Friday, 26 June 2009

Πέθανε ο Michael Jackson!!


Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο βασιλιάς της ποπ που τα τελευταία χρόνια είχε πάρει την κατιούσα δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Πέθανε στα 50 του μόλις χρόνια!! Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Thursday, 25 June 2009

Έρχονται τα ψηφιακά κανάλια!

Επιτέλους μια καλή είδηση. Τα επτά κανάλια εθνικής εμβέλειας, δηλαδή:
  • ΑΝΤ1
  • Mega
  • Star
  • ΣΚΑΙ
  • Alpha
  • Alter
  • Μακεδονία TV
θα αρχίζουν να εκπέμπουν ψηφιακά προς το τέλος του καλοκαιριού! Αν έχετε δηλαδή τηλεόραση με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ή ξεχωριστό ψηφιακό αποκωδικοποιητή θα μπορείτε πλέον να βλέπετε τα παραπάνω κανάλια σε ψηφιακή μορφή! Ας ελπίσουμε μόνο να εκπέμπουν και σε wide ώστε στις επίπεδες τηλεοράσεις να φαίνεται ωραία η εικόνα (όπως κάνει εξαρχής ο ΣΚΑΙ).

Αρχικά τα κανάλια θα μπορούν να απολαμβάνουν από τα μέσα του φθινοπώρου οι κάτοικοι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και η Πάτρα και η Λάρισα ως τις αρχές του 2010.

Ανυπομονώ να δω επιτέλους τα αγαπημένα μου προγράμματα σε ψηφιακή εικόνα, καθώς έχουμε αποκωδικοποιητή, αλλά σπανιότατα τον ανοίγουμε αφού τα τέσσερα υπάρχοντα κανάλια δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Wednesday, 24 June 2009

Τα νέα πάρκα στην παραλία της Θεσσαλονίκης...

... θα διαμορφωθούν ως εξής:

1. Ο κήπος του Αλέξανδρου: Χωροθετείται μεταξύ του Λευκού Πύργου και του πλακόστρωτου στο ύψος της οδού Έντισον. Μια συστοιχία χαμηλών πιδάκων νερού, οι συμμετρικές δεντροστοιχίες, καθώς και τα μαρμάρινα καθιστικά που θα τοποθετηθούν στο χώρο οδηγούν στον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η υφιστάμενη προεξοχή του πλακόστρωτου προς τη θάλασσα θα διατηρηθεί ως εξέδρα ή κατάστρωμα και θα επενδυθεί με ξύλινο δάπεδο. Περιμετρικά του χώρου αυτού θα τοποθετηθούν καθιστικά και πίδακες νερού.


2. Ο κήπος του απογευματινού ήλιου: Πρόκειται για ένα κεκλιμένο πάρκο που θα δημιουργηθεί στον τριγωνικό χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου “Μακεδονία Πάλας” και της νοητής προέκτασης της οδού Έντισον. Ο συγκεκριμένος κήπος, λόγω της υψομετρικής διαφοράς του σε σχέση με το πλακόστρωτο, θα δίνει την αίσθηση μιας φυσικής πλαγιάς, προσφέροντας υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.


3. Ο κήπος της άμμου: Θα οργανωθεί κυρίως ως παιδότοπος, με δέκα μικρά σκάμματα με άμμο, τα οποία θα προσφέρονται για παιχνίδι. Στην περιοχή θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αισθητικά αναβαθμισμένο, ενώ θα δημιουργηθούν και γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία αναψυκτηρίου και παιδότοπου. Κατά μήκος του κήπου, επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα κατασκευαστούν παράπλευρος δρόμος, χώρος στάθμευσης και νησίδα πρασίνου.


4. Ο κήπος του ίσκιου: Στο νέο πάρκο θα κυριαρχούν τα υψίκορμα δέντρα, τα οποία θα προσφέρουν σκιά και δροσιά στους περιπατητές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο αποκαλούμενο “σκιερό δωμάτιο” της παραλίας θα διαμορφωθεί ένας μεγάλος πεζόδρομος, εκατέρωθεν του οποίου θα δημιουργηθούν σημεία στάσης με κτιστά καθιστικά. Όπως και στην περίπτωση του κήπου της άμμου, κατά μήκος του συγκεκριμένου κήπου επί της παραλιακής λεωφόρου θα κατασκευαστούν παράπλευρος δρόμος, χώρος στάθμευσης και νησίδα πρασίνου.


