Monday 27 August 2007

Σαντορίνη (Μέρος 2ο): Φηρά

Τρίτη βράδυ φτάνουμε στην Σαντορίνη και πηγαίνουμε μια αναγνωριστική βόλτα στα Φηρά όπου και διαμένουμε. Η θέα με τα άπειρα φωτάκια είναι εκπληκτική. Η πρώτη εντύπωση υπέροχη! Το μόνο αρνητικό; Η υπερβολική ζέστη και η υγρασία. Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια βγαίνω έξω βράδυ καλοκαιριού και δεν κρατάω μια ζακετούλα. Ο καύσωνας φέτος μας γονάτισε!


Τέλος πάντων... Αυτό που είδαμε στην πρώτη βόλτα μας στην Σαντορίνη δεν το συναντήσαμε τα επόμενα βράδια: ένα τεράστιο σύννεφο σαν ομίχλη σκέπαζε την χώρα, ήταν πολύ περίεργο. Θαρρείς και ήσουν μέσα σε αεροπλάνο!


ΥΓ: Ο δαίμονας του υπολογιστή έβαλε το χέρι του και το post "βγήκε στον αέρα" πριν από την ώρα του. Ακολουθεί edit με περισσότερες photos οσονούπω! :-)


Ώρα λοιπόν να συνεχίσω το post από εκεί που σταμάτησα!

Δεύτερη μέρα (Τετάρτη 22/08) βγαίνουμε βόλτα στα Φηρά για να τα γνωρίσουμε και μέρα. Έχουμε ρωτήσει από την προηγουμένη και έχουμε κόψει πρωί πρωί εισητήριο για να επισκεφτούμε το ηφαίστειο. Για το ηφαίστειο γίνονται 2 διαφορετικά δρομολόγια: ένα που πηγαίνει στο ηφαίστειο και στα θερμά νερά της Παλαιάς Καμένης και διαρκεί 3 ώρες και ένα που πηγαίνει και στο νησάκι Θηρασιά και διαρκεί 6 ώρες. Εφόσον οι μέρες μας ήταν περιορισμένες και ρωτήσαμε και μας είπαν ότι στην Θηρασιά δεν έχει τίποτα το φοβερό αποφασίσαμε να πάρουμε την πρώτη εκδρομή, την σύντομη.

Θέα του ηφαιστείου από τα Φηρά

Το ηφαίστειο και 2 κρουαζιερόπλοια

Τα Φηρά in daylight

Ωραία η βόλτα στα Φηρά αλλά τώρα πρέπει να κατεβούμε στο παλιό λιμάνι για να πάρουμε το καραβάκι που θα μας πάει στο ηφαίστειο. Για να κατεβεί κανείς στο παλιό λιμάνι υπάρχουν 3 επιλογές: είτε με τα πόδια, είτε με το τελεφερίκ, είτε με γαϊδουράκι. Εμείς φυσικά διαλέξαμε στην πρώτη εξ αυτών για να σταματάμε κάθε τόσο να τραβάμε φωτογραφίες και για την εμπειρία (και γιατί φυσικά τα καημένα τα γαϊδουράκια τα λυπόμαστε!). Αν πάτε στην Σαντορίνη αξίζει να κατεβείτε με τα πόδια και να ανεβείτε μετά με το τελεφερίκ όπως κάναμε εμείς. Μόνο να σημειώσετε 2-3 πραγματάκια. Αν κατεβείτε με τα πόδια να υπολογίσετε (α) ότι θέλετε γύρω στα 20-25 λεπτά, (β) ότι πρέπει να φοράτε αθλητικά παπούτσια τόσο γιατί είναι όλο σκαλιά ο κατήφορος όσο και για το ηφαίστειο (αλλιώς θα καούν τα ποδαράκια σας) και (γ) να έχετε υπομονή με τα γαϊδουράκια που περνάνε σε δεκάδες κάθε τόσο και με την "μπόχα" που αφήνουν πίσω τους!


Τα γαϊδουράκια που λέγαμε...

Και το τελεφερίκ

Το παλιό λιμάνι από ψηλά

... και από κοντά


Διάφορες φωτογραφίες που τράβηξα περιμένοντας
το καραβάκι στο παλιό λιμάνι. Διακρίνετε ένα κανόνι επάνω.

Ήρθε η Santa Irini που θα μας πάει στο ηφαίστειο!
Πολύ όμορφο καραβάκι!

Καινούριο μέρος, καινούριο post. Πάμε στο ηφαίστειο...

To be continued...

7 comments:

  1. Εκεί που μιλούσες για Σαντορίνη το όλο ποστ κατέληξε σαν επεισόδιο των X-Files:)

    Αναμένω συνέχεια.

    ReplyDelete
  2. Τι όμορφο μέρος!!! Που είναι; λολ

    ReplyDelete
  3. Χαχαχαχα Κλέαρχε! :-p

    ReplyDelete
  4. Πάντως έχεις πολύ σταθερό χέρι με την ψηφιακή για αυτό βγάζεις φωτογραφίες αστέρια. Εμένα πάλι μου βγαίνουν πολλές κουνημένες φωτο σαν τα πλάνα της κάμερας στο Blair Witch Project:)

    Σε αναμονή του τρίτου μέρους...

    ReplyDelete
  5. Ευχαριστώ πολύ Χρήστο! Το τρίτο μέρος έρχεται σύντομα, αύριο ίσως. :)

    ReplyDelete
  6. Και εμείς Τρίτη αφιχθηκαμε στο νησί!
    Ωραία ήταν... αλλά λίγο!
    Και του χρόνου καλύτερα σου εύχομαι!

    ReplyDelete
  7. Ευχαριστώ πολύ! Το πρωί διάβαζα το blog σου και είδα ότι και εσείς πήγατε την Τρίτη!

    Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το blog σου by the way! Το έβαλα στα favorite μου! :)

    Με την πρώτη ευκαιρία έχω να κάνω και άλλα posts από το ηφαίστειο αλλά και την Οία και ακόμες περισσότερες photos από τα Φηρά!

    Stay tuned!

    ReplyDelete