Monday 30 January 2012

Αμνησία - Στιβ Γουάτσον

Με το που τελείωσα το Νήμα της Victoria Hislop άρχισα την Αμνησία, ένα εντελώς διαφορετικό βιβλίο από το προηγούμενο και το τελείωσα μέσα σε μόλις 6 μέρες! Βέβαια είναι και πιο μικρό (387 σελίδες) σε έκταση από το Νήμα.

Όταν άρχισα να το διαβάζω σκέφτηκα ότι το Memento συναντάει το 50 First Dates


Το βιβλίο το έχει γράψει ο Βρετανός συγγραφέας S.J. Watson με πρωτότυπο τίτλο "Before I Go To Sleep" και στο εσώφυλλο αναφέρεται ότι πρόκειται να γυριστεί σε κινηματογραφική ταινία σε υποστήριξη της εταιρείας παραγωγής του Ρίντλεϊ Σκοτ.


Επειδή το βιβλίο έχει αγωνία δε θα αποκαλύψω τίποτα, απλά θα αντιγράψω το οπισθόφυλλο:

Κάθε πρωί, η Κριστίν ξυπνάει σε μια άγνωστη κρεβατοκάμαρα, δίπλα σ'έναν άγνωστο άντρα. Στον καθρέφτη του μπάνιου βλέπει το πρόσωπο μιας μεσήλικης γυναίκας την οποία δεν αναγνωρίζει. Κάθε πρωί, ο σύζυγός της της εξηγεί υπομονετικά ότι είναι ο Μπεν, ο άντρας της, ότι εκείνη είναι σαράντα εφτά χρόνων και πως ένα ατύχημα πριν από πολύ καιρό της προκάλεσε μια περίεργη διαταραχή μνήμης. 
Αντί για αναμνήσεις, η Κριστίν έχει κάποιες φωτογραφίες, έναν πίνακα σημειώσεων στην κουζίνα κι ένα ημερολόγιο κρυμμένο σε μια ντουλάπα. Γνωρίζει την ύπαρξη του ημερολογίου, γιατί της το θυμίζει κάθε μέρα ο δόκτωρ Νας, ένας νευρολόγος που ισχυρίζεται ότι την παρακολουθεί χωρίς να το ξέρει ο Μπεν. 
Καθώς η Κριστίν γεμίζει τις σελίδες του ημερολογίου με όσα της συμβαίνουν κάθε μέρα αλλά και με κάποιες αναλαμπές από το παρελθόν της, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι στη ζωή της υπάρχουν κάποια αλλόκοτα κενά. Προσπαθώντας να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια και να βρει απαντήσεις, πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια - μια αλήθεια που θα αποδειχθεί τρομακτική μα και θανάσιμη. 
Ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ που θα κάνει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί: Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι καλύτερο να μη θυμάσαι; Ποιός είσαι αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου; Πώς μπορείς να αγαπάς χωρίς μνήμη;

Αξίζει πολύ να το διαβάσετε, σε κρατάει σε αγωνία από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα!! 

4 comments:

  1. Ωραίο και ενδιαφέρον ακούγεται!
    Μου θύμισε μια ξένη ταινία, της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι, αν και την είδα 2-3 φορές, που κάθε μέρα που ξυπνούσε, έβαζε ένα βίντεο που της θύμιζε τι της συνέβη, ότι έχει άντρα και παιδί που την λατρεύουν! Εδώ υπήρχε happy end!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάλλον λέτε το 50 First Dates που αναφέρω στην αρχή. Αν κάνετε κλικ στο λινκ θα δείτε αν είναι αυτό!

      Delete
    2. Ναι έχεις δίκιο, αυτό ήταν, το 50 First Dates. Πολύ τρυφερό!
      Όποτε την πετύχω στην τηλεόραση το βλέπω :)

      Delete
    3. Για αυτό είπα ότι στην αρχή μου θύμισε τις δύο ταινίες. Μόνο που το 50 First Dates ήταν rom com, ενώ το βιβλίο έχει αγωνία και εξελίσσεται σε θρίλερ!! :)

      Delete