Thursday 2 October 2008

Chocolate Muffins

Η Σοφία πριν από μερικές μερες έκανε muffins. Ήθελα και εγώ καιρό να κάνω και με ξεσήκωσε. Άνοιξα λοιπόν την συνταγή από το Hungry For Life που είχα αποθηκεύσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και την εκτέλεσα κατά γράμμα.

Προχθές αγόρασα από τη λαϊκή ένα ταψάκι ειδικό για να κατασκευάζεις muffins οπότε ήμουν έτοιμη! Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και τα υλικά τα έχουμε όλοι λίγο-πολύ στο σπίτι μας (ειδικά αν σας αρέσει να φτιάχνετε γλυκά και συνταγές όπως εγώ!):

  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη (200 γρ)
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (130 γρ)
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 βανίλια
  • 2/3 φλυτζανιού (160 ml) γάλα
  • 2/3 φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:

Ανακατεύετε στο μίξερ τα υλικά με την σειρά που δίνονται. Λαδώνετε τις θηκούλες από το ταψάκι και με μια κουτάλα γεμίζετε με το μείγμα αλλά όχι εντελώς, κατά δύο τρίτα γιατί θα φουσκώσουν ούτως ή άλλως. Εγώ αγόρασα από το σούπερ μάρκετ γκοφρέ χαρτάκι και έβαλα το μείγμα μέσα στο χαρτάκι. Ωστόσο επειδή ήταν η πρώτη φορά πρώτα λάδωσα το ταψάκι, πρόσθεσα το γκοφρέ χαρτί και κατόπιν το μείγμα. Έτσι βγήκαν και εύκολα τα χαρτάκια και δεν κόλλησαν...


Στη συνέχεια πρόσθεσα σταγόνες σοκολάτας από σοκολάτα γάλακτος και κουβερτούρα:



Ένα εικοσάλεπτο το ταψάκι στο φούρνο στον αέρα στους 180-200 βαθμούς και τα μάφινς είναι έτοιμα! Τόσο απλά:



Καλή όρεξη! Ιδανικά για πρωινό με ζεστή σοκολάτα! :)

13 comments:

  1. Μία η Σοφία,μία εσύ μας ξεσηκώνετε...

    Γκρινιάρη έχεις μείνει πίσω...Ξεκίνα και συ πάλι τα γλυκά!Αλλά βάλτε και κανα delivery βρε παιδιά!!!

    ReplyDelete
  2. Έκανα κι εγώ σήμερα, άλλη συνταγή. Τέσσερις φορές έχω κάνει, τέσσερις διαφορετικές συνταγές έχω δοκιμάσει. Ακόμα πειραματίζομαι.

    Ξέρω ήδη το σχόλιο της Σοφία, αλλά δε δίνω spoilers! :)

    Προσωπικά μου αρέσουν αυτά χωρίς κακάο, άντε τίποτα σταγόνες σοκολάτας μέσα.

    ~~A~~ άσε τις υποδείξεις και βάλε καμιά ποδιά να μας κάνεις κι εσύ τίποτα!

    ReplyDelete
  3. ~~a~~, Γκρινιάρη τον λένε, όχι Λιχούδη χεχε! :P

    Γκρινιάρη, ωραία! Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! Εμένα μου αρέσουν σοκολατένια! Η συνταγή που δοκίμασα βγήκε πολύ καλή! Αν δεν σου αρέσει με κακάο απλά μην προσθέσεις και βάλε μόνο σταγόνες. Αν δεν την έχεις δοκιμάσει σου την προτείνω! :)

    Όσο για την τελευταία σου φράση πολύ σωστή! ~~a~~ καιρός να μας κεράσεις και εσύ τίποτα! Άντε γιατί πολύ τζάμπα τρώμε μου φαίνεται! :Pp

