Sunday 2 December 2007

Βόλτα σ'έναν Χριστουγεννιάτικο Cosmo!

Χθες, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου (καλό μήνα παρεπιπτόντως) πήγαμε βόλτα στο Mediterranean Cosmos. Το εμπορικό άρχισε σιγά σιγά να στολίζεται. Είχαμε διαβάσει ότι θα φωτιζόταν και το μεγάλο δέντρο που πέρσι ήταν στο συντριβάνι μπροστά στα Village αλλά χθες που πήγαμε έλατο γιοκ (τουλάχιστον ως τις 5 το απόγευμα οπότε και αποχωρήσαμε)! Ευτυχώς δεν έβρεχε και ευτυχώς επιδιόρθωσαν την οροφή εκτός από έναν διάδρομο που ακόμα μένει ανοιχτός και είχε ψυχρούλα.

Με το που φτάσαμε στο Cosmos αντικρίσαμε το φορτηγό της Coca-Cola όπου υπήρχε τεράστια ουρά από γονείς με τα πιτσιρίκια τους που περίμεναν να μπουν, για να φωτογραφηθούν οι μπόμπιρες με τον Άγιο Βασίλη!


Πιο πίσω το μεγάλο χριστουγεννιάτικο Carousel που είναι εδώ και καιρό (περίπου έναν μήνα). Το βράδυ που είναι φωτισμένο "δείχνει" πιο πολύ. Όταν βρεθώ βράδυ σας χρωστάω μια φωτισμένη φωτογραφία του καρουζέλ!


Προχωράμε σιγά-σιγά στο εσωτερικό του Cosmos. Πρώτο πράγμα που "τραβάει το μάτι" με το που θα μπεις από την είσοδο του Village είναι ο μεγάλος φουσκωτός κλόουν που βρίσκεται στην είσοδο των κινηματογράφων και κουνιέται με τον αέρα.


Κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά φωτογράφησα όποιο σημείο έχει χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Όπως προείπα ακόμα δεν έχει στολιστεί πλήρως όλο το εμπορικό, είναι όμως σε καλό δρόμο!





Σε διάφορα σημεία του Cosmos, όπως και πέρσι, θα υπάρχουν και φέτος μουσικά συγκροτήματα που θα δίνουν μια χριστουγεννιάτικη νότα στο όλο χριστουγεννιάτικο κλίμα! :) Εξάλλου όπως είπαμε τα Χριστούγεννα αρχίζει κανείς να τα νιώθει όταν πρωτοακούσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες!

Μια από αυτές τις μέρες θα στηθεί και το παγοδρόμιο - αν δεν έχει ήδη στηθεί... Δεν έτυχε να πάμε από την πίσω μεριά του εμπορικού για να δω!

15 comments:

  1. Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Με έκαναν να ανυπομονώ ακόμα περισσότερο να κατέβω Ελλάδα :)

    ReplyDelete
  2. Χεχε σ'ευχαριστώ! Και εμείς σε περιμένουμε πως και πως! ;-)

    ReplyDelete
  3. Τέλειο ρεπορτάζ. Να 'σαι καλά Δανάη! Βλέπω χθες είχαμε τον ίδιο καιρό χαχαχα

    Μου άρεσε πάρα πολύ το σπιτάκι πίσω από τους μουσικούς, όπως και το δέντρο με τις χιονονιφάδες.

    Το δε βίντεο με το κοριτσάκι είναι όλα τα λεφτά :-)

    ReplyDelete
  4. Εγώ επιμένω πάντως πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για χριστουγεννιάτικα. Δεν μου κάνει κέφι ακόμη. Μετά τις 15 Δεκεμβρίου έρχομαι σε διάθεση χριστουγεννιάτικη.

    ReplyDelete
  5. Κι εγώ συνήθως έτσι είμαι, αλλά φέτος με τα ιστολόγια παρασύρθηκα! Αφού σκέφτομαι να στολίσω το σπίτι από τώρα, ενώ παλιότερα το άφηνα για μετά τις 20 Δεκεμβρίου...

    ReplyDelete
  6. @ snikolas & Σοφία: Και για μένα το ίδιο ισχύει, αλλά φέτος ξεσηκώθηκα από νωρίς!

