Monday 6 October 2008

L.A.P.D.: Lekanopedio Attikis Police Department - Εντυπώσεις

Σε προηγούμενο ποστ απλά ανακοίνωνα την καινούρια σειρά του MEGA που ξεχώρισα από τη διαφήμιση. Τώρα που είδα και το πρώτο επεισόδιο μπορώ να δώσω τις εντυπώσεις μου. Η σειρά μου άρεσε πάρα πολύ και βγάζει αρκετό γέλιο και το λέω εγώ που δεν είμαι άτομο που γελάω εύκολα!

Το καστ είναι πολύ καλό! Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είναι ο "αρχηγός" ενός τρίου αστυνομικών. Οι άλλοι δύο είναι ο Κρατερός Κατσούλης και ο Γιώργος Χρυσοστόμου (που υποδυόταν τον Μάκη στους s1ngles). Οι τρεις τους είναι "αχτύπητοι". Μόνο λαγωνικά δεν τους λες! Μπαίνουν σε τράπεζα για να σηκώσει ο Προκόπης (Ι.Μιχαηλίδης) λεφτά την ώρα που γίνεται ληστεία και δεν παίρνουν χαμπάρι!

Λίγα λόγια για τον καθένα:

  • Ο Λουκάς (Γ.Χρυστοστόμου): είναι ο τύπος που παρακολουθεί φανατικά αστυνομικές σειρές και αστυνομικές ταινίες και πιστεύει πως είναι φοβερός αστυνομικός! Με την πρώτη ευκαιρία βγάζει το όπλο και θυμίζει αρκετά τον Tackleberry από το Police Academy (Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή).
  • Ο Θωμάς (Κ.Κατσούλης): η κοπέλλα του τον παράτησε πριν δύο χρόνια αλλά αυτός είναι ακόμα κολλημένος μαζί της. Όταν ο Προκόπης του λέει σε ανάκριση να παίξουν τον καλό και κακό αστυνομικό αυτός μπερδεύεται και ακολουθεί τη συμπεριφορά του συναδέλφου του με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται και οι 2 σαν καλοί και όταν του κάνει παρατήρηση μετά και οι δύο σαν κακοί! Πολύ γέλιο!
  • Ο Προκόπης (Ι.Μιχαηλίδης): είναι παντρεμένος με την Βάνα Ραμπότα (50-50) και έχουν μαζί μια κόρη. Μετά από την αποτυχία να αντιληφθούν την ληστεία το αφεντικό του, που τον θεωρεί εντελώς άχρηστο, του ανακοινώνει πως σταματούν όλα τα μπόνους για αυτόν και την παρέα του και επιστρέφει στον βασικό μισθό. Μια μικρή λεπτομέρεια: ο αρχηγός του τμήματος είναι και πεθερός του και τον παίρνει στο δικό του τμήμα στο κέντρο!
Εκεί βλέπουμε να μπαίνουν στην ομάδα τους άλλα τρία άτομα τα οποία δεν έχουμε ακόμα γνωρίσει καλά. Ανάμεσά τους είναι και η Στέφη Πουλοπούλου των s1ngles.

Όταν λοιπόν ο Προκόπης πάει να εργαστεί στο αστυνομικό τμήμα του κέντρου μετακομίζει κιόλας με την οικογένειά του ώστε να βρίσκεται κοντά στη δουλειά του. Η περιοχή όμως είναι εντελώς κακόφημη. Η σύζυγός του καταλαβαίνει την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται και αποφασίζει να ψάξει για δουλειά. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: δεν ξέρει να κάνει τίποτα.

Το κυρίως καστ συμπληρώνει και η Μάγδα Τσαγκάνη στον ρόλο της μητέρας του Προκόπη και ο Άλκης Παναγιωτίδης (Στο Παρά Πέντε, 50-50) στον ρόλο του πεθερού του Προκόπη και αρχηγού του τμήματος.

Εσείς το είδατε το πρώτο επεισόδιο; Σας άρεσε; Εγώ πάντως αν είναι έτσι και τα υπόλοιπα σίγουρα θα είναι μια από τις σειρές που θα παρακολουθώ φέτος!

Τώρα περιμένω την Πέμπτη για να δω το "7 Ζωές" στον ΑΝΤ1 που υπογράφει ο Γιώργος Φειδάς (σεναριογράφος των s1ngles) και παίζουν ο Γιώργος Σεϊταρίδης και ο Σωκράτης Πατσίκας που έπαιζαν στις δύο τελευταίες σεζόν των s1ngles, καθώς και η Υρώ Μανέ (ποτέ δεν κατάβα γιατί το Υρώ στην συγκεκριμένη ηθοποιό το γράφουν με Υ και όχι με Η!).

Η "Πολυκατοικία" που είδα πριν από το L.A.P.D. δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Λίγο-πολύ τα έχουμε ξαναδεί αυτά. Μετά από το 50-50 και το Τζίτζικας και Μέρμηγκας (που εμένα μου άρεσε αλλά δυστυχώς έληξε νωρίς άδοξα!) περίμενα να δω τον Χαϊκάλη σε κάτι καλύτερο. Τέλος πάντων!

Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις από την πρώτη μέρα του νέου προγράμματος!

12 comments:

  1. έμενα πάντως - σαν τον γκρινιάρη του στρουμφοχωριού - δεν μ'αρεσε και νομίζω χάνει πάρα πολύ στον διάλογο.

    Καλούτσικο το καστ, καλός ο Ιεροκλής αλλά μου θύμισε την περσόνα που έκανε στους αγαμους θυτες αλλά γενικά το σκηνικό μου θύμισε singles της 2ης και της 3ης σεζον- που επίσης δεν μπορούσα να παρακολουθησω.

