Χθες το βράδυ έκανα νουντλς με κοτόπουλο. Είναι μια πολύ εύκολη, γευστική και θρεπτική συνταγή.
Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε λαχανικά:
Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε λαχανικά:
- λίγο λάχανο
- δύο μεγάλα καρότα σε λεπτές φέτες κάθετα (εγώ χρησιμοποιώ το εργαλείο με το οποίο αποφλοιώνω τα καρότα, αφού βγάλω το γύρω γύρω συνεχίζω να κόβω κάθετα το καρότο γυρνώντας το γύρω γύρω για να κοπεί συμμετρικά)
- μια πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- μια κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (τη λεγόμενη και ντοματοπιπεριά) σε ροδέλες
- ένα κρεμμύδι σε ροδέλες
- λίγο καλαμπόκι (ακόμα και κατεψυγμένο να βάλετε - όπως εγώ - θα ψηθεί γρήγορα γιατί μέσα στο γουοκ αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες)
- αν έχετε μπορείτε να προσθέσετε και φύτρες φασολιού, εγώ δεν είχα.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ακουμπάμε στο πλάι.
Στη συνέχεια κόβουμε φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια, όχι πολύ χοντρά.
Επίσης χτυπάμε σε ένα μπολάκι δύο αυγά.
Βάζουμε το γουοκ στο μάτι (το δικό μου το πήρα από το ΙΚΕΑ).
Ρίχνουμε στο wok λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλυφθεί η βάση του και μόλις κάψει (το γουοκ ανάβει πολύ γρήγορα) ρίχνουμε τα κομματάκια από το φιλέτο κοτόπουλου:
Στη συνέχεια κόβουμε φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια, όχι πολύ χοντρά.
Επίσης χτυπάμε σε ένα μπολάκι δύο αυγά.
Βάζουμε το γουοκ στο μάτι (το δικό μου το πήρα από το ΙΚΕΑ).
Ρίχνουμε στο wok λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλυφθεί η βάση του και μόλις κάψει (το γουοκ ανάβει πολύ γρήγορα) ρίχνουμε τα κομματάκια από το φιλέτο κοτόπουλου:
Τα ανακατεύουμε διαρκώς γυρνώντας τα για να ψηθούν απ'όλες τις μεριές. Μόλις πάρουν άσπρο χρώμα και βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί όλα (δεν θέλει πάνω από 2-3 λεπτά) τα βγάζουμε από το γουόκ σε ένα πιατάκι:
Προσθέτουμε μια σταλιά ελαιόλαδο ακόμα και ρίχνουμε τα δύο αυγά που έχουμε χτυπήσει και τα κόβουμε με την σπάτουλα σε μικρά κομματάκια όπως βλέπετε στην φωτογραφία, ανακατεύοντας διαρκώς (για να κάνουμε αυτό που λέγεται "egg fried noodles", δηλαδή νουντλς που τηγανίζονται με αυγό)
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε:
Ρίχνουμε λίγη Soy Sauce:
Τα λαχανικά μας όπως παρατηρείτε παίρνουν λίγο χρώμα:
Κατόπιν προσθέτουμε τα noodles αφού τα έχουμε βράσει για 2-3 λεπτά σε ξεχωριστό κατσαρολάκι και τα έχουμε στραγγίξει καλά:
Για αυτήν τη συνταγή διάλεξα να προσθέσω chow mein σως:
Βάζουμε όλη τη σως πάνω από τα noodles και ανακατεύουμε καλά και συνεχώς (όπως διαπιστώνετε το μυστικό είναι το πολύ και το καλό ανακάτεμα!)
Τελικό στάδιο προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και πάμε για το τελευταίο ανακάτεμα:
Τελικό στάδιο προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και πάμε για το τελευταίο ανακάτεμα:
Σερβίρουμε...
Και απολαμβάνουμε...
Γιάμι γιάμι! Και καλή μας όρεξη :-)
ReplyDeleteΧεχε! Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να τρως και πολλά λαχανικά μαζί. :)
ReplyDeleteωραίο φαίνεται!!! Μου άνοιξες την όρεξη!
ReplyDeleteΠου χάθηκες εσυ?
Γειά σου Στάθη!
ReplyDeleteΠουθενά δεν χάθηκα, εδώ είμαι χεχε! Απλά από την ώρα που μπήκα στο FriendFeed έχω βαλθεί να κάνω share ειδήσεις που με ενδιαφέρουν και έχω περιορίσει τα ποστ. Συν του ότι ξεκίνησα και τα μαθήματα και ο ελεύθερος χρόνος όσο να'ναι έχει μειωθεί... Πρέπει να έχω και κάτι να πω για να κάνω ποστ βέβαια. Θα φροντίσω να με βλέπετε πιο συχνά μέσα από το blog μου. Φιλιά! :)
Καλώς σε βρήκα GreekCharm!
