Friday 7 December 2007

The Brothers Grimm


Ακόμα μια ταινία που είδα πριν λίγες μέρες. Ήθελα καιρό να την δω την συγκεκριμένη. Τα αδέλφια Grimm πηγαίνουν από χωριό σε χωριό και "εξορκίζουν" μάγισσες. Φυσικά είναι απατεώνες και με ειδικά εφέ πείθουν τους χωριάτες πως υπάρχουν μάγισσες και πως είναι οι μοναδικοί που μπορούν να τις εξολοθρεύσουν. Ώσπου η απάτη τους αποκαλύπτεται από κάποιον ανώτερο αξιωματικό ο οποίος κάνει συμφωνία μαζί τους (προκειμένου να μην καταδικαστούν σε θάνατο) να πάνε σε ένα χωριό που έχει ένα μυστηριώδες δάσος στο οποίο εξαφανίζονται κοριτσάκια και να διαπιστώσουν τι τρέχει. Μην έχοντας άλλη επιλογή τα δύο αδέλφια δέχονται. Φτάνουν στο δάσος όπου συμβαίνουν πολλά ανεξήγητα: δέντρα κουνιούνται, έντομα εμφανίζονται από το πουθενά κλπ. Προσπαθούν να τα δικαιολογήσουν ως τρικ κάποιου, αλλά σύντομα θα καταλάβουν πως όλα αυτά είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Ειλικρινά, από το εξώφυλλο πίστευα πως ο ρόλος της Monica Bellucci θα ήταν μεγαλύτερος. Δυστυχώς εμφανίζεται λίγο στην ταινία!

Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι θα έβλεπα χαρακτήρες από πολλά γνωστά παραμύθια να περνούν μπροστά στα μάτια μου: από την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό λύκο ως τον Χάνσελ και την Γκρέτελ και πολλούς ακόμα!

Πάντως είναι μια ταινία με πολύ ωραία ατμόσφαιρα που σε κρατάει ως το τέλος. Είναι ένα ατέλειωτο παραμύθι (με την καλή έννοια) και ό,τι πρέπει για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν!

Αν την δείτε, πέραν από τους βασικούς ρόλους θα αναγνωρίσετε σίγουρα και κάποιον ηθοποιό από μια πολύ αγαπημένη τηλεοπτική σειρά (τον Peter Stormare που υποδυόταν τον John Abruzzi στο Prison Break!).

Καλή διασκέδαση!

6 comments:

  1. Την είδα και εγώ πρόσφατα στην τηλεόραση και μου άρεσε αρκετά. Προς το τέλος όμως ψιλοβαρέθηκα...
    Αυτό με τα παραμύθια που κάνουν περατζάδες μου άρεσε πολύ.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Έχει χάπι εντ; Ή τα τρώει ο κακός λύκος τα κοριτσάκια;

    ReplyDelete
  3. @ Μαρία: Πιστεύω το ότι βαρέθηκες θα είχε να κάνει με το γεγονός ότι την είδες στην τηλεόραση και φαντάζομαι θα είχε πολλές διαφημίσεις. Εγώ την είδα σε DVD και βλεπόταν ευχάριστα ως το τέλος.

    @ Σοφία: Φυσικά και έχει happy end, περισσότερα δεν λέω. :)

    ReplyDelete
  4. Δεν μου άρεσε καθόλου η ταινία όταν πήγα και την είδα στο σινεμά. Ίσως φταίει που δεν ήξερα τι πάω να δω και περίμενα κάτι άλλο.

    ReplyDelete
  5. Γενικά οι απόψεις για τον Τέρι Γκίλιαμ τον σκηνοθέτη της ταινίας διίστανται, άλλοι τον θεωρούν ευφυή κι άλλοι υπερεκτιμημένο μέχρι αηδίας. Αν και αιώνιος φαν των Μοντυ Πάιθονς -των οποίων ήταν μέλος- τείνω προς το δεύτερο.

    Δεν σκοπεύω να δω την ταινία άμεσα. Πάντως πριν μερικές μέρες που την είχε η TV είχα την περιέργεια να την δω,αλλά δεν...

    Όπως και να έχει την βάζω στα υπόψην!

    ReplyDelete
  6. ΜΜΜΜ...την εχω δει παλιά...μ'αρέσει που και που να βλέπω ταινίες που είναι σαν παραμύθια...θυμάμαι οτι μου άρεσε αρκετά...πάντως αυτό που πολλές φορές πλασάρουν μια ταινία ως κάτι άλλο για να πουλήσει ισχύει..έτσι έγινε και με τον "Λαβύρινθο του Πάνα" που το πλασάρανε ως θρίλερ και πολλοί απογοητεύτηκαν....και μιλάμε η ταινία ήταν απίστευτη..

    ReplyDelete