    ReplyDelete
  2. Και εγώ δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου από το LAPD. O Ιεροκλής μεγάλη απογοήτευση. Ο Χρυσοστόμου πολύ καλύτερος των υπολοίπων.
    Νομίζω ότι ο Πάρης και η Ελένη θα ξεχωρίσουν λόγω υπόθεσης και ενδιαφέρουσας σκηνοθεσίας και καστιγκ, ενώ και η πολυκατοικία βλέπεται στο χαλαρό, ακόμη και αν δεν την δεις από την αρχή αλλά όχι ότι θα στηθώ να την δώ επι τούτου. Με τίποτε!

    ReplyDelete
  3. Στάθη, εγώ πάλι έβλεπα φανατικά s1ngles, οπότε (αν και δεν βλέπω καθόλου τον παραλληλισμό που κάνεις ανάμεσα στις δύο σειρές) δεν είναι περίεργο μάλλον που μου άρεσε.

    Χρήστο, από το Πάρης και Έλενη είδα ελάχιστα στην αρχή, αλλά και από το τρέιλερ δεν μπορώ να πω ότι με τράβηξε. Μου θύμισε παλιά ελληνική ταινία. Ποιός στις μέρες μας "κλέβει" κοπέλες; Αν και συμπαθώ πάρα πολύ τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και αρκετά τον Αργύρη Αγγέλου. Το στόρυ όμως μου φαίνεται κάπως παλιομοδίτικο.

    Όσο για την Πολυκατοικία μου φάνηκαν όλα λίγο υπερβολικά. Θα μου πεις η κωμωδία θέλει υπερβολή και θα συμφωνήσω αλλά δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα κιόλας. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά πως μου άρεσε είναι οι τίτλοι τέλους που τραγουδά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ακούσει το τραγούδι εδώ.

    ReplyDelete
  4. Το L.A.P.D. δεν το είδα τελικά χθες (λογικά θα το ξαναδείξει μία από τις επόμενες ημέρες) και προτίμησα να δω το "Έχω ένα μυστικό" (λόγω παρέας), το οποίο, σε μια λίστα που συμμετέχω, το χαρακτήρισα ήδη ως "σχεδόν χαζοχαρούμενη αγιογραφία"... περιμένοντας φυσικά να δω και πώς θα εξελιχθεί.

    Τα δύο νέα σίριαλ, στις 9 το βράδυ, "πολυκατοικία" & "Πάρης και Ελένη" μου φάνηκαν ότι προσπαθούσαν να τραβήξουν το ενδιαφέρον.


    ΥΓ. το Υρώ λογικά πρέπει να βγαίνει από το Αργυρώ :-)

    ReplyDelete
  5. Παιδιά, εγώ περιμένω να αποφασίσετε μεταξύ σας ποια είναι τα καλύτερα και τότε θα τα ψάξω στο greek-movies :-)

    ReplyDelete
  6. Εμένα το L.A.P.D. μου άρεσε πολύ και σίγουρα θα το παρακολουθώ.

    Χθες είδα και το "7 Ζωές" αλλά το περίμενα πολύ καλύτερο.

    "Λάκης ο Γλυκούλης" με τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν είδα, αλλά άκουσα στην τηλεόραση πως το πρώτο επεισόδιο έκανε πάνω από 50% ακροαματικότητα! (σσ. Το concept είναι ισπανικό ή κάτι τέτοιο).

    Χθες το μεσημέρι που βαριόμουν και δεν είχε τίποτα καλύτερο είδα σε επανάληψη στον ΑΝΤ1 το "40 Κύματα" με την Λίνα Σακκά, τον Μιχάλη Μαρίνο και την Κάρμεν Ρουγγέρη και ομολογώ πως μου άρεσε. Οι ερμηνείες ήταν ωραίες και μου άρεσε ο τρόπος που παρουσιαζόταν η ιστορία.

    Αυτές οι εντυπώσεις από εμένα. Η τελική απόφαση, δική σου! :)

    ReplyDelete
  7. Σήμερα το βράδυ πάντως ξεκινούν τα "Ματωμένα χώματα" και, αν είναι σαν "το 10", προβλέπεται να είναι η επιτυχία της χρονιάς!

    ReplyDelete
  8. Μονότροπε, σίγουρα αυτές οι παραγωγές είναι αξιόλογες, απλά εμένα δεν μου αρέσει να παρακολουθώ δραματικές σειρές. Προτιμώ τις κωμικές. :)

    ReplyDelete
  9. Νομίζω το πρώτο επεισόδιο στερούνταν ρυθμού και τα περισσότερα αστεία να είχαν ήδη προβάλλει μέσω του τρέηλερ οπότε δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Το concept είναι καλό πάντως και ευελπιστώ η σειρά να βρει καλύτερη ροή στο μέλλον, εξάλλου είναι ακόμα στην αρχή.

    ReplyDelete
  10. το χτεσινο επεισοδιο ηταν απο τα καλυτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ReplyDelete
  11. Βασικα το επεισοδιο 11 ειναι τελειο super!!!!!

    ReplyDelete
  12. το lapd φαινοταν απο την αρχη πωςθα κανει τρομερα νουμερα τηλεθεασησ και πως θα κερδισει το κοινο!Πιστευω πως με αυτους τους υπεροχους ταλαντουχους ηθοποιους αλλα και τα καταλληλα μετρα που χρειαζονταιθα σινεχισει και για δευτερη χρονια να μας χαριζει απιστευτες σκηνες γελιου!και επειδη τα εχει ολα αυτα το μονο που μπορω να πω ειναι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ!!!

    ReplyDelete