Tuesday 18 December 2007

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μου το ζητήσατε και όπως ξέρετε χατήρι δεν σας χαλάω!!! Αφού σας έχω αδυναμία, βρε! ;-)

Από το να βάλω μόνο το έλατό μας φωτισμένο όμως, προτίμησα να βγάλω κάθε γωνιά του σπιτιού που περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και να σας καλέσω με την σειρά μου να κάνετε το ίδιο! Προσκαλώ τους συνήθεις υπόπτους - τον Γκρινιάρη, την Σοφία, την Μαρία και τον Στάθη- και φυσικά όποιον άλλον επιθυμεί, να κάνει το ίδιο!


Αρχίζω λοιπόν με δύο χριστουγεννιάτικες πιατέλες που μου χάρισε η μαμά μου (καθώς είχε πολλές) και οι οποίες μου άρεσαν πάρα πολύ! Η πρώτη είναι ολόκληρη το πρόσωπο του Άγιου-Βασίλη και η δεύτερη είναι ζωγραφισμένη με παιδάκια να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους! Ανυπομονώ να τις γεμίσω με μελομακάρονα (πήρα την συνταγή από την μαμά και θα τα φτιάξω για πρώτη φορά μόνη μου, όποτε ευκαιρήσω τις προσεχείς ημέρες!)

Περνάω στην βιβλιοθήκη και φωτογραφίζω διάφορα πραγματάκια που έχω στολίσει στα ράφια. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το χριστουγεννιάτικο φορτηγάκι της Coca-Cola που ήταν δώρο με δύο μπουκάλια του 1,5 λίτρου και στην δεύτερη μικρά κεράκια με την μορφή του Άγιου-Βασίλη και μια κάρτα επίσης με την μορφή του.


Συνεχίζω με διάφορα διακοσμητικά που έχω κρεμάσει στις πόρτες. Τον χιονάνθρωπο τον πήρα πριν μια βδομάδα από ένα μαγαζάκι με χριστουγεννιάτικα είδη. Με το που τον είδα (ήταν και ο τελευταίος) τον πήρα στα χέρια μου χωρίς δεύτερη σκέψη! Μου άρεσε πάρα πολύ! Τον βρίσκω πολύ αστείο! Τον έχω βάλει στην εξώπορτα, από την μέσα μεριά, και κάθε φορά που πάω να βγω ρίχνω και ένα χαμόγελο! Συν του ότι έχει δύο μικρά κουδουνάκια στην άκρη του κασκόλ και όποτε κλείνω την πόρτα πίσω μου είναι σαν να με χαιρετάει! (Τι παιδιά που γινόμαστε τα Χριστούγεννα, ε;)

Το ακόλουθο στεφάνι βρίσκεται επίσης στην εξώπορτα, από την έξω μεριά αυτήν την φορά, για να καλωσορίζει με χριστουγεννιάτικη διάθεση όποιον έρχεται!


Και περνάω στην κατηγορία Αρgoodάκι τώρα! Ό,τι χριστουγεννιάτικο στολίδι έχω μαζέψει από τα Goody's τα τελευταία χρόνια, έχει βρει την θέση του στο σπίτι! Το μόνο που δεν έχω φέρει από το πατρικό μου είναι το original άσπρο αρκουδάκι που είχα πάρει την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε η αξιόλογη αυτή προσπάθεια από τα Goody's! Κάνει παρέα με τα κουκλάκια από την Eurodisney και όλα τα υπόλοιπα λούτρινα ζωάκια. Όταν με το καλό έρθει νέο μέλος στην οικογένεια θα πάνε όλα αυτά στο παιδικό δωμάτιο. Ως τότε φυλάνε το δικό μου στο πατρικό.

Η μεγάλη κόκκινη κάλτσα στην είσοδο της κρεββατοκάμαρας

Τα σουβέρ που πήρα το Σάββατο

Και η χιονόμπαλα που είχα πάρει πέρσι


"Κλείνω" το post με ένα κυροπήγιο που αγόρασα το Σάββατο. Τα μικρά κεράκια γύρω γύρω τα είχα από πέρσι. Ψάχνω τώρα να βρω και κόκκινα κεράκια για να βάλω επάνω του.


Περιμένω και τις δικές σας φωτογραφίες! Merry Christmas... Ho Ho Hooooooooo!!! :-D

24 comments:

  1. Πολύ γιορτινό ντεκόρ πρέπει να πω. Και το δέντρο, πολύ όμορφα στολισμένο!

    Είδα και την επίκαιρη εικονίτσα στην κορφύ του blog. Μεγειά.

    Τι να δείξω κι εγώ μωρέ; Το δεντράκι του μισού μέτρου; Η αλήθεια είναι οτι φέτος ο στολισμός εντός είναι πολύ λιτός (τουλάχιστον έχω δεντράκι, όχι όπως πέρσι!) Ευτυχώς που η πόλη είναι στολισμένη κι έτσι ισορροπείται κάπως η κατάσταση! Χαχα!

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. Α, και μερικά ακόμα.

    Τελικά αυτό με τις φωτογραφίες βρήκες γιατί το κάνει; Ακόμα όταν πατάω πάνω στις εικόνες σου μου βγάζει παράθυρο για Save ή Open. Γιατί;;;

    Το ποτήρι στην φωτογραφία με τα βιβλία είναι από το London Aquarium ή είναι η ιδέα μου;

    Κι ευχαριστώ για την πρόσκληση (κι ας γκρίναξα λίγο πριν :P)

    ReplyDelete
  3. Στα 2 τελευταία post τις φωτογραφίες τις έκανα upload στο picasaweb και από εκεί upload στο blogger για αυτό και όταν κάνεις κλικ δεν σου τις ανοίγει.

    Παλιότερα που είχα πει ότι δεν τις άνοιγε ήταν μόνο εκείνη την ημέρα, την επόμενη άνοιγαν κανονικά.

    Βασικά ακόμα πειραματίζομαι και δεν έχω καταλήξει τι είναι καλύτερο. Όταν έκανα upload μέσα από το blogger τις φωτογραφίες που είναι οριζόντιες τις έβγαζε μεγαλύτερες και τις κάθετες μικρότερες μέσα στο blog. Ένω με το upload μέσω picasaweb τις κάθετες τις βγάζει μεγάλες (έχουν το ίδιο πλάτος με τις οριζόντιες) αλλά οι οριζόντιες φαίνονται μικρότερες σε σχέση με τις άλλες. Αυτό που έχουν ίδιο πλάτος μου αρέσει, αλλά νομίζω ότι προτιμάω οι οριζόντιες να φαίνονται μεγαλύτερες.

    Στο επόμενο post θα ξανακάνω upload μέσα από το blogger και πείτε μου και εσείς την γνώμη σας για το τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο!

    ΥΓ. Ξέχασα να γράψω στο post ότι η κούκλα του Άγιου-Βασίλη που είναι κάτω από το δέντρο ήταν δώρο από την Pizza Hut πριν 2-3 χρόνια! :)

    ReplyDelete
  4. Α επίσης ξέχασα να πω πως ναι το ποτηράκι είναι από το London Aquarium! Έχεις μεγάλη παρατηρητικότητα τελικά χεχε! Είναι ένα πλαστικό ποτηράκι και στην βάση του έχει ένα μπλέ υγρό με καρχαρίες να κολυμπάνε όταν το κουνάς!

    Ευχαριστώ και για το header! Και εμένα μου άρεσε πάρα πολύ! Να'ναι καλά το έτερον ήμισυ που μου το'φτιαξε γιατί μόνη μου δεν τα κατάφερνα! Κάτι είχε γίνει πριν 2 μέρες πάλι με το blogger και την φώτο με την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα που είχα για header το blogger μου την μίκρυνε και φαινόταν μισή! Πολύ πειραματίζονται και αυτοί τελευταία με τα templates μου φαίνεται!!!

    ReplyDelete
  5. Δοκίμασα κι εγώ το picasa 1-2 φορές αλλά παρόλο που βοηθάει με το μαζικό upload που προσφέρει, δε μου άρεσε ο τρόπος που άνοιγαν οι εικόνες κάνοντας κλικ. Και έτσι επέστρεψα στο upload από τον blogger.

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίο ποστ, Δανάη! Σα να έχω έρθει σπίτι σου :-) Το ποτήρι δεν το πρόσεξα (δεν έχω πάει και στο Aquarium) αλλά για τον Αγιο-Βασίλη κάτω από το δέντρο θα σε ρωτούσα γιατί τον έχω κι εγώ :-)))))

    Στο σπίτι δεν έχω στολίσει ακόμα, αλλά εν καιρώ υπόσχομαι να κάνω σχετικό ποστ. Γκρινιάρη κι εσύ να κάνεις! Να δούμε έστω το δεντράκι σου :-)

    Τις φωτογραφίες ο μπλόγκερ πλέον μου τις ανοίγει κανονικά (όπως παλιά) εκτός από αυτές τις Δανάης που μου ζητάει να τις κατεβάσει. Τις δικές μου τις μικραίνω με ένα πρόγραμμα που λέγεται Mihov Resizer και τις ανεβάζω μαζικά μέσω blogger. Πάντως πραγματικά αυτοί στον μπλόγκερ όλο πειραματίζονται τελευταία.

    ReplyDelete
  7. Σοφία, όπως προείπα αυτό το κάνει γιατί στα 2 τελευταία post τις φωτογραφίες τις έβαλα στο picasa. Μάλλον θα επιστρέψω στο upload μέσω blogger που τις ανοίγει κανονικά. Όντως τελευταία όλο δοκιμές κάνουν!

    Όσο για το aquarium μου κάνει εντύπωση να είσαι τόσα χρόνια στο Λονδίνο και να μην έχεις πάει! Πραγματικά αξίζει πολύ! Έχει τεράστια ενυδρεία με καρχαρίες και άλλα με σαλάχια και έχουν πολύ πλάκα γιατί μοιάζουν με ανθρώπινο πρόσωπο. Πλησιάζοντας προς την έξοδο υπάρχει και ένα μέρος σαν πισίνα όπου έχει μόνο σαλάχια και μπορείς να βάλεις το χέρι σου και να τα χαϊδέψεις!!! Φυσικά υπάρχουν και ενυδρεία με ένα σωρό άλλα εντυπωσιακά χρωματιστά ψάρια!

    Με την πρώτη ευκαιρία να πας! (με την μηχανή στο χέρι όπως πάντα!)

    ReplyDelete
  8. DanaH ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά φέτος τύχαν διάφορα και η Άννα δεν διακόσμησε πολύ το σπίτι όπως πέρσι. Του χρόνου όμως στο υπόσχομαι!
    Φιλιά

    ΥΓ και σένα σου αρέσει να διαβάζεις στα αγγλικά ε?

    ReplyDelete
  9. Δεν με τρελαίνουν τα ψάρια και τα ζώα γενικότερα. Ούτε στον ζωολογικό κήπο του Regents Park έχω πάει. Ίσως κάποια στιγμή το κάνω. Τα ψάρια με ανθρώπινο πρόσωπο μου κίνησαν την περιέργεια ;-)

    Ξέχασα να πω πριν ότι τα σουβέρ είναι πραγματικά πολύ όμορφα!

    ReplyDelete
  10. @ Στάθη: ΟΚ δεν πειράζει, του χρόνου! Τρεις στους τέσσερεις μου αρνηθήκατε, ελπίζω η Μαρία που έχει και την μπέμπα και σίγουρα θα έχει στολίσει να το δει το post και να βάλει φωτογραφίες!!

    Όσο για τα βιβλία, ναι μου αρέσει να διαβάζω στα αγγλικά. Γενικώς προτιμώ να διαβάζω το βιβλίο στην γλώσσα στην οποία γράφτηκε. Πιστεύω πως όσο καλή και να είναι μια μετάφραση, χάνει κάτι από την μαγεία της αυθεντικής γλώσσας. Με ξενίζει να βλέπω τα ονόματα γραμμένα στα ελληνικά και πολλά πράγματα δεν μπορούν να αποδωθούν 100% και κάτι θα χαθεί...

    Και δεν μιλάω μόνο για τα αγγλικά. Το ίδιο επιδιώκω και για γαλλικά ή ιταλικά βιβλία (που τυχαίνει σπανιότερα να διαβάζω). Απλά με τα αγγλικά είμαστε λίγο πολύ πιο εξοικιωμένοι.

    Εξάλλου με το να διαβάζεις ένα βιβλίο στην γλώσσα στην οποία γράφτηκε κερδίζεις και πολλά άλλα πράγματα. Εμπλουτίζεις το λεξιλόγιό σου, μαθαίνεις νέες εκφράσεις και γνωρίζεις το ύφος γραφής ενός συγγραφέα.

    @ Σοφία: Να πας να πας!! :)
    Ευχαριστώ για τα σουβέρ! Και εμένα μου άρεσαν πολύ! :)

    ReplyDelete
  11. Εννοείται ότι θα ανταποκριθώ στο κάλεσμα.. Τρέχω τώρα να ανεβάσω το ποστ!!!

    Καλέ, οι μπάλες στο προηγούμενο ποστ σου είναι φοβερές! Μήπως υπάρχει και αντίστοιχο μαγαζί που τις πουλάει και Αθήνα να τρέξω να πάρω;;; Τις ζήλεψα!

    ReplyDelete
  12. Βασικά εγώ στο ενυδρείο έχω πάει, αλλά δεν ενθουσιάστηκα τόοοσο πολύ. Αλλά ok, αξίζει, ειδικά εκεί που βάζεις τα χέρια σου μέσα!

    Καλά βρε Σοφία, εντάξει στο Aquarium, αλλά ούτε στο zoo; Μάλλον έχεις μπει στο τριπάκι οτι μένεις μόνιμα Λονδίνο οπότε κάαααποια στιγμή θα πας κι εκεί, δεν υπάρχει βιασύνη.

    ReplyDelete
  13. Xronia polla Danah kai panta na stolizeis etsi omorfa to spiti sou!!!

    ReplyDelete
  14. @ Μαρία: Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

    @ Γκρινιάρης: Μάλλον όπως τα λες είναι. Εμείς πάντως είχαμε πάει στο zoo χειμώνα και είχε ψωφόκρυο και δεν το χαρήκαμε, τα μισά ζώα ήταν μέσα. Αν είναι να πας Σοφία, καλύτερα κανόνισέ το για άνοιξη προς καλοκαίρι!

    @ zoaki: Σ'ευχαριστώ πολύ! Και εγώ με την σειρά μου σου εύχομαι αυτό που επιθυμείς τόσο πολύ να πετύχει το δυνατόν συντομότερο! ;-)

    ReplyDelete
  15. Συμφωνώ 1000% μαζί σου. Την συνήθεια την πήρα όταν σπούδαζα στην Αγγλία και αφού δεν είχα τηλεόραση το έριξα με τα μούτρα στο διάβασμα! Αγόραζα κάθε δευτέρα 1-2 πειπερμπακ από το μαγαζί του πανεπιστημίου και είχα για μια εβδομάδα!
    Το κακό με τις μεταφράσεις είναι πως καταλαβαίνεις πως κάτι έχουν χάσει!

    Φιλιά

    ReplyDelete
  16. Και εγώ παρομοίως όταν ήμουν Erasmus στις Βρυξέλλες που ούτε τηλεόραση είχα ούτε υπολογιστή, το'χα ρίξει στο διάβασμα. Τα τρία LOTR τα'χα πάρει από το Λονδίνο σε κάποιο ταξιδάκι στο bf μου με το Eurostar και όταν γύρισα στις Βρυξέλλες τα "ρούφηξα" κυριολεκτικά! Το ίδιο και με διάφορα άλλα βιβλία που δεν φαίνονται στην φωτογραφία.

    Χαρακτηριστικά το Angels and Demons του Dan Brown το αγόρασα με τα άλλα 2 από το public μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται για το Illuminati το οποίο το είχα ήδη αρχίσει στα ελληνικά (κάποιος μου το είχε δανείσει). Όταν είδα ότι επρόκειτο για το ίδιο βιβλίο συνέχισα βέβαια να το διαβάζω στα ελληνικά που το είχα ξεκινήσει, αλλά σε ορισμένα σημεία που μου φαινόταν κάπως περίεργη ή γελοία η μετάφραση, άνοιγα το αγγλικό για να δω τι εννοεί ο συγγραφέας. Έκτοτε δεν έχει τύχει να ξαναδιαβάσω μεταφρασμένο!

