Thursday 28 February 2008

Η Καλομοίρα στην Eurovision τελικά.

Σήμερα αφού γύρισα από την δουλειά, είδαμε μια πολύ ωραία ταινία (για την οποία θα γράψω αύριο). Η ταινία τελείωσε κατά τις 11 και κάτι και άνοιξα την τηλεόραση για να δω πως πάει ο ελληνικός τελικός που θα αναδείξει ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει φέτος στην Eurovision 2008. Όταν έβαλα ΝΕΤ είχε ήδη προβληθεί το τραγούδι της Χρύσπας το οποίο δεν το πρόλαβα και μόλις είχε βγει ο Μαρτάκης (τον οποίο δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που τον βλέπω μου'ρχεται να τον πλακώσω στο ξύλο! Πολύ αντιπαθητικός μου είναι! Άσε που - κατά γενική ομολογία - δεν διαθέτει καθόλου φωνή!). Επομένως, είδα την παρουσίαση του Μαρτάκη και της Καλομοίρας της οποίας το τραγούδι ήταν αρκετά αλλαγμένο από αυτό που ακούγαμε όλες τις μέρες.

Ύστερα από λίγο που έδειξε αποσπάσματα και των τριών παρουσιάσεων είδα και ένα τμήμα του τραγουδιού της Χρύσπας που είχα χάσει στην αρχή. Όπως είχα πει και στο ποστ στο οποίο έβαλα τα τρία βιντεάκια των υποψηφίων, το τραγούδι της Χρύσπας μου άρεσε πιο πολύ από τα τρία. Ειδικά προς το τέλος που κάνει κάτι ωραία γυρίσματα με την φωνή της (αλά Sarah Brightman) έδινε ωραία χροιά στο κομμάτι.

Βέβαια ήταν αναμενόμενο πως θα κέρδιζε η Καλομοίρα πιστεύω. Η εμφάνισή της με το φόρεμα J.Lo ήταν αρκετά εντυπωσιακή και θύμιζε όντως και η ίδια την Jennifer. Η χορογραφία περιελάμβανε 4 χορευτές που ο καθένας κάτω από τα μπλουζάκια του είχε γραμμένο πάνω στο σώμα του με στρασάκια ένα από τα 4 γράμματα L, O, V, E και στο τέλος μπήκαν στην σειρά για να σχηματίσουν την λέξη LOVE.

Η έναρξη της ψηφοφορίας άρχισε στις 12 παρά 20 και θα διαρκούσε 20 λεπτά. Ήμουν σίγουρη όμως πως ήταν απίθανο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα στις 12 και πως θα μας έψηναν το ψάρι στα χείλη με διαφημίσεις και αργοπορίες. Επομένως έκλεισα την τηλεόραση και πήγα για ύπνο. Σηκώθηκα όμως στις 12:30 και άνοιξα την τηλεόραση για να διαπιστώσω πως η βραδιά του τελικού είχε τελειώσει και είχε ειδήσεις!!! Απίστευτο. Έκανα λοιπόν ένα ζάπιγκ και είδα πως νικήτρια είναι η Καλομοίρα.



Πιστεύω πως το τραγούδι όπως παρουσιάστηκε στον τελικό (δεν έχει βγει ακόμα στο YouTube, όταν βγει με το καλό θα αντικαταστήσω το βιντεάκι) είναι δυνατό και μπορεί να σταθεί άνετα απέναντι στα φαβορί της Eurovision. Άσχετα με το ποιο προτιμούσε ο καθένας μας, ας ελπίσουμε να τα πάμε καλά!

Good luck Kalomoira! Break a leg! ;-)

Edit:

Ορίστε και το βιντεάκι από το τραγούδι όπως παρουσιάστηκε χθες (ευχαριστώ Γκρινιάρη!):



Άφησα και την προηγούμενη εκδοχή για να συγκρίνετε.


9 comments:

  1. Ωραία :-) Μου αρέσει το τραγούδι της Καλομοίρας. Ας ελπίσουμε να μπει στον τελικό.

    ReplyDelete
  2. Κι εγώ τελικά στην Καλομοίρα είχα καταλήξει. Είναι ωραίο κομματάκι, για τα δεδομένα της Eurovision. Για να δούμε...

    Όταν βρεις το βίντεο από χτες, βάλε το!

    ReplyDelete
  3. Το είδα (http://youtube.com/watch?v=nGybqoCIjfs).

    Καλό ήταν.
    Δε μου άρεσαν 2-3 "Ah" και καλά χαριτωμένα που έκανε στο τραγούδι, μπορούσαν να λοίπουν.

    Κι επίσης εκεί που παίζει μόνο μουσική, πριν το τελευταίο ρεφρέν, θα ήθελα κάτι ποιο τσιφτετελέ.
    Κουβέντα να γίνεται.

    ReplyDelete
  4. Πάλι καλά που μας ενημερώνεις,γιατί μόλις που πρόλαβα να δω την Καλομοίρα κι έπεσαν οι χορηγοί του τέλους.
    Ούτε τα τραγούδια άκουσα, ούτε το φόρεμα είδα.
    Ας ευχηθούμε να πετύχει.

    ReplyDelete
  5. Η Καλομοιρα πιο κουκλα απο ποτε ενω η συνολικη βραδια χειροτερη και απο την Μαρια την ασχημη.Αναρωτιεμαι αυτοι που γραψανε τα κειμενα αν εχουν εστω και μια σταλια χιουμορ γιατι ολοι σπιτι παγωσαμε εχθες απο τα αστειακια τους..!!

    Btw,προσεξατε οτι την πρωτη φορα που δειχνουν τα γραμματα η σειρα τους ειναι l,e,v,o?μονο στο τελος λεει l,o,v,e.Αναρωτιεμαι αν εγινε λαθος ή σημαινει κατι αλλο που μου διαφευγει αυτη την στιγμη :P

    ReplyDelete
  6. @ Σοφία & Δέσποινα: Μακάρι γιατί φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

    @ Γκρινιάρη: Thanx για το link.

    @ Willow: Ευτυχώς δεν είδα την βραδιά εγώ και γλίτωσα τα "αστειάκια". Τις αδελφές Μαγγίρα δεν τις χωνεύω καθόλου και ήξερα πως δεν θα μου αρέσει η παρουσίασή τους οπότε το απέφυγα. Όσο για τα γράμματα που ήταν σε λάθος σειρά και εγώ το πρόσεξα και το είπα με το που έγινε "κοίτα που μπήκαν σε λάθος σειρά οι χορευτές", αλλά μετά που το σκέφτηκα κατέληξα στο ότι επίτηδες ήταν έτσι στην αρχή για να ταιριάζουν με το νόημα του τραγουδιού (secret combination) και να μπουν με την σωστή σειρά στο φινάλε του κομματιού.

    ReplyDelete
  7. Νομίζω τελικά η Καλομοίρα ήταν η καλύτερη από τους τρείς. Και το τραγουδάκι είναι αρκετά "ευρωπαϊκό" και συμπαθές!

    ReplyDelete
  8. Κι εγώ το πρόσεξα αυτό με τα γράμματα αλλά παίζει να είναι όπως λέει η DaNaH.

    ReplyDelete
  9. Για τα γράμματα συμφωνώ με τη Δανάη. Δεν είναι δυνατόν να έγινε λάθος, αφού είναι μέρος της χορογραφίας.

    Πάντως η Καλομοίρα (και το σόου της) πιστή αντιγραφή της Ελενίτσας! Αφού βρήκαμε τη φόρμουλα...

    ReplyDelete