Sunday 16 December 2007

Ω έλατο, ω έλατο, μ'αρέσεις πως μ'αρέσεις!!!

Ήρθε η μέρα που περίμενα εναγωνίως τις τελευταίες εβδομάδες! Η μέρα που θα στολίζαμε το πρώτο μας χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Χθες λοιπόν το πρωί ξυπνήσαμε με το έτερον ήμισυ για να αντικρίσουμε ένα υπέροχο θέαμα: χιόνιζε! Στην αρχή αραία βέβαια. Φάγαμε το πρωινό μας και ντυθήkαμε για να πάμε να αγοράσουμε έλατο. Ώσπου να κατεβούμε από την πολυκατοικία άρχιζε να πυκνώνει το χιόνι και όταν γυρίσαμε στο σπίτι με το δέντρο έριχνε μπόλικο! Ανεβάσαμε το έλατο και φύγαμε για διάφορα ψώνια. Τα στολίδια τα είχαμε αγοράσει από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μας έλειπαν ακόμα τα φωτάκια και μερικές μπαλίτσες για ποικιλία. Ξεχυθήκαμε λοιπόν για τις τελευταίες χριστουγεννιάτικες αγορές!

Πήγαμε πρώτα από το εμπορικό κέντρο Μακεδονία, διότι θέλαμε να κάνουμε μερικά ψώνια από το Carrefour. Πρώτα όμως καθήσαμε και φάγαμε στα Goody's και ήταν πολύ όμορφα! Πρώτον γιατί βλέπαμε το χιόνι να πέφτει έξω (για του λόγου του αληθές βλ. την φωτό) και δεύτερον γιατί πήρα δώρο από το αρGoodάκι που το ήθελα πολύ! Πήρα τα sous-verres τα οποία ήταν πολύ πιο όμορφα απ'ό,τι περίμενα! Είναι μεγάλα, γυάλινα και όχι πλαστικά και άκρως γιορτινά! Μπορείς κάλλιστα να τα έχεις ακουμπισμένα στο τραπέζι σαν διακοσμητικά, ακόμα και χωρίς ποτήρια πάνω τους.

Εν συνεχεία μπήκαμε στο supermarket και κάναμε τα απαραίτητα ψώνια της εβδομάδας. Δυστυχώς όταν βγήκαμε το χιόνι είχε σταματήσει και είχε βγει δειλά δειλά ένας ήλιος με δόντια.

Ακολούθησαν οι χριστουγεννιάτικες αγορές (βρήκαμε κάτι τέλειες μπάλες Disney!!) και γυρίσαμε στο σπίτι γεμάτοι χαρά για να στολίσουμε το δεντράκι μας!


Και τέλος η ποδίτσα του έλατου:


Πιθανώς να ακολουθήσει και δεύτερο post με το δέντρο φωτισμένο!

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε! :-)

6 comments:

  1. Τι τέλειες μπάλες καλέ;!!!!

    Χιόνισε εκεί, το έμαθα. Εμάς να δούμε αν και πότε θα το ρίξει! :P

    Περιμένω να δω το δέντρο και με τα λαμπιόνια του! Πάντως φαίνεται πολύ όμορφο!

    Άντε, και του χρόνου!

    ReplyDelete
  2. Αχ τι ωραίο..Τις μπάλες τις πήρες απο κάποιο supermarket ή απο κάποιο κατάστημα;Αυτή με το Donald δεν είναι θεϊκή;!!!

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Περιμένουμε και τις φωτισμένες :-)

    Α, βάλε και μια φωτό με τα σουβέρ, αν δεν σου κάνει κόπο.

    @ Γκρινιάρης: Εμάς νομίζω ότι αργεί πολύ ακόμα το χιόνι...

    ReplyDelete
  4. @ Γκρινιάρης: Τις μπάλες και εγώ τις λάτρεψα! Τις Disney τις ακριβοπληρώσαμε βέβαια, αλλά θα τις έχουμε μια ζωή (είναι και άθραυστες!)

    Όσο για το χιόνι, λίγο = καθόλου! Αν δεν χιονίσει 2-3 μέρες συνεχόμενα να το στρώσει είναι και σαν να μη χιόνισε καθόλου!

    @ anastasia: Και εμένα μου αρέσει πολύ αυτή με τον Donald που ετοιμάζεται να πετάσει την χιονόμπαλά του! Αλλά και εκείνη με τον Pluto και τον Mickey. Μακάρι να βρω καμιά ακόμα φιγούρα τυχαία!

    @ Σοφία: Ευχαριστώ πολύ! Τις έβαλα και τις φωτισμένες (σήμερα το πρωί πρωί τις τράβηξα) καθώς και τα σουβέρ που μου ζήτησες. Δες το καινούριο post! :)

    ReplyDelete
  5. Είσαι πολή γλυκιά. Σου εύχομαι να περάσεις όμορφες γιορτές με τους αγαπημένους σου. Χρόνια πολλά.
    Μια αναγνώστρια

    ReplyDelete
  6. @ Ανώνυμη: Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου! Σου εύχομαι και εγώ με την σειρά μου Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και καλές γιορτές!! :)

    ReplyDelete