχει δράση και είναι σαν να βλέπεις ταινία!

    @ Γκρινιάρης: Ναι όπως είπα και πιο πάνω ούτε εμένα μου αρέσει να κόβω ένα βιβλίο για μεγάλο διάστημα. Τώρα μάλιστα έκανα κάτι που έχω σαν αρχή ποτέ να μην το κάνω... άρχισα νέο βιβλίο (το Νησί) χωρίς να έχω τελειώσει το προηγούμενο (Deception Point). Ελπίζω να το τελειώσω γρήγορα για να ξαναπιάσω το Deception Point.

    @ Σοφία: Με το που είδα το παιχνίδι σε τόσα πολλά blogs παραξενεύτηκα και αναρρωτήθηκα πως ξεκίνησε αυτό το παιχνίδι. Πάντως όπως και να έχει είναι μια καλή διαφήμιση για τα βιβλία. Χρειαζόμαστε λογοτεχνία στην ζωή μας (για να ξεφύγουμε και λίγο από το χαζοκούτι!) και είναι ωραίο να προτείνει καθένας κάποιο βιβλίο που του άρεσε. :)

    ReplyDelete
  5. Καλημερα ολη μερααααααααα

    ReplyDelete
  6. Dan Brown αγοράζω συνήθως σε κανένα αεροδρόμιο. Φτάνει για μια τρίωρη πτήση και δίωρη αναμονή!
    Φιλιά!

    ΥΓ κατάλαβες κανείς ποια η σημασία της σελίδας 123?!

    ReplyDelete