Friday 31 December 2010

A Christmas Cosmos

Τις προηγούμενες μέρες οι βόλτες σε χριστουγεννιάτικα στολισμένα μέρη ήταν αρκετές. Συγκεκριμένα προχθές πήγαμε στο Mediterranean Cosmos, ενώ χθες στο κέντρο της πόλης (σε επόμενο ποστ αυτό).

Το Cosmos ήταν όμορφα στολισμένο:



Ο μικρός τυμπανιστής:





Χιλιάδες λαμπάκια κρέμονται στους διαδρόμους:


Το ρολόι πλησιάζει στις 12:00 και δίπλα η λίστα με τα ονόματα των παιδιών που ζήτησαν τα δωράκια από τον Άη-Βασίλη, πλάι στον τάρανδο:


Η φιλαρμονική του Παπάφειου μας χάρισε υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα:




Ο Άγιος Βασίλης υποδέχεται τα μικρά παιδιά στο σπιτάκι του δίπλα στο τζάκι για να ακούσει τι επιιθυμούν:




Στο εξωτερικό μέρος τα φωτάκια ήταν μαγικά!









Καλή Χρονιά σε όλους! Να τα περάσετε υπέροχα σήμερα το βράδυ! :)

Monday 27 December 2010

A Christmas Carol

Χθες το βράδυ είδαμε επιτέλους το A Christmas Carol που ήθελα από πέρσι να το δω αλλά δεν είχε τύχει! Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Charles Dickens, μεταφερμένη στην οθόνη από την Disney υπό τη σκηνοθεσία του Robert Zemeckis (που είχε κάνει φανταστική δουλειά και με το The Polar Express).


Η ιστορία μας είναι λίγο ή πολύ γνωστή και την έχουμε δει σε πολλές ταινίες. Ο φιλάργυρος και σφιχτοχέρης Σκρουτζ έχει χάσει εδώ και χρόνια το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Μια χρονιά λοιπόν τον επισκέπτονται τρία πνεύματα, το Πνεύμα των Περασμένων Χριστουγέννων που του δείχνει το παρελθόν του, το Πνεύμα των Φετινών Χριστουγέννων που του δείχνει το παρόν του και το Πνεύμα των Μελλοντικών Χριστουγέννων που του δείχνει τι του επιφυλάσσει η μοίρα αν συνεχίσει να είναι μίζερος και τσιγκούνης τόσο στα χρήματα όσο και στα αισθήματα.


Ο Jim Carrey δανείζει τη φωνή του στον Ebenezer Scrooge, ο Colin Firth στον ανιψιό του τον Fred (η φυσιογνωμία του δε, μοιάζει πολύ στον Colin Firth!), o Gary Oldman στον Bob Cratchit που δουλεύει για τον Σκρουτζ. Συναντάμε επίσης την Robin Wright Penn και τον Bob Hoskins σε διάφορους άλλους ρόλους.

Τα γραφικά της ταινίας είναι φανταστικά και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο! Όμως βρήκα ότι η ταινία ήταν κάπως βίαιη και δεν θα την έδειχνα αν είχα μικρό παιδί. Επίσης ενώ λατρεύω τις ταινίες κινουμένων σχεδίων για τη συγκεκριμένη μπορώ να πω ότι "πέρασε και δεν ακούμπησε". Την περίμενα πολύ πιο συγκινητική. Το τέλος το βρήκα λίγο "ψυχρό".

Φέτος δεν έτυχε να ακούσω για καμιά αξιόλογη χριστουγεννιάτικη ταινία. Αν έχετε να προτείνετε κάποια, θα χαρώ πολύ να αφήσετε αντίστοιχο σχόλιο! :)


Friday 24 December 2010

Κάλαντα Χριστουγέννων

Αύριο είναι παραμονή Χριστουγέννων, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί λιλιπούτειοι φίλοι μας θα ξεχυθούν στους δρόμους με το τρίγωνο στο χέρι για να πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Τα κουδούνια θα αρχίσουν να χτυπούν από νωρίς και χαρούμενες φατσούλες θα ρωτάνε "να τα πούμε;" και εμείς θα απαντήσουμε "να τα πείτε - να τα πείτε!"

