Sunday 19 October 2008

Μπόρα ήταν και πέρασε!

Αυτήν την εβδομάδα έπεσε πολλή γκαντεμιά!

Πρώτα πρώτα την Τρίτη πήγα να πάθω ένα μικρό εγκεφαλικό όταν για ακόμα μια φορά άκουσα τον σκληρό του laptop να κάνει "τακ τακ τακ" και πάτησα το κουμπάκι για να το κλείσω και να κάνω restart αλλά μετά δεν άνοιγαν τα windows! Και μου έλεγε εδώ και καιρό ο Γιάννης όταν έτυχε κάποιες φορές να κάνει αυτόν τον θόρυβο να κάνω backup τα εγγραφά μου και έλεγα πως θα τα κάνω αλλά όλο το ανέβαλα! Ευτυχώς τις φωτογραφίες μου τις είχα γράψει πρόσφατα όλες σε DVD και τις είχα περάσει στον εξωτερικό σκληρό που έχω. Τα υπόλοιπα όμως υπήρχε κίνδυνος να χαθούν όλα! Μετά από πολλές ώρες παιδέματος κατάφερε ευτυχώς να μου σώσει τα έγγραφά μου, και εγώ σαν άλλη συγγενής που περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα του γιατρού για τον ασθενή έξω από το γραφείο περίμενα να δω αν το pc "πέθανε" ή θα σωζόταν! Όταν έμαθα ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά χάρηκα αφάνταστα! Το φορμάτ φυσικά δεν το γλυτώσαμε, αλλά μετά από αυτό το laptop κυριολεκτικά πετάει! Έγινε πιο γρήγορο από ποτέ και είναι πραγματικά σαν καινούριο. Σίγουρα αν δεν διορθωνόταν η ζημιά θα έπρεπε να αγοράσω καινούριο, αλλά ευχόμουν να φτιάξει και ευτυχώς οι ευχές μου (χάρη στην ικανότητα και την επιμονή του Γιάννη να διορθώσει τη βλάβη) εισακούστηκαν. Μπορεί να φαίνεται χαζό, αλλά το laptop αυτό με κράτησε παρέα ατέλειωτες μέρες όταν ήμουν μόνη στη Γαλλία όπου έκανα μεταπτυχιακό. Άλλοτε κατεβάζοντας και βλέποντας Friends, άλλοτε μιλώντας στο msn με φίλους και γνωστούς και άλλοτε βλέποντας βιντεάκια και φωτογραφίες, οι μέρες γέμιζαν ευχάριστα και δεν ήταν κενές και άδειες. Γενικώς είμαι άτομο που δένομαι αρκετά με τα πράγματά μου και στενοχωριέμαι όταν χάνω κάτι ή όταν κάτι χαλάει. Τέλος καλό, όλα καλά όμως!

Την επόμενη μέρα, ημέρα Τετάρτη, έπεσε άλλη γκαντεμιά. Εδώ και λίγο καιρό το DVDR στο desktop του Γιάννη δεν δούλευε στο 100%. Έβαζες ένα άδειο DVD για να γράψεις και δεν το διάβαζε με την πρώτη. Έπρεπε να ανοίξεις-κλείσεις 5-6 φορές το πορτάκι για να το δει επιτέλους και να πατήσεις Burn. Αποφασίσαμε λοιπόν να αγοράσουμε ένα καινούριο και παραγγείλαμε ένα από το ίντερνετ. Το παρέλαβα εγώ την Παρασκευή το μεσημέρι και το απόγευμα έφυγα για τη δουλειά. Ευτυχώς το βράδυ όταν γύρισα διαπιστώσαμε ότι δούλευε τζάμι το νέο DVDR!

Αλλά σαν μην έφταναν όλα αυτά την Παρασκευή άρχισε να με πονάει λίγο ο λαιμός μου. Το Σάββατο ο πονόλαιμος άρχισε να υποχωρεί και να μετατρέπεται με χαμηλό πυρετό με δέκατα. Το βράδυ άρχισε και ο πονοκέφαλος και οι αναγούλες που οδήγησαν στο αναπόφευκτο. Ευτυχώς μετά από αυτό συνήθως ηρεμώ. Τα δέκατα τη στιγμή που γράφω παραμένουν και είμαι μόνιμα με ένα χαρτομάντηλο στο χέρι. Ελπίζω αύριο να είμαι ακόμα καλύτερα, γιατί είναι δύσκολο να δουλεύεις όντας σε μια τέτοια κατάσταση.

