Monday 29 December 2008

Ανασκόπηση έτους 2008 (Μέρος 2ο)

Συνεχίζοντας την διαδρομή της ανασκόπησης, περνάμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Το φετινό καλοκαίρι είχε πάρα πολύ μουσική:

Ιούλιος 2008: Παρακολουθήσαμε τον Αντώνη Ρέμο με τους Onirama και τους Emigre στο φράγμα της Θέρμης (ένα ποστ που δεν έγινε ποτέ) και την Πρωτοψάλτη στο Αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών και δυο μέρες μετά απολαύσαμε την πρώτη καλοκαιρινή πανσέληνο!

Αύγουστος 2008: Μετά από πολύ καιρό πήγαμε σε θερινό σινεμά και είδαμε μια πολύ ωραία ταινία, το The Other Boleyn Girl. Φάγαμε μια ωραιότατη πίτσα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο στην Νικήτη. Μέσα σε ένα μόλις ένα Σαββατοκύριακο ολοκλήρωσα το Νησί, το βιβλίο της Victoria Hislop, που μου άρεσε πάρα πολύ! Παρακολουθήσαμε μπάσκετ (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λόγω του αποτελέσματος) και την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Από ταινίες αυτόν τον μήνα είδαμε το The Life Before Her Eyes και το Deception. Γενικώς ήταν ένας αρκετά γεμάτος μήνας! Είχαμε και μια φανταστική έκλειψη της σελήνης, ένα ποστ που ξεκίνησα στις 19/8 αλλά βρίσκεται ακόμα σε draft επειδή είχε καεί ο σκληρός μου και δεν κατάφερα ποτέ να ολοκληρώσω τα όμορφα βιντεάκια που τράβηξα με την μουσική επένδυση που ήθελα! Κάποια στιγμή θα επανέλθω και ελπίζω το αποτέλεσμα να αξίζει την μεγάλη καθυστέρηση!

Σεπτέμβριος 2008: Την πρώτη του μηνός ξεκίνησε δυναμικά ο τέταρτος κύκλος του Prison Break! Καλύτερο ξεκίνημα για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου δεν θα μπορούσε να υπάρχει! Δυο μέρες μετά ανηφορίζουμε και πάλι στο Θέατρο Γης για να παρακολουθήσουμε τη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου απ'όπου τράβηξα αρκετά βιντεάκια. Πήγαμε και στην 73η Δ.Ε.Θ. αλλά δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο. Ευτυχώς ο μήνας αυτός ενδείκνυται για τους σπιτόγατους, αφού επιστρέφουν αγαπημένες σειρές όπως τα Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Dexter, Heroes και Desperate Housewives! Για το Lost ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές περιμένουμε, αλλά ο J.J.Abrams μας καλύπτει το κενό με μια νέα σειρά το Fringe, που δεν συγκρίνεται βέβαια σε καμιά περίπτωση με το Lost, αλλά το παρακολουθούμε. 22/09 μην ξεχνιόμαστε, είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα; Ίσως όχι τόσο! Δύσκολα ο Έλληνας να το αφήσει και να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ποδαράκια του ή το ποδήλατο! Δυστυχώς! Μιας και ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου μου έρχεται έμπνευση και κάνω ένα ποστ με τραγούδια που έχουν στον τίτλο τους τους τρεις μήνες της εποχής αυτής. Προς το τέλος του μήνα κάνω τα πρώτα μου cookies που έγιναν τέλεια!

Οκτώβριος 2008: Η ζαχαροπλαστική (αδυναμία μου, θα το έχετε καταλάβει) συνεχίζεται... αυτή τη φορά με τα πρώτα μου σοκολατένια muffins! Θα χαρακτήριζα τον μήνα αυτόν ως μεταβατικό: από τις διακοπές του καλοκαιριού στην επιστροφή στην καθημερινότητα της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από ταινίες απολαύσαμε το ιταλικό Notte Prima Degli Esami και το γαλλικό Mon Meilleur Ami. Το τετραήμερο της 28ης παίρνουμε μία μέρα άδεια και το εκμεταλλευόμαστε με μια μικρή απόδραση στην Πράγα με δύο ημερήσιες εκδρομές, την πρώτη στη Δρέσδη της Γερμανίας και την δεύτερη στο Κάρλοβυ Βάρυ (τις οποίες χρωστάω ακόμα).

Νοέμβριος 2008: Στις 8 Νοεμβρίου συνάντησα χωρίς να το γνωρίζω την Victoria Hislop στο Cosmos και μου υπέγραψε το νέο της βιβλίο, The Return! Πέρα από αυτό και τα ποστ που κάνω για το ταξίδι στην Πράγα ο μήνας δεν είχε τίποτα άλλο αξιομνημόνευτο. Μάλλον περισσότερο να περάσει ήθελα και να έρθουν επιτέλους οι διακοπές των Χριστουγέννων!

Δεκέμβριος 2008: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε την 1η του μηνός την καθιερωμένη Γιορτή των Αγγέλων στην οποία είχαμε σκοπό να πάμε, αλλά τελικά λόγω κούρασης μείναμε στο σπίτι. Λίγες μέρες μετά μπήκα εντελώς σε Christmas mode και αρχικά άλλαξε εμφάνιση το blog και στη συνέχεια στολίστηκε και το σπίτι. Φυσικά σε αυτό το πλαίσιο έκανα και φέτος τα καθιερωμένα μελομακάρονα και την παραμονή των Χριστουγέννων μου "τα'ψαλαν"! Κατά τ'άλλα σας έτρεξαν λίγο τα σάλια με το τσουρέκι σοκολάτας από τον Τερκενλή, χορέψαμε με τον χαρούμενο γαϊδουράκο, τον Dominick, κάναμε βόλτα στο Cosmos και είδαμε μια ωραία χριστουγεννιάτικη ταινία, το Fred Claus.

Επειδή οι περισσότεροι bloggers έχετε ήδη αραιώσει και τα περνάτε οικογενειακά σας εύχομαι από τώρα Καλή Χρονιά και να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο των εορτών! Τα λέμε με το νέο έτος! :)

From Christmas 2008


4 comments:

  1. Ωραια η ανασκόπηση! Και πρωτότυπη σαν ιδέα (σχετικά). Καλή χρονιά και καλό Lost να μας έρθει :-)

    ReplyDelete
  2. Σ'ευχαριστώ Θέμο! Αμήν!

    Καλή Χρονιά και σε σένα! :)

    ReplyDelete
  3. Εύχομαι σε όλους ένα υπέροχο 2009 γεμάτο υγεία. Όσο για εσένα Δανάη , εύχομαι πάντα να γεμίζεις το μπλογκ σου με μουσικές, εικόνες και χρώματα που μας ταξιδεύουν.

    Και πάλι καλή χρονιά σε όλους!

    ReplyDelete
  4. Καλή χρονιάααααα :D Φιλιά!

    ReplyDelete