5. Ο κήπος των εποχών: Με κυρίαρχα τα φυτά του ελληνικού τοπίου, όπως τα αγριολούλουδα και τις περικοκλάδες, το συγκεκριμένο πάρκο θα θυμίζει περισσότερο ένα φυσικό λιβάδι. Το κεντρικό θέμα του, όπως καταδεικνύει και η ονομασία του, θα είναι η εναλλαγή των εποχών. Για το λόγο αυτό τα λουλούδια που επιλέχθηκαν να τον στολίζουν θα ανθίζουν σε διαφορετικές περιόδους. Στην ίδια έκταση προβλέπεται να κατασκευαστούν αναψυκτήριο, υπαίθριο αμφιθέατρο για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, καθώς και καθιστικά κατά μήκος μιας διαμπερούς ξύλινης διαδρομής.


6. Ο κήπος του Οδυσσέα Φωκά: Όπως και το υφιστάμενο ομώνυμο πάρκο, ο κήπος του Οδυσσέα Φωκά θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εκτεταμένος παιδότοπος. Ο χώρος θα αναβαθμιστεί και θα εμπλουτιστεί με νέα δάπεδα ασφαλείας και με καινούργια παιχνίδια, ενώ θα τοποθετηθούν και ειδικά παιχνίδια κατάλληλα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.


7. Ο κήπος της Μεσογείου: Θα διαμορφωθεί σε έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων, ανάμεσα στις νοητές προεκτάσεις των οδών Καλλιδοπούλου και 28ης Οκτωβρίου. Στο πάρκο θα κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή και τα αρωματικά φυτά, ενώ θα διαμορφωθεί και ένας ειδικός χώρος για τα κατοικίδια ζώα, ο οποίος θα διαχωρίζεται από την υπόλοιπη έκταση με περιμετρικό χαμηλό στηθαίο.


8. Ο κήπος των γλυπτών: Χωροθετείται απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο, στη θέση όπου σήμερα υπάρχει το υπαίθριο πάρκιγκ. Κεντρική φιλοσοφία της μελέτης είναι το πάρκο αυτό να λειτουργήσει ως ένα “πράσινο δωμάτιο τέχνης”, όπου θα φιλοξενηθούν σύγχρονα γλυπτά μεγάλου μεγέθους. Στο χώρο πρόκειται να διαμορφωθεί μια μεγάλη επιφάνεια νερού, με ειδικό νυχτερινό φωτισμό, γύρω από την οποία θα τοποθετηθούν καθιστικά, παρτέρια και αναψυκτήριο. Το πάρκο αυτό θα είναι περίκλειστο από τις τρεις πλευρές του και ανοικτό προς τη μεριά της θάλασσας.


Πηγή: makthes.gr

Ice Age 3

Όπως σας είχα ενημερώσει πριν πολλούυυυυς μήνες (κάντε κλικ για να δείτε και το τρέιλερ) το Ice Age 3 ή Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (ελληνιστί "Η εποχή των παγετώνων: Η Αυγή των Δινοσαύρων") βγαίνει στους κινηματογράφους την 1η Ιουλίου, δηλαδή σε ακριβώς μια εβδομάδα, την ερχόμενη Τετάρτη!


Αν λοιπόν νοιώθετε παιδιά, είστε παιδιά ή έχετε παιδιά είναι μια καλή ευκαιρία να πάτε στον κινηματογράφο για να απολαύσετε το τρίτο μέρος της τριλογίας του Ice Age. Εμένα θα μου άρεσε πολύ να δω και την 3D version της ταινίας και ας είναι λίγο περισσότερο "τσιμπιμένα" τα εισιτήρια (δεν γνωρίζω πόσο κοστίζουν, όποιος έχει κάποια ιδέα ας αφήσει σχόλιο), σίγουρα θα έχει άλλο ενδιαφέρον η τρισδιάστατη εκδοχή!!! :)

Tuesday, 23 June 2009

Empire: Find 50 movies in the canvas!

Το γνωστό περιοδικό Empire έβαλε στο site του μια εικόνα που κρύβει 50 ταινίες! Μπορείτε να τις εντοπίσετε; Είναι πραγματικά πολύ εθιστικό το παιχνιδάκι! Προς το παρόν εγώ είμαι στις 18/50! Κάντε απλά κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρη την εικόνα και να αρχίσετε να παίζετε! Καλή διασκέδαση! ;)

Update: 22/50 και συνεχίζω χεχε! :)

Update 2: 24/50, άντε κοντεύω στα μισά!

Update 3: Το ξανάπιασα μόλις τώρα και βρήκα άλλα 4... στα 28/50 λοιπόν so far!

Update 4: Στρογγυλοποίησα! Έφτασα αισίως τα 30/50! 20 ακόμα... για να δούμε!

Update 5: Τελικό σκορ 36/50. Δεν βλέπω να βρίσκω τα υπόλοιπα! Κυρίως ο βασιλιάς, το λουλούδι στο πουλί πάνω δεξιά, οι μαζορέτες, ο πίνακας, το φορείο, ο τύπος πάνω στην σκάλα και το τρένο με έχουν δυσκολέψει πολύ! Αν έχει κανείς κάποια ιδέα ας αφήσει σχόλιο! ;)


Monday, 22 June 2009

Μαδρίτη & Ανδαλουσία - 3η μέρα - Σεβίλλη - Αλκαζάρ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στην εκπληκτική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, την Σεβίλλη, μετά από την Piaza de Espana κάναμε μία σύντομη βόλτα στο κέντρο για να κατευθυνθούμε μετά στο ονειρεμένο ανάκτορο Alcazar! Ξεκινάμε με τέσσερεις φωτογραφίες από το κέντρο, ένα όμορφο συντριβάνι από δύο διαφορετικές απόψεις...Και ο κεντρικότερος και πιο εμπορικός δρόμος της Σεβίλλης, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει πεζοδρομηθεί πλήρως και περνάει μόνο ένα τραμ για όσους θέλουν να κινηθούν στο κέντρο! Έτσι για να παίρνουν ιδέες οι δικοί μας δήμαρχοι!!!

Κτίριο στον παραπάνω πεζόδρομο.

Και κάπου εδώ φτάνουμε αισίως στο Αλκαζάρ! Πρόκειται για το παλάτι του Πέτρου του Α' που άρχισε να χτίζεται το 1364.
Εξωτερική άποψη του Alcazar.

Η είσοδος του ανάκτορου.

Το Patio de las Doncellas ("Η Αυλή των Παρθένων"). Σύμφωνα με τον μύθο οι Μαυριτανοί ζητούσαν 100 παρθένες κάθε χρόνο σαν φόρο από το χριστιανικό βασίλειο της Ισπανίας. Πραγματικά πανέμορφο! Μια αίσθηση ηρεμίας σε διακατέχει ενώ το διασχίζεις!

Τo Σαλόνι των Πρεσβυτέρων (Salon de Embajadores) που χτίστηκε το 1427.

Είναι η μεγαλοπρεπέστερη αίθουσα του Αλκαζάρ. Επίσημος χώρος, γεμάτος μύθους και θρύλους. Εδώ είχε και την λογοτεχνική του ακαδημία ο μεγάλος Άραβας ποιητής Αl Mutamid. Η διακόσμηση στους τοίχους καθαρά Αραβική Μουδέχαρ. Αραβουργήματα σε στόκο, γύψο και μαρμαρόσκονη με διάφορα σημεία από το Κοράνι, γεωμετρικά σχέδια, πουλιά, λουλούδια, αλλά ποτέ προσωπογραφίες. Στον αυθεντικό χρωματισμό τους θα ήταν σε κόκκινο, πράσινο, μπλε, άσπρο και κίτρινο χρώμα. Δεξιά υπάρχει μια αυλή μικρή, φινετσάτη, διακριτική, ιδιωτική. Σαν χαρέμι που ποτέ δεν υπήρξε... Πάτιο ντε λας Μουνιέκας (Patio de las Munecas) με τις διαφάνειες στον επάνω διάδρομο όπου οι γυναίκες έβλεπαν αλλά δεν τις έβλεπαν.Π αραπλεύρως είναι το δωμάτιο του Αραβα Βασιλιά με τους τοίχους διακοσμημένους με το τριπλό κάστρο της Καστίλης και το λιοντάρι της Λεόν. Τα δύο Βασίλεια που απελευθέρωσαν την Σεβίλλη από τους Άραβες. (via)

Ο παραπάνω εντυπωσιακός θόλος βρίσκεται στην ίδια αίθουσα. Είναι φτιαγμένος από σκαλισμένο και επιχρυσωμένο ξύλο.