    ReplyDelete
  4. Η συνταγή που φτιάχνω εγώ είναι τελείως διαφορετική και θα την γράψω κάποια στιγμή που θα ευκαιρήσω. Πάντως αυτή που έχεις μπορείς να τη βελτιώσεις χρησιμοποιώντας μισό κουταλάκι δισανθρακική σόδα (απαραίτητη για μάφινς). Επίσης μην χτυπήσεις στο μίξερ τα υλικά, αλλά στο χέρι. Τέλος, το ταψάκι δεν χρειάζεται λάδωμα/βουτύρωμα όταν χρησιμοποιείς ειδικές θήκες :-)

    ReplyDelete
  5. Α, και φυσικά καλή μας όρεξη :-)

    ReplyDelete
  6. Σοφία, τα υλικά προτιμώ να τα ανακατεύω στο μίξερ. Πιστεύω πως αναμειγνύονται καλύτερα έτσι, παρά στο χέρι. Όσο για την σόδα που είπες δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το baking powder δεν αρκεί κατά τη γνώμη σου; Δεν κάνουν την ίδια δουλειά περίπου; (Δεν ξέρω, ρωτάω!)

    Ευχαριστώ για την διευκρίνιση για τα χαρτάκια. Φοβήθηκα μην κολλήσουν στο ταψάκι ή μην μαυρίσουν, γι'αυτό και το λάδωσα πρώτα. Αν το έχεις δοκιμάσει εσύ χωρίς λάδωμα και βγαίνουν εντάξει την επόμενη φορά δεν θα το λαδώσω. Να μην είναι και λαδερά όταν τα πιάνεις. :)

    Άντε πάω να φάω για πρωινό τώρα! ;)

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα ;p
    Πολύ καλή συνταγή, να'σαι καλά! Θα την δοκιμάσω τις προσεχείς ημέρες γιατι η κοπέλα είναι "των γλυκών" και θα το εκτμήσει!!
    Όχι ότι εμένα με χαλάει όπως φαίνονται στις φώτο ;p Μπράβο!

    ReplyDelete
  8. Να τα και παράπονα...

    Άντε κάποια στιγμή κάτι θα σας φτιάξω και γω!

    ReplyDelete
  9. _fok_, καλή επιτυχία! Είναι πολύ απλά.

    ~~a~~, άντε να δούμε!! :p

    ReplyDelete
  10. Δανάη, τα μάφινς δεν τα χτυπάμε ποτέ στο μίξερ γιατί όσο πιο πολύ τα χτυπάς τόσο πιο λίγο φουσκώνουν. Τα μάφινς κανονικά διπλασιάζονται σε όγκο με το ψήσιμο, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται καταρχήν το αλεύρι να μην είναι πολύ χτυπημένο. Η σόδα δίνει έξτρα "ώθηση" και συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις καλές συνταγές που βρήκα. Τέλος για να μην σου βγαίνουν έτσι περίεργα τα κεκάκια (σαν να έχουν φουσκώσει μόνο στη μέση) αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην γεμίζεις τα χαρτάκια ως πάνω, αλλά μόνο κατά τα 3/4.

    Τα χαρτάκια δεν κολλάνε ποτέ και με τίποτα, συνεπώς μην τα φοβάσαι :-)

    ReplyDelete
  11. Δες εδώ ακριβώς την τεχνική για τα muffins. H σεφ (αν δεν την ξέρεις) είναι η Nigella Lawson, γνωστή και ως domestic goddess.

    ReplyDelete
  12. Καλά βαλτές είστε εσύ και η Σοφία να με τρελάνετε... Είμαι σε διάιτα λέμε ο δυστυχής και εσείς με βομβαρδίζετε με εικόνες ζεστών,αχνιστών για να μην πω "sexy" muffins!!!

    Άτιμη κοινωνία! Να θες να καταβροχθίσεις το σύμπαν και η ζυγαριά να σου λέει "no way Jose"...

    Aυτά είναι:).

    Kαλό απόγευμα!

    ReplyDelete