Friday 1 February 2008

Lost - S04E01 - The Beginning Of The End


Κατ'αρχήν καλό μήνα να έχουμε! Ο μήνας άρχισε πολύ δυναμικά με το πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του Lost. Μήνες ολόκληρους το περιμέναμε και επιτέλους ήρθε. Όσο όμως και αν περιμέναμε απαντήσεις, αυτές δεν τις λάβαμε και αναμενόμενο ήταν, αλλιώς θα τελείωνε η σειρά από το πρώτο επεισόδιο! Ωστόσο καμιά τρομερή εξέλιξη δεν υπάρχει. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνουμε τον αριθμό των ατόμων που διασώθηκαν και θα τους βλέπουμε στο flash forward. Προς το παρόν οι τρεις μας έχουν αποκαλυφθεί ξεκάθαρα, περιμένουμε να μάθουμε και τους άλλους τρεις.

Υποθέτω στο εξής - όπως και σ'αυτό το επεισόδιο - θα έχουμε μόνο flash forwards, πιστεύω δηλαδή πως τα flash backs τελείωσαν και δε θα υπάρξουν άλλα (τι άλλο να δείξουν άλλωστε σε flash back;). Αυτή είναι η γνώμη μου.

Σε γενικές γραμμές το επεισόδιο μου άρεσε, αλλά δεν με ενθουσίασε όπως θα περίμενα. Αγωνιώ για την συνέχεια!! Το δεύτερο επεισόδιο θα προβληθεί σε μια βδομάδα, στις 7 Φεβρουαρίου, και ο τίτλος του είναι "Confirmed Dead". Υποθέτω θα μας δείξουν ποιος είναι νεκρός (αν θυμάστε στο τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν έδειχνε τον Jack να πηγαίνει σε μια εκκλησία όπου είχε ένα φέρετρο).

Τα επόμενα επεισόδια έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν ως εξής:

S04E02 - 07 Φεβρουαρίου 2008 - Confirmed Dead
S04E03 - 14 Φεβρουαρίου 2008 - The Economist
S04E04 - 21 Φεβρουαρίου 2008 - Eggtown
S04E05 - 28 Φεβρουαρίου 2008 - The Constant
S04E06 - 06 Μαρτίου 2008 - The Other Woman
S04E07 - 13 Μαρτίου 2008 - Ji Yeon
S04E08 - 20 Μαρτίου 2008 - Meet Kevin Johnson

Όσοι είδατε την πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν περιμένω να μου πείτε και τις δικές σας εντυπώσεις!

16 comments:

  1. Καλησπέρα και καλό μήνα!
    Θα μπορούσε να είναι πιο εντυπωσιακό για πρώτο επεισόδιο σεζόν. Το κακό είναι οτι από το trailer είχαμε προϊδεαστεί αρκετά και ξέραμε τι θα παιχτεί. Δεν περίμενα να τελειώσει με το που πέφτει ο άλλος από το ελικόπτερο, όταν στο trailer μας έχουν δείξει κι άλλα.

    Δεν είχα ιδεά οτι θα χωριστούνε σε δύο ομάδες! Έκπληξη και πολύ καλό για την πλοκή νομίζω.

    Σημαντικό είναι αυτό που λες, πόσοι έχουν επιστρέψει στο flash forward. Έχω κι εγώ την υποψία περί flash forward αντί flash back, θα δείξει. Νέα και πολλά ερωτήματα. Τι έγινε στο Νησί; Ποιοί είναι πίσω (στα flash forward) εκτός από τους 3 που ξέρουμε; Γιατί θέλουν να γυρίσουν πίσω; Ποιοί και γιατί χρειάζονται τον Χάρλει (σύμφωνα με τα οράματα - ; - που βλέπει). Και πολλά άλλα.

    Από απαντήσεις, όχι, δεν πήραμε! Συνηθσιμένα τα βουνά από τα χιόνια!

    Περιμένουμε τη συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. Βασικά όπως τα είπες Δανάη! Καλό το επεισόδιο αλλά αντι να μας λύσει καμια απορία μας δημιούργησε αλλες τόσες!!!
    Εν τω μεταξύ στο χέρι του Τσάρλι όταν βλέπει παραισθησεις ο Χαρλι στο αστυνιμικό τμημα γράφει "they used you".... Κάντε ενα search Charlie's hand για να το δειτε..

    ReplyDelete
  3. Τι λες τώωωρα Στάθη!!! Την βρήκα εδώ την εικόνα, δίκιο έχεις, δεν το είχα προσέξει!

    ReplyDelete
  4. "They need you" λέει, όχι "they used you"!

    ReplyDelete
  5. Δεν το είχα πρόσεξει _st_ (they need you εννοείς).

    Το όλο θέμα με τον Charlie και τον Χαρλεϊ είναι πολύ μπερδεμένο!!! Παραισθήσεις; Κάτι άλλο;

    ReplyDelete
  6. Μόλις το είδα και πραγματικά μετανιώνω που κάθισα ξύπνια.Που είναι οι καλές εποχές που το έβλεπες και έμενες με κομμένη την ανάσα για τη συνέχεια.Θέλω το τέλος τώρα!Κούρασε...

    ReplyDelete
  7. Οι producers είχανε δηλώσει το καλοκαίρι στην Comic-Con πως από εδώ και πέρα θα υπάρχει συνδιασμός flashbacks και flashforwards. Νομίζω έχουν πολλά να δείξουν από το παρελθόν, και όχι μόνο για τους κεντρικούς χαρακτήρες (πχ πώς έπεσε το black rock, το ακριβώς έκανε η Dharma, πώς ζούσαν οι Hostiles, πώς έφτασε η Rousseau στο νησί για να αναφέρω ενδεικτικά).

    Για μένα περίμενα να τελειώσει το επεισόδιο εκεί που τραβά την σκανδάλη ο Jack στον Locke - είχα μείνει κάγκελο!

    ReplyDelete
  8. και απο μενα απογοητευση,οχι οτι δεν ηταν καλο επεισοδιο,αλλα δεν συγκρινεται με τιποτα με τα αντιστοιχα των 2 προηγουμενων season.Μου φανηκε πιο πολυ σαν ενα βασικο κομματι απο ενα τεραστιο lost puzzle,αλλα πλεον,στην 4η σεασον περιμενα κατι περισσοτερο απο ενα ακομα κομματι,καιρος ειναι να αρχισουμε να το λυνουμε το ρημαδι το puzzle...

    ReplyDelete
  9. to epeisodio itan kalo,perimenoume me anypomonisia to epomeno!!dikio exete me to xeri tou charlie.evala kati sneaks peeks gia to deutero epeisodio,gia pate mia volta apo to www.lostalex.blogspot.com.
    kanena sxolio gia to lost pou to pire o antenna??apo tetarti stis 23:00 ston antenna!!!

    ReplyDelete
  10. Ουφ...να'μαι πάλι...η εξεταστική και οι εργασίες βλέπεις με έχουν καθηλωσει το είδα και εγω...με καθήλωσε το επεισόδιο αν και εγώ περίμενα περισσότερα...

    ReplyDelete
  11. Το επεισόδιο δεν το είδα, είδα όμως μια συνέντευξη του (υπέροχου) Naveen Andrews, ο οποίος έλεγε ότι οι ηθοποιοί είναι το ίδιο μπερδεμένοι με το τηλεοπτικό κοινό - όχι μόνο δεν τους έχουν πει τι γίνεται αλλά ούτε και στα γυρίσματα ξέρουν τι παίζουν. Απλά παίρνουν ένα σενάριο 2 μέρες πριν, και το γυρίζουν χωρίς να ξέρουν πώς κολλάει με την υπόλοιπη ιστορία. Οπότε όσοι ψάχνετε τα κομμάτια του παζλ, θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα (1-2 σεζόν για την ακρίβεια).

    ReplyDelete
  12. @ ~a~: Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου! Το επεισόδιο δεν μπορώ να πω ότι με κούρασε, αλλά σίγουρα το περίμενα καλύτερο. Πάντως το βέβαιο είναι πως θέλω να αρχίσουν σιγά σιγά να ξεδιαλύνονται τα πράγματα!

    @ Θέμο: Δίκιο έχεις για τα flashbacks τώρα που το αναφέρεις! Είχα ξεχάσει τις λεπτομέρειες που λες, και θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε πως βρέθηκαν όλοι αυτοί εκεί και τι ακριβώς έκανε η Dharma! Το βιντεάκι με τον επιστήμονα και τα κουνέλια το έχεις δει; Ποιά είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτό;

    @ willow: Συμφωνούμε βλέπω!

    @ alex: Πολύ παράξενο που το πήρε ο ΑΝΤ1, αφού μεταδιδόταν από την ΝΕΤ. Έχω δει και εγώ τα τρέιλερ. Προβλέπω ο ΑΝΤ1 να εξελίσσεται πολύ! Μακάρι να έδειχνε και καμιά σειρά που δεν έχουμε δει χεχε!

    @ Θέμης: Και εσύ και όλοι μας, όπως διαπιστώνεις!

    @ Σοφία: Δύο σεζόν ακόμα;;;!!! Πλλλάκα ΜΕ κάνεις;;!!! ΄Αντε να αρχίσει να ξεδιαλύνεται το παζλ που είπε και ο willow! Πολύ περίεργο αυτό με τους ηθοποιούς που δεν ξέρουν την συνέχεια! Λες οι σεναριογράφοι να ξέρουν που θα το πάνε ή το τρενάρουν συνέχεια και όπου βγει;! Εύχομαι μόνο μην παραγίνει και φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι κούρασε. Είναι αυτό που λέμε συχνά: είναι καλύτερο μια επιτυχία να την σταματάς έγκαιρα πριν κουράσει. Ίδωμεν...

    Άντε 4 μερούλες για το επόμενο επεισόδιο!

    ReplyDelete
  13. Ο Naveen Andrews πάντως είπε ότι θα γυρίσουν άλλες 2 σεζόν και ότι στο τέλος της 6ης "λογικά θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλα". Μπορείς να δεις τη συνέντευξη εδώ.

    ReplyDelete
  14. Δεν ήξερα πως αναφερόσουν στον ηθοποιό που υποδύεται τον Sayid. Ούτε πως ήταν Άγγλος γνώριζα! Μόλις είδα την συνέντευξη και την βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα! Thanx για το link! :)

    ReplyDelete
  15. Oh yes. Και Άγγλος και hot ;-)

    Επίσης Άγγλος (αλλά όχι τόσο hot) είναι ο Dominic Monaghan, που παίζει/έπαιζε/θα παίζει (γιατί με το LOST ποτέ δεν ξέρεις) τον Charlie.

    ReplyDelete
  16. παιδια αφου σας αρεσει τοσο πολυ η σειρα γιατι καθεστε και σκεφτεστε τη συνεχεια;;;;
    Τι άλλο χρειαζεστε δηλαδη παραπανω απο το οτι βλεπετε τα επεισοδια οπως προβαλλονται στην Αμερική;
    Ήρεμα λίγο.....

    ReplyDelete