Και φτάνουμε στο πιο όμορφο σημείο του Αλκαζάρ, που δεν είναι άλλο από τους πολύ περιποιημένους κήπους του!
Οι ψηλοί φοίνικες δίνουν μια άκρως εξωτική νότα στους κήπους!


Πραγματικά ένα ποίημα! Από τους πιο όμορφους κήπους που είδα ποτέ! :)
Διάφοροι θάμνοι τέλεια φροντισμένοι συνθέτουν όμορφα γεωμετρικά σχήματα! Σίγουρα θα δίνουν πολλά λεφτά σε κηπουρούς για να είναι μονίμως τόσο περιποιημένοι!

Λιμνούλες με ψαράκια, αλλά και συντριβανάκια σε άλλα σημεία, συμβάλουν θετικά σε αυτήν την όαση δροσιάς, ειδικά τους μήνες που έχει ζέστη!


Ελπίζω να σας άρεσαν και αυτές οι φωτογραφίες! Όπως προείπα στην Σεβίλλη υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να δει κανείς! Θα επανέθω με νέο ποστ με περισσότερες φωτογραφίες από το κέντρο, καθώς και από την βόλτα που κάναμε στο ποτάμι Γουαδαλκιβίρ με πλοίο! Stay tuned! ;)

Google Doodle - Summer is here!!!

Αν μπήκατε στην ελληνική σελίδα του Google σήμερα θα είδατε ένα Doodle με μάσκα, σαγιονάρες και την τσάντα της θάλασσας με φτιαράκι, αντιλιακό και πετσέτα... έτοιμοι λοιπόν, βουυυρ για θάλασσα!


Σήμερα, 21 Ιουνίου ήταν και επίσημα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού και το Google μας το θυμίζει, ξεσηκώνοντάς μας να πάμε στην παραλία για μπανάκια! (Εμείς βέβαια και πήγαμε και χρωματάκι πήραμε - μη σας πω ότι "αρπάξαμε" και λίγο παραπάνω από το κανονικό - δεν χρειαζόταν να περιμένουμε το Google να μας το πει χεχε!)


Καλό καλοκαίρι σε όλους και όλες λοιπόν! Καλές διακοπές! :D

Wednesday, 10 June 2009

Μαδρίτη & Ανδαλουσία - 3η μέρα - Σεβίλλη - Πλατεία Ισπανίας

Επέστρεψα! Εδώ και δύο εβδομάδες ήθελα να συνεχίσω τα ποστ για το φανταστικό ταξίδι που κάναμε το Πάσχα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος ούτε για αστείο! Είχαμε μείνει στην δεύτερη μέρα του ταξιδιού όπου επισκεφθήκαμε την Κόρδοβα. Μετά από την εκπληκτική Μεσκίτα, επιβιβαστήκαμε και πάλι στο πούλμαν και κατευθυνθήκαμε προς την Σεβίλλη όπου και θα είχαμε δύο διανυκτερεύσεις. Φτάσαμε βραδάκι, ταχτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, φάγαμε βραδινό μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και κατόπιν ετοιμαστήκαμε για να πάμε να δούμε φλαμένγκο σε ένα τουριστικό θέατρο...
From Madrid & Andalusia - Pasxa 2009

Δεν είμαι καθόλου φαν του φλαμένγκο, ίσα ίσα που με εκνευρίζει αυτό το συνεχές τακ τακ τακ με τα πόδια. Αλλά για το φολκλόρ της υπόθεσης φυσικά και πήγα. Επέλεξα να ανεβάσω και ένα βιντεάκι όχι με το κλασσικό φλαμένγκο αλλά με το θέμα από την Κάρμεν και το Τορεαδόρ, που είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους μας.

