Saturday 21 January 2012

Το Μήλο - Θέατρο Αριστοτέλειον

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας να γίνονται στο θέατρο διαδραστικές παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει και το κοινό ενεργά. Η πρώτη τέτοιου είδους που είχα δει ήταν το Σεσουάρ Για Δολοφόνους η οποία είχε μια συγκεκριμένη υπόθεση και το κοινό ήταν αυτό που ψήφιζε για να βγει κάθε φορά ο ένοχος για έναν φόνο. Ακολούθησε το Caveman όπου παρά το γεγονός ότι ήταν one man show σε κρατούσε καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Τρίτη ήταν Η Σεξουαλική Ζωή Του Κύριου Και Της Κυρίας Νικολαΐδη με τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Κλέονα Γεωργιάδη και τη Μαρία Λεκάκη, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Για αυτό δεν είχε τύχει να κάνω ποστ. 

Σειρά είχε σήμερα Το Μήλο με πρωταγωνιστές τον Θανάση Τσαλταμπάση και την Ναταλία Δραγούμη.

Οφείλω να ομολογήσω ότι από τις παραστάσεις αυτού του είδους που πραγματεύονται ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, αυτό των σχέσεων των δύο φύλων, η εν λόγω παράσταση μου άρεσε περισσότερο από κάθε άλλη! Το γέλιο βγαίνει αβίαστα και γελάς πραγματικά με την ψυχή σου! Τον Θανάση Τσαλταμπάση τον είχα δει άλλες δύο φορές, στον Μπακαλόγατο και στην Μαύρη Κωμωδία, εδώ όμως έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο τα δίνει πραγματικά όλα! Το ταλέντο του ξετυλίγεται καθ'όλη τη διάρκεια της δίωρης παράστασης και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή μου! Είναι μεγάλο ταλέντο!

Και η Ναταλία Δραγούμη παίζει πολύ φυσικά! Οι δυό τους δένουν πολύ όμορφα, τόσο πάνω στην σκηνή, όσο και κάτω από αυτήν όταν θέτουν διάφορες ερωτήσεις στο κοινό!

Δυο λόγια για την υπόθεση τώρα. Ο Γιάννης (Τσαλταμπάσης) είναι υπάλληλος σε τράπεζα και δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες όσον αφορά την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Θα είναι χαρούμενος αν σε καμιά 20αρία χρόνια γίνει διευθυντής στην τράπεζα και απολαμβάνει τη ζωή. Η Σοφία (Δραγούμη) από την άλλη είναι συντάκτρια σε μια τηλεοπτική εκπομπή και φιλόδοξη όσο δεν πάει. Θέλει να γίνει αρχισυντάκτρια το συντομότερο δυνατόν και γιατί όχι γρήγορα και ιδιοκτήτρια καναλιού! Πάνω απ'όλα είναι η καριέρα της και δεν έχει χρόνο για σχέσεις. Τον ιδανικό άντρα δε, τον φαντάζεται ψηλό, γεροδεμένο, με μύες και κοιλιακούς "φέτες"!

Ένα βράδυ λαμβάνουν και οι δύο ένα τηλεφώνημα από δύο φίλους τους που τους καλούν σε μια ντισκοτέκ. Αν και δε θέλουν τους κάνουν το χατήρι και πηγαίνουν. Εκεί μεταξύ Hot Stuff και I Was Made For Loving You θα γνωριστούν. Φυσικά ο Γιάννης θα πάθει πλάκα με την Σοφία και θα της αραδιάσει όλα τις τετριμμένες ατάκες για καμάκι ("ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου" κλπ κλπ), αλλά αυτή δεν "μασάει" από τον κοντό. Μετά από πολλά ποτά όμως καταλήγουν μαζί στο σπίτι του και έτσι αρχίζει η σχέση τους...

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου! Δεν θα σας τα πω και όλα!

Η παράσταση αποτελείται από πολλές μικρές πράξεις που πλαισιώνονται από πολύ ωραία μουσική! Εκτός από ντίσκο ακούγονται και τραγούδια όπως το These Boots Are Made For Walking και ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια όλων των εποχών το Neh Nah Nah των Vaya Con Dios και πολλά πολλά ακόμα όμως!


 Στο τέλος οι δυο τους κλείνουν με ένα χορευτικό. Στην αρχή της παράστασης όταν ο Γιάννης είναι στην ντισκοτέκ ο Τσαλταμπάσης κάνει φοβερές φιγούρες! Πολύ κέφι!! ;)



Η παράσταση ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον κάθε Παρασκευή στις 21:15 και κάθε Σάββατο στις 18:15 η απογευματινή και στις 21:15 η βραδινή. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 18 ευρώ το κανονικό και 15 ευρώ το φοιτιτικό. Τηλεφωνικές κρατήσεις δεν πραγματοποιούνται, αλλά αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες το τηλέφωνο του θεάτρου Αριστοτέλειον είναι 2130-262051.

Αξίζει πολύ να δείτε Το Μήλο! Αν μη τι άλλο στις μέρες μας έχουμε πολύ ανάγκη από γέλιο και η παράσταση το προσφέρει απλόχερα με πολύ πετυχημένες ατάκες! Δε θα το μετανιώσετε!


Κλείνω την ανάρτηση με κάτι άσχετο με την παράσταση. Στο φουαγιέ του θεάτρου Αριστοτέλειον υπάρχει μια παλιά μηχανή προβολής ταινιών:


Καλή διασκέδαση!

2 comments:

  1. Ενδιαφέρον μου ακούγεται!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και ήταν Μερόπη! Γέλασα με την ψυχή μου!! :)

      Delete