Tuesday 4 December 2007

03/12/2007: Γιορτή των Αγγέλων (εντυπώσεις και φωτογραφίες)


Όπως σας είχα υποσχεθεί, ήρθε η ώρα για το αναλυτικό ρεπορτάζ για την Γιορτή των Αγγέλων, την γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για να φωταγωγηθεί το κέντρο της πόλης εν όψει των Χριστουγέννων.

Φτάσαμε στην Πλατεία Αριστοτέλους κατά τις 7:30 και πραγματικά γινόταν το αδιαχώρητο!!! Πρέπει να είχε πιο πολύ κόσμο από πέρσι!

Αμέσως στριμωχτήκαμε ανάμεσα στον κόσμο και φτάσαμε στην μέση την πλατείας (σίγουρα πιο κοντά από το σημείο που ήμασταν πέρσι), σε μια ικανοποιητική απόσταση από την σκηνή. Πρώτη μου παρατήρηση για φέτος: η σκηνή ήταν υπερβολικά χαμηλή και ενώ ήμασταν αρκετά κοντά της δεν βλέπαμε απολύτως τίποτα πέραν από τα μικρά μικρά φωτάκια της. Σε μια-δυο στιγμές μόνο κατάφερα να δω την κορυφή από τα κόκκινα σκουφάκια που φορούσε η χωρωδία του ιερού ναού αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και με την οποία "άνοιξε" η γιορτή. Για να δει κανείς τα πρόσωπα (παρουσιαστές, αντιδημάρχους, τον δήμαρχο και τους τραγουδιστές) που ανέβηκαν στην σκηνή θα πρέπει να βρισκόταν ακριβώς μπροστά της. Το θεωρώ αυτό απαράδεκτο. Αν υπήρχε τουλάχιστον κάπου μια γιγαντοοθόνη, έστω ένας προτζέκτορας πάνω σε μεγάλο πανί να βλέπουμε τι γίνεται, θα ήταν κάπως καλύτερα. Τέτοιες οθόνες είχαν βάλει όταν είχε έρθει ο Σάκης Ρουβάς στην γιορτή αν θυμάμαι καλά. Να υποθέσω ανάλογα με το πόσο "μεγάλο όνομα" είναι αυτό που φιλοξενείται στην γιορτή, ανάλογη είναι και η υποδομή; Αν δεν με απατά η μνήμη μου και η σκηνή πιο ψηλή ήταν στον Ρουβά! Ακόμα και πέρσι, έχω την εντύπωση ότι ήταν πιο μεγάλη η σκηνή! Αν τύχει και τα διαβάσει αυτά κάποιος από τον δήμο θα ήθελα να τα πάρει σοβαρά υπόψην του! Αν ο μόνος τρόπος για να απολαύσουμε τους τραγουδιστές είναι να τους δούμε από την τηλεόραση της TV100, να το ξέρουμε εκ των προτέρων και να μην τρέχουμε μέσα στο κρύο!!! Α και κάτι τελευταίο: ο ήχος ήταν επιεικώς απαράδεκτος! Οι παρουσιαστές μετά βίας ακούγονταν και όταν άρχισαν να βγαίνουν οι τραγουδιστές ακουγόταν το μπάσο πολύ δυνατά (ένα έντονο ντουπ ντουπ και βουητό) και η φωνές τους λιγότερο!

Αρκετά με την "γκρίνια" όμως. Ας περάσουμε στα ωραία τώρα! Και μόνο που απήλαυσα τα πυροτεχνήματα και την φωταγώγηση του μεγάλου έλατου και του καραβιού της πλατείας Αριστοτέλους, έμεινα πλήρως ικανοποιημένη!

Μαζί με τα πυροτεχνήματα έπεσαν χιλιάδες μικρά χρυσαφιά χαρτάκια που σου έδιναν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι μέσα σε κάποιο παραμύθι!!







Το πρώτο συγκρότημα που βγήκε στην σκηνή ήταν οι De Niro οι οποίοι τραγούδησαν 3-4 γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως το Last Christmas και το All I want for Christmas is you.

Ακολούθησαν οι C:Real με πολλές γνωστές τους επιτυχίες (τράβηξα μόνο τα ρεφραίν για να μπορέσω να τα κάνω upload εύκολα):

Επικίνδυνα σε θέλω:




Μείνε δίπλα μου:




With or without you:




Ήθελα πολύ να καθήσω να δω την συνέχεια αλλά άρχισε να με πιάνει άπνοια μέσα στον κόσμο και χρειαζόμουν απαραιτήτως αέρα! Οπότε και αποχωρήσαμε σιγά-σιγά. Την Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά δεν πρόλαβα να τους δω. Τους άκουσα μόνο από μακριά όταν πήγαμε να πάρουμε λεωφορείο για να επιστρέψουμε στο σπίτι. Σίγουρα μια από αυτές τις μέρες θα ξαναδείξουν την γιορτή σε επανάληψη στην τηλεόραση και θα μπορέσω να δω όσα έχασα.