Και θα αρχίσουν οι φωνούλες να τραγουδούν...

Καλήν εσπέραν άρχοντες
κι αν ει - κι αν είναι ο ορισμός σας,
Χριστού τη θεία γέννηση,
να πω, να πω στ' αρχοντικό σας.

Χριστός γεννάται σήμερον
εν Βη - εν Βηθλεέμ τη πόλει,
οι ουρανοί αγάλλονται,
χαίρε - χαίρετ' η φύσις όλη.

Εν τω σπηλαίω τίκτεται,
εν φα - εν φάτνη των αλόγων
ο βασιλεύς των ουρανών
και ποι - και ποιητής των όλων.

Σ'αυτό το σπίτι που'ρθαμε
πέτρα - πέτρα να μη ραγίσει
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού
χίλια - χίλια χρόνια να ζήσει.


Τα παραπάνω κάλαντα είναι σε μια πιο μοντέρνα εκτέλεση. Μιας και η τεχνολογία προχωράει και οι εποχές αλλάζουν, φέτος μπορούν τα παιδάκια σας αντί για το παραδοσιακό τρίγωνο να πουν τα κάλαντα με την εφαρμογή Κάλαντα, αν έχετε iPhone, iPod touch ή iPad!

*** Και του χρόνου!! ***

Wednesday 22 December 2010

Ω Έλατο!

Το φετινό μας έλατο...

Τη μέρα που το πήραμε, την Παρασκευή που μας πέρασε:


Και σήμερα, μόλις πριν λίγα λεπτά, με τα δώρα από κάτω:



Καλές Γιορτές! :)

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Θεσσαλονίκη

Τις τελευταίες μέρες έχει τύχει να κατεβώ πολλές φορές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να τραβήξω αρκετές φωτογραφίες από τις πολύ όμορφα διακοσμημένες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες και τα διάφορα στολίδια που κοσμούν την πόλη.

Αυτή τη φορά επειδή ήταν αρκετές οι φωτογραφίες είπα να προτοτυπήσω και να κάνω ένα βιντεάκι με τις φωτογραφίες επενδύοντάς τες με χριστουγεννιάτικη μουσική. Στο τέλος του βίντεο πρόσθεσα δύο βιντεάκια, το ένα με λευκές αρκούδες που κουνιούνται μέσα στη Στοά Χιρς και το δεύτερο με τον Άγιο Βασίλη που ροχαλίζει σε μια από τις βιτρίνες του Notos Galeries στην Τσιμισκή. Είχαν μάλιστα και μεγάφωνο που ακουγόταν το ροχαλιτό του αλλά καθώς μιλούσαν διάφοροι γύρω μου προτίμησα να βγάλω τον ήχο και να μείνει το τραγούδι που επέλεξα να πλαισιώνει τις φωτογραφίες.


Το τραγούδι που ακούγεται είναι το Merry Christmas Everybody των Steps.

Καλά Χριστούγεννα! :)

Monday 20 December 2010

Σπιτικά Μελομακάρονα 2010

Το Σάββατο το πρωί αγοράσαμε το έλατό μας (το οποίο θα δείτε σε επόμενο ποστ) και την ίδια μέρα το απόγευμα φτιάξαμε μελομακάρονα. Το σπίτι μοσχομύρισε και η ατμόσφαιρα ήταν άκρως χριστουγεννιάτικη! Άφησα μια ολόκληρη μέρα τα μελομακάρονα στο σιρόπι για να ρουφήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο και χθες το βράδυ ήταν έτοιμα στην πιατέλα για να κεράσω και κάποιους φίλους που ήρθαν επίσκεψη.

Άναψα τα κεράκια στα ρεσό και βλέπετε το αποτέλεσμα στις παρακάτω φωτογραφίες. Φυσικά αυτά δεν είναι παρά μόνο τα μισά μελομακάρονα! :)




Εύχομαι σε όλους να περάσετε ωραίες γιορτές όπως τις ονειρεύεστε με τα άτομα που αγαπάτε! :)

Edit:

Να και τα υπόλοιπα!