ReplyDeleteΤέλεια συνταγή!Θα τη δοκιμάσω σίγουρα, καθώς λατρεύω τα νουντλς!!
Καλώς ήρθες Αλίκη στον χώρο των blogs! Ελπίζω να σου αρέσει η συνταγή. :)
ReplyDeleteΠωπω και τρελαίνομαι για κινέζικο..ΘΑ τη φτιάξω πολύ σύντομα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Χεχε ωραία Όλγα! Καλή επιτυχία! Γουόκ έχεις; :)
ReplyDeleteΠολύ ωραία η συνταγή σου Δανάη μου. Θα τη δοκιμάσω. Να ξεφύγω λιγάκι και από τα παραδοσιακά που όλο φτιάχνω και ξαναφτιάχνω!!!
ReplyDeleteΔανάη μου φαίνεται τέλειο...
ReplyDeleteΝα σε ρωτήσω κάτι όμως γιατί από κινέζικη κουζίνα έχω μαύρα μεσάνυχτα..
Αν δεν έχεις γουόκ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το πατροπαράδοτο τηγάνι; Το έχεις δοκιμάσει ποτέ;
Πω πω με έκανες και πείνασα - και δεν είναι καν ώρα φαγητού!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίες και παραστατικές οι φωτογραφίες σου :-)
Μερόπη, ναι για κάτι διαφορετικό είναι πολύ ωραία συνταγή και υγιεινή! Τρώγεται άνετα και το βράδυ χωρίς να βαραίνεις.
ReplyDeleteΑναστασία, σίγουρα με το γουόκ γίνεται πιο εύκολα γιατί είναι βαθύ και ανακατεύονται τα υλικά καλύτερα. Σε τηγάνι δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα πρέπει σίγουρα αν το κάνεις σε τηγάνι να έχεις ένα βαθύ tefal. Πάντως θα μπορούσες να πάρεις ένα wok από το ΙΚΕΑ, δεν είναι ακριβά.
Σοφία, ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι όταν άρχισα να το κάνω μου ήρθε η ιδέα να βγάλω φωτογραφίες βήμα-βήμα και να το κάνω ποστ. :)
paidia to eftiaksa... itan teleio!! poli oraia idea danah!
ReplyDeleteΧαίρομαι που σου άρεσε! :)
ReplyDeleteΈφτιαξα και εγώ την συνταγή!
ReplyDeleteΉταν πεντανόστιμη!!!
Αχ πολύ χαίρομαι! Είναι απλό, εύκολο και νόστιμο! :)
ReplyDeleteΜιαμ μιαμ, θα το φτιάξω!! :D x
ReplyDeleteΓειά σου Σταυρούλα και καλωσόρισες! Περιμένω τα αποτελέσματα, όταν το φτιάξεις! Και καλή όρεξη! :)
ReplyDeleteΚαλώς σας βρήκα! ;) Μέχρι στιγμής έφτιαχνα σκέτα noodles, τώρα θα προσθέσω και το κοτοπουλάκι και θα γίνει μούρλια! :) x
ReplyDeleteΩραία, χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα για νέες γεύσεις! :D
ReplyDeletegeia sas!!! na rwtisw kati autes oi sos iparxoun se oles tis iperagores??
ReplyDeleteΝαι, μπορείς να τις βρεις σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ.
ReplyDeleteΤελεια συνταγη!!!! Τη δοκιμασα κ ηταν πεντανοστιμη!!!!
ReplyDeleteΧαίρομαι!! :)
DeleteΚαλησπέρα! Φαίνεται υπέροχο το φαγητό!
ReplyDeleteΤο εχω δει εδώ και μέρες και σήμερα αγόρασα γουκ και θα το επιχειρήσω!
το μονο που δε ξέρω είναι πόσα noodles θα χρειαστούν... είμαστε 2 άτομα... λεω να βάλω γύρω στα 300 γραμμάρια....
ελπίζω να το πετύχω και να είναι νόστιμο!
Ελπίζω και εγώ να σου πέτυχε και να σου άρεσε. Είναι πολύ απλό, ο μεγαλύτερος "μπελάς" είναι απλά να κόψεις τα λαχανικά. :)
DeleteΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΙΟΥΚ .. ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΙΓΑΝΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ... ?
ReplyDeleteΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΙΟΥΚ .. ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΙΓΑΝΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ... ?
ReplyDeleteΚαλημέρα φαίνεται πολύ ωραίο. .την δοκιμάζω σήμερα. ..να σε καλά. .Βαγγέλης Γερμανία
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete