Sunday 2 March 2008

Όμορφη Θεσσαλονίκη!!!

Σήμερα η μέρα ήταν πραγματικά ένα όνειρο! Πήγαμε και φάγαμε έξω καλαμαράκια, κολοκυθάκια τηγανητά και τα τοιαύτα και μετά ο ήλιος και η θάλασσα ήταν σαν να μας καλούσαν! Ήταν αδύνατο να γυρίσουμε σπίτι αμέσως μετά το φαγητό όταν η μέρα είναι τόσο υπέροχη και έχει τόση ζέστη!



Όπως βλέπετε δεν ήμασταν οι μόνοι που βγήκαν έξω για βόλτα. Η παραπάνω φωτογραφία είναι μόνο ένα δείγμα του τι γινόταν στην παραλία στην Θεσσαλονίκη!

Αυτές τις φωτογραφίες που ο ήλιος σχηματίζει μικρά διαμαντάκια στην θάλασσα τις λατρεύω. Μπορεί τον χειμώνα λόγω κρύου και δουλειάς να είμαι κλεισμένη λίγο-πολύ στο σπίτι, αλλά είναι κάτι τέτοιες μέρες και κάτι τέτοιες βόλτες που με κάνουν να ερωτεύομαι την πόλη μου από την αρχή!!! :)

Άλλοι προτίμησαν να εκμεταλλευτούν με άλλο τρόπο τον ωραίο καιρό. Ιδανικός για ιστιοπλοΐα, αν είσαι λάτρης του αθλήματος, γιατί όχι;

Δεύτερη φορά που αναρτώ την φωτογραφία με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτήν την φορά τον τράβηξα και επίτηδες γιατί κάθε φορά που τον βλέπω πλημμυρίζω από ένα αίσθημα υπερηφάνειας. Έτσι, για να μην ξεχνάμε με τα τελευταία γεγονότα με το Σκοπιανό ποιοί είναι πραγματικά Μακεδόνες!

Και μπροστά στον Λευκό Πύργο το τρενάκι που μεταφέρει παιδιά και χαίρονται. Δείτε και τα δύο βιντεάκια:






Διάφοροι αμαξάδες με τα άλογα τους. Από την μία βρίσκω ωραία εικόνα την άμαξα, που σε παραπέμπει σε άλλες εποχές, από την άλλη λυπάμαι πάρα πολύ τα καημένα τα αλογάκια!

Οι καινούριες αυτές κολώνες έχουν μπει σχετικά πρόσφατα στο πάρκο του Λευκού πύργου. Στο βάθος η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών (δεξιά) και η στρατιωτική λέσχη (αριστερά).

Ο Λευκός Πύργος με τον καταγάλανο ουρανό και τα καταπράσινα δέντρα είναι πραγματικά σαν ζωγραφιά!
Στην αρχή είχαμε σκοπό η βόλτα μας να φτάσει ως την στάση του στρατηγείου και να γυρίσουμε. Όμως τελικά συνεχίσαμε ως την πλατεία Ελευθερίας!! Με το που φτάσαμε στην αρχή της οδού Νίκης και είδα αυτήν την λαοθάλασσα τα'παιξα! Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο να περπατάει στην παλιά παραλία! Ήταν πολύ όμορφα όμως! Πήρα και ένα παγωτό από ένα περίπτερο και ένιωθα σαν να ήταν καλοκαίρι!

Θα ακολουθήσει και δεύτερο ποστ με διαφορετικό θέμα στις φωτογραφίες...

12 comments:

  1. Wow!

    Καλά, άλλη φάση να μένεις σε πόλη με θάλασσα, τι να λέμε τώρα! Γι' αυτό λατρεύω τη Θεσσαλονίκη! Κάτι τέτοιες μέρες είναι χάρμα!

    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες! Αλλάς μας τύφωλσες με τον ήλιο και το γαλανό σας ουρανό! Δηλαδή λυπήσου μας πια!!! Αφού ξέρεις το αδύνατο σημείο μας, κι αυτό είναι μείον μας, που λέει και το λαϊκόν άσμα!

