Friday 17 December 2010

All Good Things

Μόλις είδαμε το All Good Things, μια ταινία γεμάτη αγωνία με πρωταγωνιστές την Kirsten Dunst και τον Ryan Gosling. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, σε μια υπόθεση εξαφάνισης στη Νέα Υόρκη που παραμένει ως σήμερα - ύστερα από πολλές δεκαετίες - άλυτη.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως... Ο David Marks, γόνος μιας πλούσιας οικογένειας, γνωρίζει την Katie κατά τη δεκατία του '70 και την ερωτεύεται. Μετά από λίγο καιρό παντρεύονται και ενώ αρχικά μένουν σ'ένα μικρό σπιτάκι στην εξοχή, ο αυταρχικός πατέρας του τον πείθει ότι σίγουρα η κοπέλα θα προτιμούσε να ζει σ'ένα πιο ωραίο σπίτι στην πόλη. Έτσι ο David αναγκάζεται να πάει να δουλέψει για την εταιρεία του πατέρα του.

Ο David όταν ήταν μικρός είχε δει τη μητέρα του να αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια του και υπάρχει μια πλευρά του εαυτού του που η Katie δε γνωρίζει. Η κατάσταση ανάμεσα σ'αυτόν και την Katie αρχίζει να αλλάζει όταν της δηλώνει ότι δεν θέλει ποτέ να κάνει παιδιά και ακόμα χειρότερα όταν την αναγκάζει να κάνει έκτρωση όταν αυτή θα μείνει έγγυος. Στο εξής γίνεται βίαιος απέναντί της και δε διστάζει μάλιστα να τη δείρει. Αυτή προσπαθώντας να ξαναφτιάξει τη ζωή της μπαίνει στην ιατρική σχολή, αλλά ούτε αυτό αρέσει στον άντρα της. Αν και θέλει να ξεφύγει από αυτόν δεν μπορεί καθώς δεν έχει καθόλου χρήματα και δεν μπορεί ούτε να σπουδάσει ούτε να φτιάξει τη ζωή της ούτε να χωρίσει!

Η ταινία ξεκινάει με τον David σε μεγάλη ηλικία να καταθέτει σε ένα δικαστήριο για την εξαφάνιση της Katie και σιγά σιγά ξετυλίγεται η ιστορία του.

Ο Ryan Gosling (The Notebook, Stay, Fracture) παίζει καταπληκτικά! Δείχνει ήρεμος σε όλες τις σκηνές και κρύβει έτσι τον κακό εαυτό του. Ακόμα και στις σκηνές που τον δείχνουν μεγάλο έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο make-up!

Όπως έχω ξαναπεί μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ταινίες που αναφέρονται σε αληθινές ιστορίες. Η ταινία έχει πολύ σασπένς και ωραία ατμόσφαιρα και την προτείνω σε όλους όσους αρέσουν τα θρίλερ μυστηρίου.

1 comment:

  1. Πάνω που έψαχνα ταινίες τώρα που θα έχω λίγο χρόνο! Μπήκε στη λίστα! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete