Monday 3 September 2007

Σαντορίνη (Μέρος 3ο): Ηφαίστειο

Το όμορφο ξύλινο καραβάκι μας πήρε και σε λίγη ώρα προσεγγίζαμε το ηφαίστειο της Σαντορίνης, την Νέα Καμμένη.


Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε...

Θέα των αραγμένων καραβιών ανεβαίνοντας το ηφαίστειο

Να έχετε υπόψην σας ότι η ώρα για να ανεβείτε το ηφαίστειο είναι περιορισμένη. Ίσα ίσα προλαβαίνει κανείς να ανεβεί, να τραβήξει μερικές φωτογραφίες και να γυρίσει γρήγορα στο καραβάκι για να φύγει. Φυσικά δεν χρειάζεται και περισσότερη ώρα. Τι να κάνει κανείς μέσα στις μαύρες πέτρες με τον ήλιο να καίει ντάλα από πάνω; Πάντως για μια φορά είναι ωραία εμπειρία να πάει κανείς στο ηφαίστειο. Είμαι της άποψης πως ό,τι αξιοθέατα προσφέρει ένας τόπος καλό είναι να τα επισκέπτεσαι.

Ο κρατήρας του ηφαιστείου


Μεγάλες μαύρες πέτρες

Όπως είχα αναφέρει στο προηγούμενο post η εκδρομή περιελάμβανε το ηφαίστειο και στην συνέχεια μια μικρή στάση μισής ώρας στα θερμά νερά της Παλαιάς Καμμένης, τα οποία και βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία.

Τα νερά έχουν έντονο καφετί χρώμα λόγω του θειαφιού. Κολύμπησα ως εκεί αλλά δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα ζεστά. Το νερό είχε την θερμοκρασία που έχει μια τυπική καλοκαιρινή μέρα η θάλασσα στην Χαλκιδική. Απλά πιστεύω ότι ως νησί τα νερά είναι γενικώς πιο κρύα, οπότε στο συγκεκριμένο σημείο οι νησιώτες τα θεωρούν ιδιαίτερα ζεστά, επειδή δεν είναι συνηθισμένοι να κολυμπούν σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Υπάρχει η φήμη ότι τα νερά στο συγκεκριμένο σημείο έχουν και θεραπευτική ιδιότητα. Ο βυθός ήταν γεμάτος γλειώδεις μεγάλες καφετιές πέτρες και όσοι έφτασαν ως τα βράχια βάζαν λάσπη στα πρόσωπά τους! Μπλιάχ!

Coming up next... Post με φωτογραφίες από την Οία, το ομορφότερο μέρος της Σαντορίνης κατά την άποψή μου! Μετά την μαυρίλα, έρχονται εικόνες με πανέμορφα χρώματα και υπέροχη θέα!

4 comments:

  1. Τον Πάνα τον πέτυχες ακόμη να καθαρίζει εκεί μέσα δεν μου είπες...? (ξέρεις εσύ χα,χα,χα).

    Αναμένοντας το επόμενο ποστ σου με ενδιαφέρον. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου όπως πάντα.

    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  2. Ποιος είναι ο Πάνας; Δεν καταλαβαίνω τι λες! Μ'αρέσει που "ξέρω εγώ" κιόλας! :-p

    Ευχαριστώ για το σχόλιο. Έχω τραβήξει πολλές και είναι όντως δύσκολο να διαλέξω ανάμεσά τους ποιες θα ποστάρω.

    Με την πρώτη ευκαιρία έρχεται και το 4ο (και όχι τελευταίο) μέρος!

    Καλημέρα και σε σένα!

    ReplyDelete
  3. Τς, τς, τς... Ολύμπιοι Θεοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - Επεισόδιο 3, "WC των Θεών", Ηφαίστειο Σαντορίνης...

    Κρίνεσαι μετεξεταστέα μέχρι να θυμηθείς:)

    ReplyDelete
  4. vasika einai zesta ta nera, an eftanes mexri ta vraxia tha to katalamvaines. emeis pou pigame, gyrnwntas niwsame ta nera na pagwnoun mexri na ftasoume sto karavaki :) den einai kai 50 vathmoi alla i diafora einai aisthiti

    ReplyDelete