Monday 27 December 2010

A Christmas Carol

Χθες το βράδυ είδαμε επιτέλους το A Christmas Carol που ήθελα από πέρσι να το δω αλλά δεν είχε τύχει! Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Charles Dickens, μεταφερμένη στην οθόνη από την Disney υπό τη σκηνοθεσία του Robert Zemeckis (που είχε κάνει φανταστική δουλειά και με το The Polar Express).


Η ιστορία μας είναι λίγο ή πολύ γνωστή και την έχουμε δει σε πολλές ταινίες. Ο φιλάργυρος και σφιχτοχέρης Σκρουτζ έχει χάσει εδώ και χρόνια το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Μια χρονιά λοιπόν τον επισκέπτονται τρία πνεύματα, το Πνεύμα των Περασμένων Χριστουγέννων που του δείχνει το παρελθόν του, το Πνεύμα των Φετινών Χριστουγέννων που του δείχνει το παρόν του και το Πνεύμα των Μελλοντικών Χριστουγέννων που του δείχνει τι του επιφυλάσσει η μοίρα αν συνεχίσει να είναι μίζερος και τσιγκούνης τόσο στα χρήματα όσο και στα αισθήματα.


Ο Jim Carrey δανείζει τη φωνή του στον Ebenezer Scrooge, ο Colin Firth στον ανιψιό του τον Fred (η φυσιογνωμία του δε, μοιάζει πολύ στον Colin Firth!), o Gary Oldman στον Bob Cratchit που δουλεύει για τον Σκρουτζ. Συναντάμε επίσης την Robin Wright Penn και τον Bob Hoskins σε διάφορους άλλους ρόλους.

Τα γραφικά της ταινίας είναι φανταστικά και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο! Όμως βρήκα ότι η ταινία ήταν κάπως βίαιη και δεν θα την έδειχνα αν είχα μικρό παιδί. Επίσης ενώ λατρεύω τις ταινίες κινουμένων σχεδίων για τη συγκεκριμένη μπορώ να πω ότι "πέρασε και δεν ακούμπησε". Την περίμενα πολύ πιο συγκινητική. Το τέλος το βρήκα λίγο "ψυχρό".

Φέτος δεν έτυχε να ακούσω για καμιά αξιόλογη χριστουγεννιάτικη ταινία. Αν έχετε να προτείνετε κάποια, θα χαρώ πολύ να αφήσετε αντίστοιχο σχόλιο! :)


No comments:

Post a Comment