Saturday 10 October 2009

Orphan


Μόλις είδαμε το Orphan και δεν είναι υπερβολή αν πω ότι είναι από τα καλύτερα θρίλερ που είδα ποτέ!!! Φανταστική σκηνοθεσία με εκπληκτικά πλάνα και φοβερή υπόθεση!

Λίγα λόγια για το plot: Η Kate και ο John έχουν δύο παιδιά (τον Daniel και την κωφάλαλη Max) και η Kate είναι έγκυος στο τρίτο τους. Η ταινία ξεκινάει με την Kate να αποβάλει. Μην μπορώντας να ξεπεράσει το χαμό του παιδιού της, αποφασίζει να υιοθετήσει ένα παιδάκι για να δώσει αυτή με τον σύζυγό της όλη την αγάπη που θα έδιναν στην κορούλα που έχασαν σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη.

Φυσικά στην αρχή το κοριτσάκι που υιοθετούν φαίνεται συμπαθέστατο αλλά προφανώς κάτι δεν πάει καλά με αυτό (αλλιώς δεν θα είχαμε θρίλερ!). Όταν είδα το τρέιλερ (το οποίο μου άρεσε πολύ και για αυτό και επέλεξα να δω την ταινία) είχα την εντύπωση ότι το κοριτσάκι είναι φάντασμα ή μετενσάρκωση πνεύματος ή κάτι τέτοιο. Όμως τελικά - προς ευχάριστη έκπληξή μου - τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Η εξήγηση που δίνεται είναι "λογική" και δεν έχει να κάνει με πνεύματα και δεν δίνεται παρά στο τέλος. Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι κάτι που δεν είχα με τίποτα φανταστεί (που συνήθως καταλαβαίνω τι γίνεται) και με εξέπληξε πολύ ευχάριστα!

Αν σας αρέσουν τα θρίλερ μυστηρίου με ωραία ατμόσφαιρα και τρελαίνεστε να βλέπετε σκηνές με πόρτες να τρίζουν και grands plans τότε αυτή η ταινία είναι σίγουρα για σας! Αν πάλι δεν αντέχετε τους θορύβους και την αγωνία, τότε αποφύγετέ την! ;)

Καλή διασκέδαση!!! :)


7 comments:

  1. Γεια σου Δανάη,

    Το βρήκα και θα το δω σύντομα!

    ReplyDelete
  2. Και από το τρέιλερ μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον...

    ReplyDelete
  3. Καθότι δεν είμαι φαν των θρίλερ, μάλλον δεν θα τη δω ούτε σε DVD. Διάβασα όμως την περίληψη στην Wikipedia και σίγουρα το τέλος είναι πολύ απροσδόκητο!

    ReplyDelete
  4. KitsoMisto, και όπως πρόσεξα στο εξώφυλλο του DVD, δίνει μέσα και εναλλακτικό τέλος, το οποίο πολύ θα μου άρεσε να το δω! Τι να γίνεται άραγε;

    Σοφία, κρίμα που δεν σου αρέσουν τα θρίλερ! :)

    ReplyDelete
  5. Με τα θρίλερ γενικά δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν μου αρέσουν τα τρομακτικά, αυτά με πόρτες που τρίζουν και όσα τελειώνουν με λιγότερους πρωταγωνιστές απ' ό,τι άρχισαν ;-)

    ReplyDelete
  6. Γεια σου Δανάη,

    Το είδα εχτές το έργο. Καλή ταινία, σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου να την δει κάποιος. Οποιου του αρέσουν αυτού του είδους τα θρίλερ να την βρει.

    ReplyDelete
  7. Σοφία, χεχε ΟΚ!

    Νdn, χαίρομαι που σου άρεσε! :)

    ReplyDelete