Εύχομαι καλή εβδομάδα σε όλους!

ΥΓ. Συμβουλή σε όλους: #1 μην αμελείτε το backup, δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή! #2 προσέχετε όταν βγαίνετε γιατί ο καιρός είναι μεν καλός, αλλά συχνά παραπλανεί!


12 comments:

  1. τελικα δεν πρεπει να ναι συμπτωση που οοοολοι μα όλοι τα ιδια περναμε τον τελευταίο καιρό,ε?
    καταρχήν περαστικά σου, και κατα δευτερον καλή συναμη αύριο στη δουλειά. αν δεις οτι εισαι χαλια το πρωι, εννοειται παίρνεις άδεια,ε??

    ReplyDelete
  2. Lifewhispers, ευχαριστώ! Ήδη νιώθω πολύ καλύτερα, πιστεύω αύριο να είμαι 100% καλά.

    ReplyDelete
  3. πω!
    περαστικά σου!
    μετά τα άσχημα όμως έρχονται τα ευχάριστα, οπότε αφού αύριο έχουμε νέα εβδομάδα, να ευχηθώ καλή αρχή και όλα καλά!

    ReplyDelete
  4. Περαστικά!!!

    Πάντως την γλίτωσες πολύ φτηνά με τα αρχεία σου...Στο λέει κάποια που ο σκληρός της δεν την είχε προειδοποιήσει...

    ReplyDelete
  5. _fok_, ευχαριστώ! Δυστυχώς ο πυρετός δεν λέει να ξεκολλήσει από 37-37,5. Πέφτω από νωρίς για ύπνο για να αντέξω αύριο.

    ~~a~~, ωχ! Backup είναι η λέξη-κλειδί και αν την έχεις πατήσει δεν πρέπει να το παραμελείς ούτε στιγμή! :)

    ReplyDelete
  6. Einai i tehnologia otan den leitourgei na tin katariesai! Mia ap'ta idia... Kai ego denomai poly me ta pragmata mou. Sou synisto otan haneis i ama halasei kati na les epaneleimena ston eafto sou ti sofi afti frasi ton U2 "What you don't have you don't need it now"! To thema einai na'sai esy kala! ;)

    (Eho tin eksis aporia : ekei sto Velgio den ekanes filous?!)

    ReplyDelete
  7. Dolbysurrounded, από τον πυρετό έκανα λάθος και αντί για Γαλλία έγραψα Βέλγιο. Στο Βέλγιο είχα κάνει εράσμους και είχα κάνει αρκετές παρέες κυρίως με Ιταλίδες και Ισπανίδες. PC εκεί δεν είχα. Στην Γαλλία όμως δεν έτυχε να κάνω παρέες, όχι.

    Δυστυχώς ο πυρετός ανέβηκε και δεν με πιάνει ύπνος με τίποτα! :( Πήγε 4:30 και δεν άντεξα άλλο και σηκώθηκα. Να δω πως θα αντέξω την μέρα στη δουλειά! :/

    ReplyDelete
  8. Πω πω. Αυτά τα απανωτά χτυπήματα είναι το κάτι άλλο, τουλάχιστον όταν συμβαίνουν ένα ένα τα αντιμετωπίζεις πιο χαλαρά.

    Καλή εβδομάδα με λιγότερες αναποδιές! Και περαστικά!

    ReplyDelete
  9. Σ'ευχαριστώ πολύ Γκρινιάρη. Ελπίζω ως το τέλος της εβδομάδας να έχω αναρρώσει πλήρως, μην είμαι άρρωστη το 4ήμερο της 28ης! :)

    ReplyDelete
  10. Kai na fantasteis oti sou grafo ap'ti Gallia!! =D

    ReplyDelete
  11. Η περασμένη εβδομάδα ήταν και για μένα πολύ φορτισμένη. Λες να φταίει το φεγγάρι για όλες αυτές τις αναποδιές; Χαχα! Περαστικά πάντως, και ελπίζω αυτή η εβδομάδα να είναι πολύ καλύτερη :-)

    ReplyDelete
  12. Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου! :)

    ReplyDelete