    Και μια άσχετη ερώτηση: Ως χθες το πρωί όταν έκανα κλικ μέσα στα blogs για να δω μια φωτογραφία, η φωτογραφία άνοιγε μεγάλη σε νέο link. Από χθες το απόγευμα όταν κάνω κλικ σε μια φώτο μου ζητάει (και στον Firefox και στον IE) να την κάνω preview ή να την αποθηκεύσω, δεν την ανοίγει δηλαδή σε link. Υποθέτω έχει γίνει κάποια αλλαγή στο blogger. Συμβαίνει και σε εσάς αυτό; Α και επίσης στα παλαιότερα ποστ τις ανοίγει κανόνικα σε link τις photos, αυτό συμβαίνει στα νέα posts μόνο. Για πείτε μου!

    ReplyDelete
  7. Ναι συμβαινει και με εμενα..!!

    Παγοδρομιο??χιχι θυμαμαι ειχα παει πριν κανα-δυο χρονια στον Μυλο,ειχε πολυ πλακα,θα το επισκεφτω λιαν συντομως!

    ReplyDelete
  8. Δανάη... πρώτα η δουλειά.
    Το κάνει σε όλους. Απλά επέλεξε το firefox ή οποιο άλλο προγραμμα επιλέγεις για να βλέπεις φωτό όταν σε ρωτάει και επέλεξε αυτό ως default. Αν επιλέξεις firefox το ανοίγει σε διπλανό tab.

    Από ότι βλέπω το κρύο συνεχίζεται στο cosmos (οι μουσικοί φοράνε κασκόλ και.. γάντια!!!) Εξ' ου και ο πιγκουίνος στο τέλος?!?

    Κακά τα ψέματα... Αν δεν έχεις παιδιά στο σπίτι πάντα τελευταία στιγμή στολίζεις. Εμείς φέτος έχουμε στολίσει εδώ και 2 εβδομάδες... και δεν σταματάμε να στολίζουμε κάθε μέρα και από κάτι!!!

    ReplyDelete
  9. πάντως το καρουζέλ ήταν ωραία ιδέα.
    Καλούτσικη η ατμόσφαιρα στο Κόσμος αλλά ο καιρός θυμίζει άνοιξη!!
    Πάλι καλά (!!!) θα χαλάσει αύριο!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  10. Αυτά είναι!!!! Well done Danah!

    Τα Χριστούγεννα έχουν έρθει εδώ και καιρό προς πείσμα όλων! Χιχι!

    Όσο για το στολισμό Σοφία, νομίζω οτι είναι έθιμο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να στολίζουν την 1η βδομάδα του Δεκέμβρη. Αν στολίζεις 20, 10 μέρες μετά πρέπει να ξεστολίσεις! Ε δεν έχει πλάκα έτσι! :)

    ReplyDelete
  11. Έχεις δίκιο πάντως για το blogger και τις φωτογραφίες, και εμένα μου το κάνει τελευταία. Το πρόγραμμα επιλογής για να ανοίξει παραμένει το firefox, και ναι, μετά το ανοίγει σε διπλανό tab, το θέμα είναι γιατί βγάζει το παράθυρο που σε ρωτάει και δεν το κάνει κατευθείαν όπως πριν, κι όπως κάνει και στα παλαιότερα posts όπως είπες.

    ReplyDelete
  12. @ Γκρινιάρης: Εγώ ακολουθώ δικό μου έθιμο - στολίζω την παραμονή και ξεστολίζω 12 μέρες μετά (στις 6 Ιανουαρίου).

    Στην Ελλάδα δεν έχω ιδέα τι λένε τα έθιμα, γιατί δεν είχα στολίσει ποτέ. Στην Αγγλία κόλλησα το μικρόβιο των στολισμών.

    ReplyDelete
  13. καταπληκτικο blog

    ευχαριστω δαναη.
    τελικα μηπως μαθατε για το παγοδρομιο?
    ξερει κανεις αν ειναι ετοιμο και που ακριβως?
    και παλι μπραβο

    ReplyDelete
  14. Ευχαριστώ ble και καλώς όρισες! Το παγοδρόμιο είναι στην μπροστινή μεριά του Cosmos (στην είσοδο με τα δεντράκια) που βλέπει προς τον δρόμο της Χαλκιδικής.

    ReplyDelete
  15. Βασικά το παγοδρόμιο στο σημείο που ανέφερα στο προηγούμενο comment ήταν πέρσι και υπέθεσα πως και φέτος θα είναι στο ίδιο μέρος. Όμως πριν δύο μέρες που βρέθηκα στο cosmos είδα πως το έχουν στήσει κοντά στο καρουζέλ, από την πίσω μεριά. Καλύτερα έτσι γιατί πέρσι ήταν μακριά και το σημείο κάπως "άκυρο"! :)

    ReplyDelete