Friday 17 December 2010

All Good Things

Μόλις είδαμε το All Good Things, μια ταινία γεμάτη αγωνία με πρωταγωνιστές την Kirsten Dunst και τον Ryan Gosling. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, σε μια υπόθεση εξαφάνισης στη Νέα Υόρκη που παραμένει ως σήμερα - ύστερα από πολλές δεκαετίες - άλυτη.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως... Ο David Marks, γόνος μιας πλούσιας οικογένειας, γνωρίζει την Katie κατά τη δεκατία του '70 και την ερωτεύεται. Μετά από λίγο καιρό παντρεύονται και ενώ αρχικά μένουν σ'ένα μικρό σπιτάκι στην εξοχή, ο αυταρχικός πατέρας του τον πείθει ότι σίγουρα η κοπέλα θα προτιμούσε να ζει σ'ένα πιο ωραίο σπίτι στην πόλη. Έτσι ο David αναγκάζεται να πάει να δουλέψει για την εταιρεία του πατέρα του.

Ο David όταν ήταν μικρός είχε δει τη μητέρα του να αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια του και υπάρχει μια πλευρά του εαυτού του που η Katie δε γνωρίζει. Η κατάσταση ανάμεσα σ'αυτόν και την Katie αρχίζει να αλλάζει όταν της δηλώνει ότι δεν θέλει ποτέ να κάνει παιδιά και ακόμα χειρότερα όταν την αναγκάζει να κάνει έκτρωση όταν αυτή θα μείνει έγγυος. Στο εξής γίνεται βίαιος απέναντί της και δε διστάζει μάλιστα να τη δείρει. Αυτή προσπαθώντας να ξαναφτιάξει τη ζωή της μπαίνει στην ιατρική σχολή, αλλά ούτε αυτό αρέσει στον άντρα της. Αν και θέλει να ξεφύγει από αυτόν δεν μπορεί καθώς δεν έχει καθόλου χρήματα και δεν μπορεί ούτε να σπουδάσει ούτε να φτιάξει τη ζωή της ούτε να χωρίσει!

Η ταινία ξεκινάει με τον David σε μεγάλη ηλικία να καταθέτει σε ένα δικαστήριο για την εξαφάνιση της Katie και σιγά σιγά ξετυλίγεται η ιστορία του.

Ο Ryan Gosling (The Notebook, Stay, Fracture) παίζει καταπληκτικά! Δείχνει ήρεμος σε όλες τις σκηνές και κρύβει έτσι τον κακό εαυτό του. Ακόμα και στις σκηνές που τον δείχνουν μεγάλο έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο make-up!

Όπως έχω ξαναπεί μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ταινίες που αναφέρονται σε αληθινές ιστορίες. Η ταινία έχει πολύ σασπένς και ωραία ατμόσφαιρα και την προτείνω σε όλους όσους αρέσουν τα θρίλερ μυστηρίου.

Wednesday 8 December 2010

In Christmas Mode...

Το φθινόπωρο πέρασε ανεπιστρεπτί, τα κίτρινα φύλλα που είχα στο background επομένως έπεσαν και στη θέση τους μπήκε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εικόνα! Η αρχή του στολίσματος έγινε λοιπόν με το blog μου, λέω σιγά-σιγά να κατεβάσω σήμερα-αύριο και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από την ντουλάπα και να στολίσω και το σπίτι. Το δέντρο κατά πάσα πιθανότητα θα το αγοράσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και να τις περάσετε όπως ονειρεύεστε! :)

Tuesday 7 December 2010

Λουκουμάδες!

Από χθες το απόγευμα είχα μια μεγάλη λαχτάρα για λουκουμάδες! Έψαξα στο ίντερνετ για συνταγή και στα διάφορα sites που είδα τα υλικά ήταν πάνω-κάτω τα ίδια, αλλά οι αναλογίες διέφεραν. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω την εκδοχή της κυρίας Βέφας πιστεύοντας ότι λόγω της εμπειρίας της το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Και όντως ήταν πάρα πολύ ωραίοι!

