Friday 6 January 2012

Flying to Paris

Η σκέψη για ταξιδάκι στο Παρίσι για την Πρωτοχρονιά υπήρχε για καιρό. Όμως η αλήθεια είναι ότι με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και τα αλλεπάλληλα χαράτσια αμφιταλαντευόμασταν. Τελικά αποφασίσαμε να μην πάμε. Και μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα γύρισα σπίτι για να βρω χαρτάκια που με οδηγούσαν σε ένα κυνήγι θησαυρού και ο θησαυρός τελικά ήταν δύο εισιτήρια για το Παρίσι, με το site της Eurodisney ανοιχτό στην οθόνη του laptop και τα εισιτήρια κάτω από αυτό! Τρελάθηκα, δεν το πίστευα!!!! Ήταν ότι πρέπει για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια στην οποία μας έχουν φέρει οι πολιτικοί αυτής εδώ της χώρας! Μετά δε την Πρωτοχρονιά στη Βιέννη ήθελα πολύ να ζήσω κάτι αντίστοιχο.

Έτσι και έγινε. Η πτήση ήταν και πάλι με την Swiss καθώς είναι η πιο βολική. Πετάς από τη Θεσσαλονίκη στις 5:00 το πρωί, σε δυο ωρίτσες είσαι στη Ζυρίχη και από εκεί άλλη μια ωρίτσα για τον προορισμό σου! Στις 9:00 είσαι ήδη στο Παρίσι και έτσι έχεις όλη τη μέρα για να απολαύσεις την πόλη.


 Πετώντας προς Ζυρίχη πάνω από τα σύννεφα...

 Αυτή τη φωτογραφία την έβγαλα γιατί μου άρεσε το σχήμα καρδούλας που έκανε εκείνη η λιμνούλα!

 Κάποιο χωριουδάκι της Ελβετίας.

 Δε διακρίνεται πολύ καλά, αλλά αυτό το άσπρο που φαίνεται κάτω είναι ένα τρένο που περνούσε!

Με το που προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι παρατήρησα το θρυλικό Concorde που είχε δυστυχώς άδικο τέλος:



Περάσαμε με τη φυσούνα στο αεροδρόμιο στο Terminal 1 το οποίο ήταν πρωτότυπο μεν, μικρό όμως και χωρίς καμιά ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δε! Αρχικά μπήκαμε στον αυτόματο διάδρομο με μια ωραία έκθεση από φωτογραφίες της Πόλης του Φωτός δεξιά και αριστερά του:







Αυτήν ήταν όλη όλη η διακόσμηση για τα Χριστούγεννα! 

Πλησιάζοντας στο σημείο από το οποίο είναι η παραλαβή των αποσκευών μπαίνεις σε ένα θόλο με κυλιόμενες σκάλες και περνάς στην απέναντι μεριά. Ίσως το πιο πρωτότυπο και περίεργο σημείο του Terminal 1:

Αυτά ως εισαγωγή. Πρώτη στάση στην λεωφόρο των Champs-Élysées όπου έχουμε πολλά να δούμε και να πούμε!!! Μείνετε εδώ, τα καλύτερα έρχονται! ;)

10 comments:

  1. Δανάη μου καλή χρονιά! Ό,τι καλύτερο σου εύχομαι και κυρίως, υγεία, ισορροπία σωματική και ψυχική! Μου άρεσε πολύ το εισαγωγικό post. Ελπίζω να πέρασες τέλεια. Γράφω τώρα και εγώ το δικό μου από τη Σουηδία ;)

    ReplyDelete
  2. Καλή σου Χρονιά Μαρία μου! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να είσαι χαρούμενη και ευτυχισμένη και να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σου με τη νέα χρονιά! Πήγες Σουηδία, ε; Μπρρρρρρρρ, κρύο! Ανυπομονώ να διαβάσω και εγώ τις δικές σου εντυπώσεις! Φιλιά! :)

    ReplyDelete
  3. Ωωωωω αναμένω συνέχειες! Για να δω τι καλό ανακάλυψες! ;)

    ReplyDelete
  4. Χρήστο, τα καλύτερα έπονται... ;) Καλή χρονιά σ'όλη την οικογένεια εύχομαι!

    ReplyDelete
  5. Καλή χρονιά και σε σένα κι όσους αγαπάς και γεμάτη πάντα όμορφα ταξίδια! :D

    ReplyDelete
  6. Και πάντα το ίδιο τυχερή να ευχηθώ! ;)

    ReplyDelete
  7. Ευχαριστώ πολύ Χρήστο, με συγκινείς! :)

    ReplyDelete
  8. Υπέροχα, τέλειες φωτογραφίες, ότι πρέπει για να με ξεσηκώσεις να δω την συνέχεια....
    Περιμένωωωω...
    Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  9. Προβλέπω νέα Βαρκελωνιάδα ;-)

    ReplyDelete