Μου άρεσαν οι πλούσιες φορεσιές των χορευτριών, και που ήταν σαν χορογραφίες. Την τέταρτη μέρα πήγαμε σε παραδοσιακό φλαμένγκο τσιγγάνων και δεν είχε τίποτα από την λάμψη του τουριστικού, που φυσικά προτίμησα.

Μετά από το φλαμένγκο επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο καθώς την επόμενη μέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στην Σεβίλλη, την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

Και κάπου εδώ ξεκινάει αισίως η τρίτη μέρα! Μέσα σε μια μέρα είδαμε πολλά πράγματα που δεν χωράνε φυσικά σε ένα ποστ. Επομένως θα γίνουν περισσότερα μικρά ποστ.

Πρώτη στάση μας ήταν η Πλατεία Ισπανίας (Plaza de España) που βρίσκεται στο τεράστιο πάρκο της Μαρία Λουίζα στο οποίο δημιουργήθηκαν πολλά περίπτερα για την Ισπανο-Αμερικάνικη έκθεση που έλαβε χώρα το 1929.

Στην Πλατεία Ισπανίας υπάρχει ένα πελώριο κτιριακό συγκρότημα που ήταν ο κεντρικός εκθεσιακός χώρος στην έκθεση του 1929. Έχει διάμετρο 200 μέτρα και τέσσερις μοναδικές γεφυρούλες που αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα βασίλεια της Ισπανίας.


Από τους πιο λαμπερούς γαλανούς ουρανούς που έχω δει ποτέ! Υπέροχο κλίμα έχει η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας!

Γύρω γύρω 50 τόξα για τις πενήντα επαρχίες της Ισπανίας με οικόσημα, χάρτες και αναπαραστάσεις σημαντικών στιγμών κάθε επαρχίας. Κεραμικό, πλακάκι και πορσελάνη δίνουν μια ξεχωριστή χάρη στο συγκρότημα αυτό. Σήμερα στο κτίριο στεγάζονται διάφορες δημόσιες τοπικές υπηρεσίες.
Την λάτρεψα αυτήν την πλατεία! Τα καλύτερα όμως έρχονται! Το ένα μέρος πιο όμορφο από το άλλο ήταν στην Σεβίλλη!
Στην είσοδο της πλατείας ήταν αυτοί οι Ινδιάνοι που έπαιζαν γνωστά κλασσικά κομμάτια με τα δικά τους παραδοσιακά όργανα. Δείτε παρακάτω το βιντεάκι με το Con Te Partirò:Στο επόμενο ποστ θα μεταφερθούμε στο κέντρο της Σεβίλλης και στο εντυπωσιακό Alcazar! :)

Tuesday, 9 June 2009

Starbuck meets Jack Bauer!!!

Η Katee Sackhoff που έγινε περισσότερο γνωστή από τον ρόλο της ως Kara "Starbuck" Thrace στην σειρά επιστημονικής φαντασίας Battlestar Galactica πρόκειται να συμπρωταγωνιστήσει στην 8η σεζόν του "24"! Ήδη έχουν γίνει γνωστά αρκετά ονόματα που θα πλαισιώνουν τον Kiefer "Jack Bauer" Sutherland στην νέα αυτή σεζόν! Η Katee Sackhoff θα υποδύεται μια ειδική αναλύτρια δεδομένων (expert data analyst) της CTU (yaaaa Counter Terrorist Unit is back!!!) με το όνομα Dana Walsh. (Λέτε να έχουμε νέες κόντρες με την Chloe O'Brian; Χαχαχα). Επίσης έχει γίνει γνωστό ότι στην σειρά η Katee θα διατηρεί σχέση με τον πράκτορα της CTU Davis Cole τον οποίο θα υποδυθεί ο Freddie Prinze Jr!

Μεταξύ των άλλων στην νέα σεζόν θα δούμε και τους Chris Diamantopoulos, Jennifer Westfeldt, Mykelti Williamson και John Boyd.