    ΥΓ. Το πέιπερμπακ τι είναι;

    ReplyDelete
  17. Paperback: Βιβλίο με χάρτινο εξώφυλλο, σαν αυτά που έχεις στην βιβλιοθήκη σου. Αντίθετα το hardback έχει σκληρό εξώφυλλο και είναι πιο ακριβό. Στην Αγγλία (και την Αμερική νομίζω) όλα τα βιβλία κυκλοφορούν πρώτα σε hardback και μετά από 6 μήνες περίπου σε paperback, που είναι η φτηνότερη έκδοση.

    @ Γκρινιάρης: Να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν είχα τρέλα με τους ζωολογικούς κήπους και το London Zoo δεν είναι καν στα πλάνα μου. Αλλά ίσως πάω στο Aquarium να δω τα ψάρια με το ανθρώπινο πρόσωπο ;-)

    ReplyDelete
  18. Πολυ ομορφη διακοσμηση Δαναη,ευχαριστουμε που τη μοιραστηκες μαζι μας!Ειναι πολυ ωραιο να στολιζεις το σπιτι για τα Χριστουγεννα!Το ασχημο ειναι οταν αυτα περνανε,και πρεπει να τα μαζεψεις ξανα :(

    ReplyDelete
  19. το εχεις κανει τελειο το σπιτι σου δαναη και ευχομαι το ιδιο ομορφα και ακομη περισσοτερο να ειναι τα χρισουγεννα σου..και χαιρομαι πολυ το κλιμα στα σχολι απου εινια μεταξυ λονδινου και ελλαδας!!ερχομαστε πολυ κοντα έτσι!!!
    φιλακια!

    ReplyDelete
  20. @ Σοφία: Ευχαριστώ για το info!

    @ Αrmia: Όντως, είναι πολύ ωραία να στολίζεις και κρίμα όταν πρέπει να ξεστολίζεις. Αλλά έτσι είναι, αν είχες όλη τη χρονιά στολισμένα, δεν θα καταλάβαινες τη διαφορά! ;-)

    @ Armia & lifewhispers: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Αν έχετε όρεξη και θέλετε, βάλτε και εσείς τον δικό σας στολισμό στα blogs σας! :)

    ReplyDelete
  21. Τυχαία μπήκα στο blog σου απόψε!Σα μικρό παιδί χάρηκα! Οverdose Χριστουγέννων!Τόσα στολίδια,παιχνιδιάρικα στολίδια!Το συνολικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι πολύ ζεστό και χαρούμενο! Περιττό να πω ότι λάτρεψα τα σουβέρ σου!!! Καλές γιορτές να έχεις!

    ReplyDelete
  22. Καλώς όρισες pixie! Χαίρομαι που σου άρεσαν τα στολίδια!

    Και εμένα τα σουβέρ μου αρέσουν ιδιαίτερα. Τα περίμενα πλαστικά/ψεύτικα αλλά είναι γυάλινα, χοντρά και πολύ όμορφα! :)

    ReplyDelete
  23. Πολύ ωραίες ιδέες! Εχω πάρει κάποια πράγματα για να στολίσω αλλά χρειάζομαι και κάποια ακόμη! Πήρα κάτι πολύ χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα καλύματα για τις καρέκλες που παρήγγειλα πρόσφατα από εδώ https://e-metaxakis.com/exoterikos-horos/karekles

    ReplyDelete
  24. Υπέροχες ιδέες και πολύ όμορφη διακόσμη! Εγώ πάντα στολίζω όλο το σπίτι τα χριστούγεννα, βάζω τραγούδια και ξεκινάω με το δέντρο και μετά με όλες τις γωνιές του σπιτιού. Φέτος έδωσα έξτρα πινελιά και με αυτά τα ριχτάρια https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/rixtaria/ που είναι η απόλυτη ζεστασιά και τυλίγομαι με αυτά δίπλα στο δεντρο με τα λαμπάκια και μια τεράστια κούπα ζεστή σοκολάτα!! Αυτή είναι ζωή, δεν συμφωνείτε; καλές γιορτές σε όλους!

    ReplyDelete