Sunday 7 December 2008

Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους

Την Πέμπτη αποφασίσαμε για να αλλάξουμε κάπως παραστάσεις να κατεβούμε στο κέντρο για να δούμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, καθώς τελικά δεν Δευτέρα δεν πήγαμε στην Γιορτή των Αγγέλων λόγω κούρασης.

Η πλατεία για πρώτη φορά ήταν ιδιαίτερα φωταγωγημένη. Τις προηγούμενες χρονιές μόνο τα περιφερειακά φαναράκια την φώτιζαν και φυσικά τα λαμπάκια του καραβιού και του δέντρου. Στην αρχή με παραξένεψε η τόση φωτοχυσία, στη συνέχεια όμως διαπίστωσα πως με αυτόν τον τρόπο οι φωτογραφίες έβγαιναν καλύτερες, επομένως το χάρηκα.

Αυτή τη φορά είπα να διαφοροποιηθώ λίγο (όσο γίνεται) από τις περσινές φωτογραφίες και να τραβήξω την πλατεία από μια διαφορετική οπτική γωνία...

Το 23 μέτρων δέντρο και η πλατεία:

From Christmas 2008

From Christmas 2008
Το δέντρο και η φάτνη:

From Christmas 2008
Το καραβάκι:

From Christmas 2008

From Christmas 2008
Η φάτνη από κοντά:

rom Christmas 2008

From Christmas 2008

Και ο Άγιος-Βασίλης, όπως κάθε χρόνο δίπλα στο έλατο:

From Christmas 2008

Μια γενική φωτογραφία της πλατείας από την Μητροπόλεως:

From Christmas 2008

Και ένας μικρός Άγιος Βασίλης με το φαναράκι του έξω από κάποιο εστιατόριο:

From Christmas 2008


Πειραματίστηκα αυτή τη φορά και τις έκανα upload τις φωτογραφίες στο picasaweb και στην συνέχεια embed στο blog για να δω πως θα φαίνονται και τι διαφορές θα έχουν. Αν θυμάστε παλιά δεν τις άνοιγε σε link, ζητούσε όταν κάνατε κλικ πάνω στην φωτογραφία να την κάνετε ή view ή save. Για να δούμε τώρα...

Παιδεύτηκα λίγο αλλά το αποτέλεσμα δεν με δικαίωσε. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι τα thumbnails σε 400 px και χρειάστηκε να αλλάξω τον κώδικα στο html σε καθεμία από τις φωτογραφίες χωριστά για να μην ανοίγει το picasaweb αλλά κατευθείαν η φωτογραφία κάνοντας κλικ.

Ωστόσο δεν μου τις στοίχισε στο κέντρο όπως ήθελα. Πέρσι αυτές που ήταν κάθετες όταν τις έκανα upload στο picasaweb μου τις στοίχιζε ακριβώς. Δείτε εδώ. Τώρα αν κάνω upload το link location καθεμιάς φωτογραφίας μου τις έβγαζε τεράστιες! Θα μπορούσα πολύ απλά να κάνω απευθείας upload μέσα από το blog όπως κάνω πάντα αλλά ήθελα να δημιουργήσω ξεχωριστό φάκελο στο picasaweb για τα Χριστούγεννα του 2008 και να μην πάνε οι φωτογραφίες σε ένα τυχαίο album όπως γίνεται πάντα.

Όποιος έχει γνώσεις ας μου δώσει τα φώτα του, γιατί έπεσα σε αδιέξοδο! Πώς μπορώ να βάλω τις φωτογραφίες στο blog έχοντας κάνει upload στο picasaweb (και όχι μέσω blogger) ώστε να φαίνονται ακριβώς όπως όταν τις κάνω upload από το blogger;

4 comments:

  1. Πολύ ωραίες φωτογραφίες!

    Η λύση έχει όνομα. Flickr! :)

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ Γκρινιάρη!

    Μπα, αρνούμαι να μπω στο Flickr, χεχε!

    Λεω να κάνω install τώρα πάλι το Picasa 3 και να ξαναπειραματιστώ. Θυμάμαι (πριν μου καεί ο σκληρός και βάλω τον καινούριο) μπορούσες και από εκεί να οργανώσεις τα web albums και να κάνεις απευθείας upload στο blog. Δεν μένει παρά να το βάλω και να δοκιμάσω και αυτόν τον τρόπο! :)

    ReplyDelete
  3. Λύση δεν έχω να σου προτείνω, πάντως οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες! Και του χρόνου :-)

    ReplyDelete
  4. Ευχαριστώ πολύ Σοφία! :)

    ReplyDelete