Sunday 9 December 2007

Πλατεία Αριστοτέλους σε γιορτινή ατμόσφαιρα!

Χθες το μεσημέρι κατεβήκαμε στο κέντρο για να φάμε στο Ούζου Μέλαθρον καθ΄ό,τι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας εστιατόρια και είχαμε καιρό να πάμε!

Μετά το φαγητό κάναμε μια βολτίτσα στην Τσιμισκή. Μπήκαμε μέσα στο εμπορικό κέντρο Πλατεία Odeon για να δω αν στολίστηκε το δέντρο, καθώς την Δευτέρα που ήταν η Γιορτή των Αγγέλων δεν το είχαν βάλει ακόμα!

Φέτος το δέντρο έχει κόκκινα φωτάκια ενώ πέρσι ήταν όλο στα μπλε. Επίσης θυμάμαι πως πέρσι το δέντρο ήταν πολύ πιο μεγάλο!

Στην συνέχεια, κατευθυνθήκαμε σιγά σιγά προς το Harry's spot, μια πολύ γνωστή καφετέρια της Θεσσαλονίκης όπου μαζεύονται παρέες και παίζουν επιτραπέζια. Εμείς παίξαμε Μυστήρια στο Πεκίνο και είχε αρκετή πλάκα!

Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε προτιμήσαμε να πάμε πρώτα μια βολτίτσα ως την Πλατεία Αριστοτέλους και μετά να πάρουμε το λεωφορείο για να γυρίσουμε στο σπίτι. Ευτυχώς που πήγαμε γιατί όλη η Αριστοτέλους ήταν γεμάτη και γινόταν ένα πραγματικό πανηγύρι!

Με το που μπήκαμε στην πλατεία είδα κόσμο μαζεμένο γύρω γύρω από κάτι. Ως γνήσια περίεργη μπήκα να δω τι ήταν και το τελευταίο πράγμα που περίμενα να αντικρύσω ήταν αυτό που είδα: Μια καμήλα!!! Πολύ το λυπήθηκα το καημένο το ζώο. Το είχε ένας μουσάτος τύπος το γυρνούσε γύρω γύρω και ζητούσε από όποιον ήθελε να ανεβεί στην καμήλα προκειμένου να τραβήξει μια ψηφιακή φωτογραφία με το αντίτιμο των 10 ευρώ!!!


Πηγαίνοντας προς τη μέση της πλατείας συναντά κανείς την γνωστή φάτνη. Φέτος είναι ακόμα πιο όμορφη από πέρσι με τα κόκκινα φωτάκια στην σκεπή της:

Ανεβαίνοντας προς την Μητροπόλεως βλέπεις όλη την πλατεία πιο πανοραμικά και είναι ακόμα πιο όμορφη! Γινόταν ένας πραγματικός πανικός. Ποπ-κόρν, μαλλί της γριάς, σαλέπι, κάστανα, μπαλόνια, ένας άλλος τύπος με 2 μικρά πόνυ ανέβαζε επάνω τους μικρά παιδιά και τα έκανε βόλτα γύρω γύρω στην πλατεία, άγιοι βασίλιδες, κόσμος να βγάζει φωτογραφίες σε κάθε σημείο, πάγκοι που πουλούσαν κόκκινα σκουφάκια με λαμπάκια και ένα σωρό άλλα τέτοια μικροπραγματάκια!

10 comments:

  1. Καταπληκτικές φωτογραφίες Δανάη! Έχεις πιάσει τον παλμό :-) Νιώθω σα να είμαι κι εγώ εκεί, κι ας έχω πολλά χρόνια να έρθω στη Θεσσαλονίκη.

    Eίναι πολύ ωραία όλα, και τα δέντρα και οι σκεπές με τα κόκκινα φωτάκια, αλλά περισσότερο απ' όλα μου αρέσει το καράβι σας!

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφη η βόλτα σου Δανάη, καλώς σε βρήκα :))

    ReplyDelete
  3. @ Σοφία: Να'σαι καλά! Και εμένα μου αρέσει πολύ το καραβάκι!! :)

    @ roadartist: Σ'ευχαριστώ πολύ! Καλώς όρισες στο blog!!

    ReplyDelete
  4. Πανέμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες που μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών για τα καλά.

    Πρώτη χρονιά φέτος και ακόμα δεν έχω πάρει χαμπάρι ότι έρχονται Χριστούγεννα. Κι ας έχουμε 5 γιορτές στο σπίτι ξεκινώντας από σήμερα και για όλη την περίοδο των γιορτών:)

    Μάλλον πήρα νωρίς τα δώρα μου για φέτος για αυτό:)

    Kαλημέρες!

    ReplyDelete
  5. Αχ έχω έρθει μόνο μια φορά...πενταήμερη και ήταν απίστευτα...πρέπει να την επισκευτώ και Χριστούγεννα... πολυ ωραίες φωτογραφίες...
    Φέτος δεν ξέρω γιατι αλλα νιώθω ότι τα Χριστούγεννα ήρθαν απο νωρίς...τα έχω καταλάβει απο νωρίς και αυτο είναι καλό...

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Αχ ζήλεψα... Πρέπει να κανονίσω γιορτινή εξόρμηση με το Χρυσόνι-μπεμπόνι!

    Α, σήμερα αξιώθηκα και άρχισα να στολίζω το σπίτι! Σας μυρίζει κάτι;;; Εμένα Χριστούγεννα!!!

    ReplyDelete
  7. Ψιτ, κοπελιά, γρήγορα σπίτι! Όλο έξω είσαι σαν την φίλη σου την σοφία! :)

    ReplyDelete
  8. @ Πίκος: Όσο πλησιάζουν ελπίζω να μπαίνεις σιγά-σιγά στο κλίμα!

    @ m_themis & Μαρία: Να έρθετε, να έρθετε! Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα στολίζονται και πολλά μπαλκόνια μέρα με την μέρα και η πόλη ομορφαίνει όλο και περισσότερο!

    @ Νικόλας: Και πολύ καλά κάνουμε! ;-)


    Περιμένω αύριο που θα χιονίσει να τραβήξω φωτογραφίες με την χιονισμένη πόλη και να τις βάλω στο blog. Αύριο θα πάρουμε μάλλον και το έλατο και όταν το στολίσουμε θα γίνει ένα ξεχωριστό post και γι'αυτό, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που στολίζω σε δικό μου σπίτι και θέλω να το θυμάμαι! Τα στολίδια τα έχουμε ήδη αγοράσει και περιμένουν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο! :)

    ReplyDelete
  9. Σ'ευχαριστουμε για αυτες τις ομορφες φωτογραφιες,που μας μεταφερουν το κλιμα που επικρατει εκει!!!Ειναι πραγματικα η πιο γλυκια και ομορφη γιορτη, τα Χριστουγεννα,και το καταλαβαινεις ακομα περισσοτερο,οταν κανεις μια βολτα στην στολισμενη πολη σου,οπως εσυ!
    Καλες γιορτες να χουμε!!!

    ReplyDelete
  10. Σου "δανείστηκα" μια φώτο για το blog μου so προκαταβολικά συγγνώμη για τη κλοπή! Χρόνια πολλά! :)

    ReplyDelete