    Καλαμαράκια και κολοκυθάκια; Αρχίσατε τη νηστεία μια βδομάδα νωρίτερα;

    ReplyDelete
  2. Τέλειο το post και οι φωτογραφίες! Δεν κρατιέμαι όμως και θα το ρωτήσω! Περπάτησε ο φίλος μας τόσο πολύ; Δεν βαρέθηκε; :-P Άντε να περάσουν οι μέρες να σας έρθω γιατί μου λείψατε τρελά! :-)

    ReplyDelete
  3. @ Γκρινιάρη: Δεν νυστεύουμε εμείς, όχι. Απλώς ο καιρός τραβούσε ουζερί και ήταν πάρα πολύ όμορφα!

    @ Κωστή: Είδες, και εμένα με εξέπληξε! Περίμενα να πει τίποτα κατά τον Λευκό Πύργο, αλλά τελικά πήγαμε πάρα πολύ ευχάριστα ως την αφετηρία και πήραμε το λεωφορείο και γυρίσαμε.

    ReplyDelete
  4. Πολύ ομορφες φωτογραφίες.Ειδικά με τις ομπρέλες.

    ReplyDelete
  5. Μωρέ ας μην έπινε μπύρα και θα σου έλεγα εγώ αν θα περπατούσε τόσο! :-P

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίες φωτογραφίες, ειδικά η πρώτη με τις ομπρέλες και μια άλλη προς το τέλος που έχει τον Λευκό Πύργο και μια άμαξα. Τέλειες!

    @ Γκρινιάρης: To καλαμαράκι δεν είναι νηστεία, είναι υποχρέωση του Έλληνα πολίτη :-p Πλάκα-πλάκα από δύο φίλους που πήρα μύνημα σήμερα και οι δύο είχαν πάει για καλαμαράκια (όχι μαζί). Αλί από εμάς!!!!

    ReplyDelete
  7. @ Δέσποινα & Σοφία: Ναι και εμένα μου άρεσε το παιχνίδισμα του ήλιου στις ομπρέλες. Και σίγουρα ο ουρανός ήταν πολύ πιο γαλανός από τις αντίστοιχες που είχα βγάλει τον Ιούλιο!! Σας ευχαριστώ πολύ! :)

    ReplyDelete
  8. Τις είχα δει αυτές του Ιουλίου (τότε είχα δει για πρώτη φορά τις ομπρέλες) αλλά τώρα που τις ξαναβλέπω συγκριτικά με τις χθεσινές - WOW! Καμία σχέση!!!

    Τις έχεις τραβήξει με την ίδια μηχανή;

    ReplyDelete
  9. Ναι Σοφία, δεν έχω αλλάξει μηχανή! Κι εγώ που άνοιξα τα δύο ποστ δίπλα δίπλα και σύγκρινα, ομολογώ πως δεν έχουν καμία σχέση οι δύο φωτογραφίες! Η παλιά μπροστά στην τωρινή φαίνεται σαν γκρίζα και άχρωμη!

    Ετοιμάζω και το ποστ για το δεύτερο μέρος της βόλτας τώρα.

    ReplyDelete
  10. Είδες τι κάνει το φως τελικά!! Έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η φωτογραφία είναι φως :-)

    ReplyDelete
  11. Εκπληκτικές φωτογραφίες!!
    Σχεδόν... ζεσταίνεσαι από τον λαμπερό αυτόν ήλιο.
    Είναι και η Θεσσαλονίκη όμως άπαιχτη... :)

    ReplyDelete
  12. Καλησπέρα (τι καλή δηλαδή...),

    Με κατέστρεψες... και δε μου λες τι κάνω εγώ εδώ, 1724 μίλια μακριά από την πόλη μου;; :((

    Πραγατικά υπέροχες οι φωτογραφίες και σε 1,5 περίπου μήνα θα είμαι και εγώ εκεί!!

    ReplyDelete