Όταν φύγαμε από την γιορτή πήγαμε στο εμπορικό κέντρο Πλατεία και καθήσαμε στο μαγαζί που φτιάχνει την καλύτερη βάφλα της πόλης! Το χρειαζόμουν να βρεθώ σε κλειστό χώρο γιατί πριν ξεκινήσουμε για την γιορτή είχε αρχίσει να με τσούζει ο λαιμός μου και ήμουν με ζιβάνγκο και κασκόλ για να μην χειροτερέψω. Για τα μάτια σας μόνο λοιπόν μια τεράστια, λαχταριστή, απολαυστική γλυκειά βάφλα!!! (σσ: η συγκεκριμένη βάφλα είναι πολύ μεγάλη και μην επιχειρήσετε να καθίσετε στο συγκεκριμένο μαγαζί εάν είστε φαγωμένοι!)

16 comments:

  1. ... γιατί εμείς εδώ στο greekcharm κάνουμε ρεπορτάζ!!!

    Α ρε Θεσσαλονίκη με τα ωραία σου! :)

    Ωραίες οι φωτογραφίες! Το πρώτο μισό του post μου θύμισε έντονα τον γκρινιάρη εαυτό μου, αν και τώρα έχω χάσει λίγο τη φόρμα μου. Τέτοια λέγε μου μπας και ξυπνήσω!

    Αν και δεν είμαι fan της βάφλας (πολύ "ψωμί" βρε παιδί μου), αυτή θα την έτρωγα ευχαρίστως!

    ReplyDelete
  2. Α, και τα βίντεο βεβαίως βεβαίως!

    ReplyDelete
  3. super το ρεπορτάζ!! Πάντως κρίμα που δεν έχετε videos απο DE NIRO..το group ήταν άπαιχτο και όταν ξαναβγήκαν στο τέλος, κρατήσαν τον κόσμο να χορεύει μέχρι τις 1..!

    ReplyDelete
  4. Γέρασα! Δεν με συγκινούν οι γιορτές στους δρόμους της πόλης. Περισσότερο γιατί γίνετε πάτα με να σε πατώ από τον κόσμο και δεν το αντέχω. Γέρασα… κλαψ! :(

    ReplyDelete
  5. @ Γκρινιάρη: Ρεπορτάζ και μάλιστα έγκυρο, όχι ό,τι κι ό,τι! Με φωτογραφίες, βίντεο και ντοκουμέντα! Τύφλα να'χει ο Παπαχελάς!

    Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες! Ειλικρινά δεν περίμενα να βγουν ΤΟΣΟ καλές! Είχα το night vision φυσικά για να είναι φωτεινές, αλλά ειδικά στα πυροτεχνήματα τραβούσα συνέχεια (επειδή υπάρχει διαφορά χρόνου από την στιγμή που πατάς το κουμπάκι ως την στιγμή που γίνεται capture η φωτογραφία) και δεν μπορούσα να ξέρω πως θα βγουν. 2-3 μόνο βγήκαν μαύρες σε φάση μεταξύ πυροτεχνημάτων. Είμαι πλήρως ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα!

    Είδες που γίνομαι και εγώ που και που "γκρινιάρα"; Χεχε!

    Όσο για την βάφλα είμαι σίγουρη πως θα την καταβρόχθιζες χωρίς δεύτερη κουβέντα! Είναι ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!! ;-)

    @ Μπέμπα: Καλώς όρισες και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για τους De Niro δεν έχω άποψη γιατί πέραν από τα τραγούδια που είπαν στην αρχή δεν τους άκουσα. Έχουν δικά τους τραγούδια ή είπαν πάλι γνωστά ξένα;

    @ snikolas: Μην νομίζεις και εγώ "γέρασα". Άλλες φορές θα έμενα πολύ περισσότερο! Δεν άντεξα για πολύ μέσα στο μπούγιο, την κάπνα, το στρίμωγμα και το σπρώξιμο! Από την μια ένιωθα σαν τον κοντορεβυθούλη (και δεν είμαι και κοντή, 1,68 είμαι!) και από την άλλη άρχισε να με πονάει η πλάτη μου από το κρύο και την ορθοστασία, που δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό! Απλά για να ξέρεις πως δεν είσαι ο μόνος! ;)

    ReplyDelete
  6. Βασικά υποθέτω οτι δεν εννοείς Night Vision (γιατί αυτό συνήθως είναι ένα πράσινο που βλέπεις και στις ταινίες) αλλά το night landscape ή κάτι τέτοιο. Συνήθως υπάρχει και Firework mode, και στη δική μου βγαίνουν όπως οι δικές σου στα πυροτεχνήματα, και κάνει και την καθυστέρηση που λες.

    Πάντως ναι, είναι πολύ καλές!

