Friday 20 January 2012

Alcatraz (New TV Series)

Η πολυαναμενόμενη νέα τηλεοπτική σειρά του J.J.Abrams είναι γεγονός. Την περιμέναμε από πέρσι και το πρώτο διπλό επεισόδιο προβλήθηκε στις 16 Ιανουαρίου. 



Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Jose Garcia (τον Hugo ή Hurley από το Lost καλέ), τον Sam Neill (τι εννοείς ποιός είναι αυτός; Jurassic Park δεν έχεις δει;;!!), την Sarah Jones (νέο αίμα τούτη εδώ, όπως και την Olivia του Fringe, δεν την είχα ξαναδεί πουθενά αλλού).


Το στόρυ; Στις 21 Μαρτίου 1963 οι φυλακές του Αλκατράζ κλείσανε επισήμως λόγω έλειψης κονδυλίων, μεταφέροντας αλλού τους κρατούμενους. Μόνο που αυτό είναι η επίσημη εκδοχή του τι έγινε. Η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ από αυτό που γνωστοποιήθηκε στον κόσμο. Την ίδια ημερομηνία δύο φύλακες πήγαν στη φυλακή για τη συνηθισμένη τους βάρδια για να ανακαλύψουν ότι όλα τα κελιά ήταν άδεια!!


Οι κρατούμενοι δεν δραπέτευσαν από το νησί, αλλά εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Ερχόμενοι στο σήμερα σε μια ξενάγηση τουριστών στο Αλκατράζ ένα κοριτσάκι περιπλανιέται και ανακαλύπτει κάποιον σε ένα κελί απομόνωσης και τρομάζει. Ο φύλακας τον περνάει για άστεγο και τον διώχνει. Πρόκειται όπως καταλαβαίνετε για έναν από τους τότε κρατούμενους που εμφανίστηκε στο παρόν, σχεδόν 50 χρόνια μετά, χωρίς να έχει περάσει μέρα από πάνω του!!

Παράλληλα γνωρίζουμε την ντετέκτιβ Rebecca Masden (Sarah Jones) που στην καταδίωξη ενός εγκληματία ο συνεργάτης της σκοτώνεται. Αυτή συγκλονισμένη δεν μπορεί να διαλέξει άλλον συνεργάτη. Λίγο μετά την καλούν σε ένα σπίτι όπου έχει δολοφονηθεί ένας άνδρας, αλλά καταφθάνει ο Emerson Hauser (Sam Neill) και αναλαμβάνει τη σκηνή, διώχνοντάς την κακήν-κακώς. 


Φυσικά η Ρεμπέκα ως καλή αστυνομικός δεν μπορεί αυτό να το αφήσει να περάσει έτσι. Μετά από μια μικρή έρευνα ανακαλύπτει ότι ο νεκρός ήταν αρχιφύλακας στο Αλκατράζ και με μια αναζήτηση στο ίντερνετ πέφτει πάνω στο βιβλίο που έχει γράψει ο δρ. Diego Soto (Jose Garcia) για τη διασημότερη φυλακή του κόσμου και τους κρατούμενους εκεί και πηγαίνει να τον συναντήσει για να την βοηθήσει στην έρευνά της.

Οι δυο τους δε θα αργήσουν να έρθουν κοντά στην αλήθεια και όταν το αντιληφθεί αυτό ο Emerson Hauser θα προτιμήσει να τους πάρει στην ομάδα του για να τους βοηθήσει να συλλάβουν τους κρατούμενους που εμφανίζονται ένας-ένας στο παρόν.

Η υπόθεση έχει ένα κυρίως πλοτ με τον Jack Sylvane (Jeffrey Pierce), τον πρώτο κρατούμενο που βλέπουμε να "επανέρχεται" και ένα sub-plot με τους διάφορους άλλους κρατούμενους που εμφανίζονται πάλι από το πουθενά.

Δύο συγκλονιστικά στοιχεία είναι όταν η Ρεμπέκα συνειδητοποιεί ότι ο άνδρας που κυνηγούσε και εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκε ο συνεργάτης της ήταν ο παππούς της (!) ο οποίος ήταν κι αυτός κρατούμενος ενώ νόμιζε ότι ήταν φύλακας στις φυλακές και όταν ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι ο Έμερσον έχει μια κρυφή ατζέντα και δεν είναι αυτός που φαίνεται!

Περισσότερες λεπτομέρειες δε θα πω. Η συνέχεια επί της μικρής σας οθόνης.

Η σειρά είναι πολύ ατμοσφαιρική! Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από το Fringe (που δυστυχώς έπρεπε να είχε τελειώσει από πέρσι, παρατράβηξε και κυριολεκτικά και μεταφορικά) και ελπίζω να συνεχίσει έτσι!

Η σειρά προβάλλεται στην Αμερική κάθε Δευτέρα και τα επεισόδια που έχουν ανακοινωθεί διαμορφώνονται μέχρι τώρα ως εξής:

S01E01 - 16 Ιανουαρίου 2012 - Pilot
S01E02 - 16 Ιανουαρίου 2012 - Ernest Cobb 
S01E03 - 23 Ιανουαρίου 2012 - Κit Nelson 
S01E04 - 30 Ιανουαρίου 2012 - Cal Sweeney 
S01E05 - 06 Φεβρουαρίου 2012 - Johnny McKee 
S01E06 - 13 Φεβρουαρίου 2012 - Guy Hastings 
S01E07 - 20 Φεβρουαρίου 2012 - Clarence Montgomery 


Καλή διασκέδαση! :)

2 comments:

  1. poly kalo fenetai meta ta 2 episodeia pou eida

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλή σειρά. Αναμένω περισσότερες ανακαλύψεις ιδιάιτερα μετά και το τέλος του 6ου επισοδείου.

    ReplyDelete