Το μόνο που δεν είχα στο σπίτι ήταν η μαγιά την οποία και αγόρασα το πρωί από το σούπερ μάρκετ.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κουταλιές λάδι (εγώ έβαλα ηλιέλαιο)
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε κατόπιν όλα τα υλικά στο μίξερ μας και τα ανακατεύουμε στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να γίνει η ζύμη ένα ενιαίο μείγμα (1-2 λεπτά). Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα ώσπου να φουσκώσει. Εγώ έβαλα το μπολ του μίξερ πάνω στο καλοριφέρ και σε 40 λεπτά η ζύμη είχε ξεχειλίσει!!

Όταν φουσκώσει λοιπόν την παίρνουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη λίγη σε ένα κατσαρολάκι με καυτό λάδι. Όταν πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε και προσθέτουμε όσα θέλουμε να φάμε.



Τα σερβίρουμε ζεστά με μέλι και αν θέλουμε και κανέλα. Καλή όρεξη!!


ΥΓ. Η ζύμη που έφτιαξα ήταν πάρα πολλή και αυτή που περίσσεψε την φύλαξα στο ψυγείο. Αύριο αν θελήσω να ξαναφάω θα την βγάλω μια ώρα νωρίτερα και θα την ακουμπήσω πάνω στο καλοριφέρ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία...

Friday 3 December 2010

Locomondo - Δεν Κάνει Κρύο

Ενώ ο Δεκέμβριος, ο πρώτος μήνας του χειμώνα, μπήκε και επισήμως, έχουν αρχίσει σε πολλές πόλεις οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα και στο ραδιόφωνο ακούγονται παραλλαγές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών για να προσελκύσουν τα παιδιά (βλέπε Jumbo), εδώ ο καιρός είναι ζεστός και δεν σε προδιαθέτει καθόλου για το χριστουγεννιάτικο κλίμα που δημιουργείται λογικά πάντα τέτοια εποχή! Πιο πολύ σου κάνει αίσθηση να βάλεις αρνί να σουβλίσεις παρά να στολίσεις δέντρο, να μαγειρέψεις γαλοπούλα και να κάνεις μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Όπως μας τραγουδούν και οι αγαπημένοι Locomondo "Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ..."! Ειδικά φέτος είναι πολύ επίκαιρο!

Locomondo - Δεν Κάνει Κρύο




Lyrics:


Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα
Κρύο δεν έκανε ποτέ
Έλα απόψε για να νοιώσεις
Όπως δεν ένιωσες ποτέ

Θες να πάμε μια βόλτα
Σε μια χώρα μαγική
Όπου όλοι διασκεδάζουν
Λέν’ πως είν’ και ειδικοί

Μα αν γελάσεις έχεις χάσει
Λέει ο κανονισμός
Κι αν τολμήσεις να χορέψεις
Σ’ απειλεί ο αποκλεισμός

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα
Κρύο δεν έκανε ποτέ
Έλα απόψε για να νοιώσεις
Όπως δεν ένιωσες ποτέ

Απ’ την άβυσσο της θλίψης
Στα λιβάδια της χαράς
Είναι ένα μικρό πορτάκι
Που το πόμολο κρατάς

Τούτη η νύχτα θέλει πάρτυ
Θέλει ιδρώτα και φωνές
Όχι τρέντυ πασαρέλα
Και κουλτούρο-συμφορές

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα
Κρύο δεν έκανε ποτέ
Έλα απόψε για να νοιώσεις
Όπως δεν ένιωσες ποτέ

Γίνε το παιδί του ήλιου
Και το γέλιο της φωτιάς
΄Κει ΄ναι η δύναμη του κόσμου
Αλυσίδες για να σπας

Ιδρωμένη αγκάλιασέ με
Η αγάπη είναι παντού
Κι αν γουστάρεις φίλησέ με
Να δω τα’ άστρα του ουρανού

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα
Κρύο δεν έκανε ποτέ
Έλα απόψε για να νοιώσεις
Όπως δεν ένιωσες ποτέ


Αν και η Ε.Μ.Υ. υπόσχεται χιόνια, εγώ δεν το βλέπω! Ας ελπίσουμε ως τα Χριστούγεννα να πέσουν λίγο οι θερμοκρασίες μπας και καταφέρουμε να μπούμε λίγο στο κλίμα! Ούτε χαλιά ακόμα δεν έχουμε στρώσει και αν συνεχιστεί έτσι ο καιρός όταν πάρουμε έλατο θα μαδήσει γρήγορα!!