    ReplyDelete
  7. Night vision είπα; Lol! Night mode εννοούσα. Είναι απλά η επιλογή που έχει ένα φεγγαράκι πάνω στην μηχανή και βγάζει καλύτερα τα φώτα την νύχτα. :)

    ReplyDelete
  8. Μια χαρά σας βρίσκω, και η ανταπόκριση πολύ δυναμική. Μπράβο Δανάη!! Κρίμα που δεν ήταν πιο ψηλά η σκηνή - μήπως δεν περίμεναν τόσο κόσμο;

    Το δικό μας δέντρο θα στηθεί την Πέμπτη και ελπίζω να είμαι εκεί με την μηχανή μου για το ανάλογο ρεπορτάζ. Τέτοιες βάφλες δεν ξέρω αν θα βρω όμως!!

    ReplyDelete
  9. Τι να σου πω Σοφία, δεν ξέρω. Δεν νομίζω να φταίει αυτό. Ίσως φέτος δεν υπήρχαν χορηγοί; Who knows!

    Περιμένουμε και εμείς με την σειρά μας το δικό σου ρεπορτάζ αύριο. Όταν λες το δέντρο εννοείς το μεγάλο έλατο στην Trafalgar; :)

    Αν τύχει ποτέ να βρεθείς στην Θεσσαλονίκη ΠΡΕΠΕΙ να την δοκιμάσεις αυτήν την βάφλα! ;-)

    ReplyDelete
  10. Παιδιά, η βραδιά ήταν τέλεια. Εγώ είχα δεί την Ειρήνη Δούκα που τραγουδούσε και είχα μείνει δεν το πίστευα. Είναι ο έρωτας μου αυτή η κοπέλα. Ήταν τέλεια θεά φωνάρα απλώς τέλεια. Θα ήθελα εαν είναι δυνατών να μου πείτε πότε είναι η επανάλυψη της Γιορτής στο TV100 γιατί δεν θέλω να το χάσω με τίποτα...

    ReplyDelete
  11. Ναι, ναι, αυτό που στέλνουν οι Νορβηγοί κάθε χρόνο. Σήμερα θα του βάλουμε λαμπάκια :-)

    ReplyDelete
  12. Άκουσα για την γιορτή των Αγγέλων στην τηλεόραση και ήμουν σίγουρη ότι θα είχες ανταπόκριση στο Blog. Απ'ότι φαίνεται δεν έπεσα έξω... ;)
    Πολύ ωραίες φωτογραφίες και πολύ ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα!
    Εμείς κάναμε την πρώτη βόλτα μας προχθές στο mall αλλά θα ξαναπάμε γιατί τώρα έχουν αρχίσει και στήνονται τα γιορτινά περίπτερα!
    Καλό μήνα και καλές γιορτές να'χουμε!

    ReplyDelete
  13. @ isorropisths: Πρώτα πρώτα καλώς όρισες το blog. Όντως η Ειρήνη Δούκα έχει φοβερή φωνή και είναι και κουκλάρα! Μπορείς να δεις πιο κοντινές φωτογραφίες της στο post που είχα κάνει για την ΔΕΘ όπου και είχαν εμφανιστεί.

    Όσο για την επανάληψη δεν ξέρω πότε ακριβώς θα είναι, αλλά είμαι σίγουρη πως δεν θα είναι μόνο μια φορά!

    @ Σοφία: Άντε ωραία, περιμένουμε φωτογραφίες και λεπτομέρειες!

    @ Μαρία: Σ'ευχαριστώ πολύ! Θυμάμαι όταν είχα πάει στο The Mall είχε πολύ ωραία διακόσμιση. Αν μπορέσεις βγάλε καμιά φωτογραφία και βάλτην στο blog σου! :)


    Και τώρα μια ερώτηση προς όλους/όλες σας: Από χθες έχει πάψει να μου έρχεται mail στο gmail inbox μου όταν κάποιος αφήνει ένα νέο σχόλιο, ενώ δεν έχω πειράξει καθόλου το συγκεκριμένο setting μέσα στο blogger. Συμβαίνει και σε κανέναν άλλο αυτό; Έχω τσατιστεί πολύ! Help!

    ReplyDelete
  14. Βλέπω εδώ ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο! Ελπίζω να διορθωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα! :)

    ReplyDelete
  15. Όλεεεε! Με το προηγούμενο comment μου είδα ότι επανήλθε το comment notification! :)

    ReplyDelete
  16. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου! Καλά που ανέφερες ότι το night mode λειτουγεί με καθυστέρηση, διότι αναρωτιόμουν γιατί οι δικές μου φωτό (τις τράβηξα πρόσφατα για πρώτη φορά με τον τρόπο αυτό) έχουν βγει έτσι θολές! Και γενικώς έχεις αρκετά και ενδιαφέροντα θέματα!

    ReplyDelete