Thursday 25 June 2009

Έρχονται τα ψηφιακά κανάλια!

Επιτέλους μια καλή είδηση. Τα επτά κανάλια εθνικής εμβέλειας, δηλαδή:
  • ΑΝΤ1
  • Mega
  • Star
  • ΣΚΑΙ
  • Alpha
  • Alter
  • Μακεδονία TV
θα αρχίζουν να εκπέμπουν ψηφιακά προς το τέλος του καλοκαιριού! Αν έχετε δηλαδή τηλεόραση με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ή ξεχωριστό ψηφιακό αποκωδικοποιητή θα μπορείτε πλέον να βλέπετε τα παραπάνω κανάλια σε ψηφιακή μορφή! Ας ελπίσουμε μόνο να εκπέμπουν και σε wide ώστε στις επίπεδες τηλεοράσεις να φαίνεται ωραία η εικόνα (όπως κάνει εξαρχής ο ΣΚΑΙ).

Αρχικά τα κανάλια θα μπορούν να απολαμβάνουν από τα μέσα του φθινοπώρου οι κάτοικοι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και η Πάτρα και η Λάρισα ως τις αρχές του 2010.

Ανυπομονώ να δω επιτέλους τα αγαπημένα μου προγράμματα σε ψηφιακή εικόνα, καθώς έχουμε αποκωδικοποιητή, αλλά σπανιότατα τον ανοίγουμε αφού τα τέσσερα υπάρχοντα κανάλια δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

7 comments:

  1. Οι ψηφιακοί δέκτες DVBT που έχουν οι τηλεοράσεις και οι ξεχωριστοί ψηφιακοί αποκωδικοποιητές που πωλούνται σήμερα, υποστηρίζουν κωδικοποίηση MPEG2.

    Τα νέα ψηφιακά κανάλια όμως εκπέμπουν σε MPEG4. Το καλό με το MPEG4 είναι πως υποστηρίζει την ίδια ποιότητα με μικρότερο bandwidth. Το κακό είναι πως θα πρέπει να αγοράσουμε νέους αποκωδικοποιητές...

    ReplyDelete
  2. Ωχ GeorgeAdams, δεν την γνώριζα αυτήν την λεπτομέρεια! Και άντε αν έχεις χώρια αποκωδικοποιητή, αγοράζεις έναν καινούριο, δεν πρέπει να είναι πολύ ακριβοί υποθέτω (τον δικό μας τον είχαμε πάρει γύρω στα 50 ευρώ αν θυμάμαι καλά), αλλά αν έδωσες ένα σκασμό λεφτά για τηλεόραση με ενσωματωμένο και πρέπει τώρα να παρεις χώρια είναι κρίμα!

    ReplyDelete
  3. ρε παιδες απο ποτε θα ισχυει αυτο τελικα;

    ReplyDelete
  4. 2 ερωτησεις.
    1. καποιες τηλεορασεις εχουν ενωματομενο ψηφιακο δεκτη που πιανει τα ψηφιακα της ΕΡΤ, τωρα θα πρεπει να αγορασουμε αλλον η και αυτος ειναι οκ.
    2. εκτος απο τις πολεις που ειδα πιο πανω στην υπολοιπη ελλαδα ποτε θα γινει η καλυψη? πχ στην αρκαδια???

    ReplyDelete
  5. ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΣΕΝΕΔΕΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΕ ΕΞΗ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ DIGEA ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ

    ReplyDelete
  6. ΠΑΙΔΙΑ την φαγαμε παλη την πα....ρα, γιατι αυτα εκπεμπουν σε μορφη HD οποτε δεν τα πιανουν οι tv και ας εχουν ψηφιακο δεκτη ...
    Μηπως παλη εγινε κατασταση για να πουλησουν οι εισαγωγεις τους δεκτες τους ? !!!!!

    ReplyDelete