Ίσως είναι πρώτη φορά που συμμετέχουν σε σεζόν του 24 τόσο "δυνατά" ονόματα! Ας ελπίσουμε και η υπόθεση να είναι εξίσου δυνατή και να μας κρατήσει σε αγωνία η σειρά για ακόμα 24 επεισόδια! :)

Monday, 8 June 2009

Πανσέληνος Ιουνίου

Χθες το βράδυ απολαύσαμε την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού!

Το φεγγάρι βγήκε σιγά σιγά πίσω από την "μύτη" του κόλπου και είχε ένα κοκκινωπό χρώμα...


Λίγα λεπτά μετά έγινε σχεδόν χρυσαφί...


Για να ανέβει ψηλά λίγη ώρα μετά και να αντανακλά πολύ όμορφα μέσα στη θάλασσα...


Και με ζουμ...Ωραίο το καλοκαιράκι!!! :)

Καλό Καλοκαίρι!!!


Quiz! Τι έκανα την Κυριακή και σήμερα Δευτέρα;


α. Ψήφισα "παραλία"!
β. Έκανα τα δύο πρώτα μου μπάνια!!!
γ. Έκανα ηλιοθεραπεία και πήρα χρωματάκι!
δ. Έπαιξα τάβλι στην ακροθαλασσιά, εκεί που σκάει το κύμα, κάτω από την ομπρέλα.
ε. Όλα τα παραπάνω μαζί! :)

Καλό καλοκαίρι να έχουμε! Μόλις γυρίσαμε στην πόλη και κυριολεκτικά βράζει! Ωραία ήταν στην Χαλκιδική! Η εβδομάδα αναμένεται καυτή από άποψη θερμοκρασίας, ανυπομονώ για την επόμενη απόδραση! :)

Saturday, 6 June 2009

Ένα χρόνο μετά...

Τέτοια ώρα ακριβώς πριν έναν χρόνο είχε έρθει ο φωτογράφος στο πατρικό μου και βγάζαμε φωτογραφίες πρωτού αναχωρήσουμε για την εκκλησία!

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008 βρίσκομαι στο πατρικό μου με δύο φίλες μου, την κομμώτρια και την κοπέλα που μου έκανε το μακιγιάζ, αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι πότε θα περάσει η ώρα να πάω να συναντήσω τον Γιάννη μου στην εκκλησία, να πάμε στη δεξίωση να περάσουμε καλά και να επιστρέψουμε επιτέλους στο σπιτάκι μας, την φωλίτσα μας!

Την επόμενη μέρα ακριβώς σας περιγράφω όσο πιο λεπτομερώς γίνεται πώς τα περάσαμε.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009, ένα χρόνο μετά είμαστε τα δύο love birds στο σπίτι μας και γιορτάζουμε τον ένα χρόνο παντρεμένοι!

Και στα δικά σας οι ελεύθεροι!!! :)

Tuesday, 2 June 2009

28ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Η έκθεση βιβλίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (από τον Λευκό Πύργο ως το Μακεδονία Παλλάς) λαμβάνει χώρα φέτος για 28η συνεχή χρονιά. Η έκθεση θα αρχίσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009, θα διαρκέσει ως την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6:30 το απόγευμα ως τις 11:00 το βράδυ ενώ τις Κυριακές θα είναι ανοιχτή και το πρωί από τις 10:30 ως τη 1:30.

Το πρώτο φεστιβάλ βιβλίου διοργανώθηκε στην παραλία της πόλης τον Μάιο του 1982, όταν υπουργός πολιτισμού ήταν η Μελίνα Μερκούρη.

Φέτος η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον ερχομό του Ελευθέριο Βενιζέλου στην Ελλάδα, στα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και συγγραφέα Κωστή Παλαμά και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του λογοτέχνη Παντελή Πρεβελάκη.

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι και περισσότεροι από 30.000 τίτλοι βιβλίων, ελληνικών και ξένων.

Ας ελπίσουμε αυτήν την χρονιά να σπάσει το έθιμο που θέλει κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες της έκθεσης να βρέχει και να μην ευνοεί για την υπέροχη βόλτα στην παραλία! Εξάλλου ο καιρός προβλέπει ως την Πέμπτη βροχές ενώ από την Παρασκευή θα φτιάξει.

Όταν πάω θα επανέλθω με αναλυτικότερο ποστ και φωτογραφίες! :)