Friday 15 June 2007

Παραλία Θεσσαλονίκης - Έκθεση Βιβλίου 2007

Η βόλτα ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το Μακεδονία Παλλάς προς τον Λευκό Πύργο. Η ώρα ήταν οχτώ και κάτι και ήταν ιδανική ώρα για βόλτα. Ο πολύς ήλιος είχε πέσει και ήταν ό,τι έπρεπε!



Όταν ήμουν πιο μικρή ήταν παράδοση να πηγαίνω κάθε χρόνο στην έκθεση βιβλίου στην παραλία, έστω για βόλτα. Τα τελευταία χρόνια λόγω διάφορων υποχρεώσεων δεν είχε βολέψει να πάω. Επομένως την χθεσινή βόλτα την χάρηκα ιδιαιτέρως!


Σε όλο το μήκος της έκθεσης οι μυρωδιές έσπαγαν μύτη... Ψητό καλαμπόκι, μαλλί της γριάς, σουβλάκια στα κάρβουνα, ξηροί καρποί, καντίνες με hot dogs, παγωτά και όλα αυτά που είναι απαραίτητα σε μία τέτοια "γιορτή".

Αριστερά διακρίνετε και το άσπρο τραινάκι που μεταφέρει τουρίστες - και όχι μόνο - σε όλο το μήκος της νέας παραλίας.

Να και μια άποψη της έκθεσης βιβλίου.

Το καλό event θέλει και τον Ινδιάνο του!!!

Και ο Λευκός μας Πύργος επιβλητικός όπως πάντα!

Λεωφόρος Νίκης By Night :)

Άποψη από το Starbucks Coffee της Λεωφόρου Νίκης.
Μου άρεσε αυτή η φώτο γιατί παρά το γεγονός ότι βγήκε με το night vision βγήκε πολύ καθαρή και καθόλου θαμπή!!

Να και τα Goody's όπου και καταλήξαμε για να τσιμπήσουμε κάτι πριν γυρίσουμε στο σπίτι.

Γενικές εντυπώσεις από την έκθεση βιβλίου αυτήν καθαυτήν; Μέτριες... Τα stands όπου μπορούσες να βρεις λογοτεχνικά βιβλία ήταν ελάχιστα. Τα πιο πολλά ήταν με εκκλησιαστικά έργα, εγκυκλοπαίδειες ή το άλλο άκρο πολύ παιδικά βιβλία. Αλλά ΟΚ εγώ πιο πολύ για την βόλτα και τον χαβαλέ πήγα (και για να τραβήξω φωτογραφίες) και όχι για να βρω να αγοράσω κάτι (όπως και οι περισσότεροι δηλαδή!)

Εντύπωση στην μέση της βόλτας μου έκανε ένας τύπος που καθόταν και είχε στρογγυλούς καθρέφτες στο μέγεθος ενός πιάτου και τους έβαφε με το χέρι σαν πίνακες. Ήταν εκπληκτικός! Το τι ηλιοβασιλέματα και θάλασσες έκανε ήταν το κάτι άλλο! Πολύ όμορφα!

Παρακάτω δεν συνάντησα - πέρα από τους Ινδιάνους - τίποτα άξιο αναφοράς... Μόνο μαύρους που πουλούσαν τσάντες και Κινέζους που πουλούσαν κάθε λογής κινέζικη σαχλαμαρίτσα!

Ήταν μια πολύ όμορφη βόλτα και την ευχαριστήθηκα δεόντως! Η παραλία της Θεσσαλονίκης ενδείκνυται πολύ για βόλτες τις καλοκαιρινές βραδιές, με ή χωρίς έκθεση βιβλίου! :)


4 comments:

  1. Α ρε Σαλόνικα με την παραλία σου!

    Ευτυχώς που υπήρχαν και stands με βιβλία, γιατί αλλιώς το πήγαινε για πανηγύρι με τόσα "παρελκόμενα"! :)

    Πάντως η φωτογράφιση το βράδυ είναι real challenge.

    ReplyDelete
  2. Πρόσθεσα άλλη μία φωτογραφία (της Λεωφόρου Νίκης) που μου είχε ξεφύγει πριν!

    Ναι, τρελαίνομαι να βγάζω φωτογραφίες το βράδυ! Κρίμα που ο Λευκός Πύργος με το night vision βγήκε λίγο κουνημένος. Είναι που κάνει η μηχανή capturing... processing... και όσο ακίνητο και να το έχεις το χέρι σου (και έχω πολύ σταθερό γενικώς) κάποια χιλιοστά να κουνηθεί, έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Δεν πειράζει! Έχουμε ολόκληρο summer μπροστά να τραβάμε photoz χεχε! Να'ναι καλά οι ψηφιακές που δεν έχεις να σκέφτεσαι το φιλμ και τραβάς αβέρτα και μετά διαλέγεις τις καλύτερες!

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου danah.
    Πόσο πιο όμορφες φαίνονται οι ελληνικές πόλεις και ειδικά η Θεσσαλονίκη το βράδυ...τους συγχωρείς σχεδόν τα πάντα...σχεδόν...

    Τα λέμε!

    ReplyDelete
  4. Για τις βραδυνές φωτογραφίες προσπάθησε να βρίσκεις κάτι για να βάζεις πάνω την μηχανή - παγκάκι, τοιχίο, κάδο σκουπιδιών, αυτοκίνητο κ.λπ. γιατί με το χέρι δεν γίνεται τίποτα, όσο σταθερό κι αν είναι. Πάντως πολύ το χάρηκα το ποστ, γιατί και οι εκθέσεις βιβλίου μου αρέσουν, και τα πανηγύρια γενικότερα. Ειδικά η παρακάτω φράση μύριζε Ελλάδα:

    Σε όλο το μήκος της έκθεσης οι μυρωδιές έσπαγαν μύτη... Ψητό καλαμπόκι, μαλλί της γριάς, σουβλάκια στα κάρβουνα, ξηροί καρποί, καντίνες με hot dogs, παγωτά και όλα αυτά που είναι απαραίτητα σε μία τέτοια "γιορτή".

    Nα 'σαι καλά να ξαναπάς σε τέτοιες γιορτές και να μας τα ξαναγράψεις.

    ReplyDelete