Sunday 20 April 2008

Battlestar Galactica - S04E03 - The Ties That Bind

Το τρίτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του Battlestar Galactica το παρακολούθησα εχθές το βράδυ. Επεισόδιο με επεισόδιο, η σειρά αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον. Ο Galen (photo) βρίσκεται ακόμα σε δίλημμα για το ποιός είναι και ποιά είναι η στάση που πρέπει να κρατήσει, γεγονός που τον οδηγεί σε μόνιμους καυγάδες με την γυναίκα του.

Αντίθετα η Tory Foster, η βοηθός της Laura Roslin, νιώθει όλο και περισσότερο Cylon και η συμπεριφορά της αλλάζει ριζικά! Το τέλος του επεισοδίου ήταν πολύ έντονο! Σίγουρα από τα 3 so far αυτής της σεζόν μου άρεσε περισσότερο. Ελπίζω το επόμενο να είναι ακόμα καλύτερο!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, την Μεγάλη Πέμπτη έχουμε LOST!!! :-D


10 comments:

  1. βασικά η Τόρυ έκανε ότι μπορούσε για να σωσει το παιδάκι που θα είναι πολυ σημαντικό στην πορεία αφού ειναι το πρωτο σαιλονανθρωπακι!!

    Καλό το επεισόδιο και επιτέλους ανεβαζει στροφες!!
    Επίσης ενδιαφέροντα πραγματα και στο Σαιλονοστρατοπεδο!!

    ReplyDelete
  2. Πάρα πολύ ωραίο επεισόδιο! Γουστάρω τρελά που αρχίζουν οι διασπάσεις *και* στο πεδίο των Cylon. Πού να ξυπνήσουν και την Three να γίνει ολοκαύτωμα. Χεχεχε.

    Η Tory δεν ξέρω αν θα αποδειχτεί η κακιά της υπόθεσης. Μάλλον παραισθήσεις της Cally ήταν τα τελευταία συμβάντα. Κρίμα κιόλας, γιατί να σουτάρει κάποιος την Cally από airlock και τι στον κόσμο!

    Πρόσεξες τη φάση με τη σταγόνα του αίματος που την είχαμε ξαναδεί όταν η Cally σκότωσε την Boomer; Τι να σημαίνει άραγε;

    ReplyDelete
  3. @ Στάθη: Ναι, ήθελε να σώσει το παιδί, αλλά δεν ήταν λόγος αυτός να πετάξει την Cally από το airlock. Θα μπορούσε, αν ήθελε, να τους σώσει και τους δύο. Δεν ήθελε όμως.

    @ Σοφία: Και εμένα μου αρέσει που αρχίζουν και διχάζονται οι Cylons. Ανάβουν τα αίματα χεχε!

    Αυτό που λες για την σταγόνα αίμα εννοείς όταν έβαφε η Κάρα; Που στην αρχή νομίζαμε ήταν αίμα, αλλά μετά που άνοιγε το πλάνο φαινόταν πως ήταν μπογιά; Δεν πρόσεξα κάτι άλλο σε σταγόνα. Και αυτό που είπες για την Cally όταν σκότωσε την Boomer δεν το θυμάμαι. Για refresh my memory λίγο! :)

    ReplyDelete
  4. καλά την έκανε! Πάντως είναι φαρ του ομπβιους να είναι η Σταρμπακ Σαιλον!!!

    ReplyDelete
  5. Δεν το πιστεύω ότι η Tory έστειλε την Cally στον... δημιουργό της. Μακάρι δηλαδή, αλλά φοβάμαι πως στο επόμενο επεισόδιο θα αποδειχτεί ότι ήταν φαντασιοπληξία της μικρής στριμμένης.

    Όταν η Cally σκότωσε την Boomer, έπεσε μια σταγόνα αίμα στο πάτωμα. Η ίδια σταγόνα έπεσε την ώρα που η Cally έμαθε ότι ο Chief είναι Cylon, και φαινόταν ότι το αίμα ήταν του Chief. Κάποια σχέση υπάρχει, αλλά ποια είναι δεν ξέρω...

    ReplyDelete
  6. όπως σκότωσε την boomer έτσι την ξεπροβοδισαν οι Σαιλον!
    Παιδιά Κάλι τέλος...

    ReplyDelete
  7. Δείτε αυτό και θα καταλάβαιτε ότι Καλι παπαλα....

    ReplyDelete
  8. Αν είναι όντως έτσι, έχουν να συμβούν σημεία και τέρατα ανάμεσα στους 4!!!

    Και φαινόταν τι καλή κοπελίτσα...

    (Την Τory εννοώ φυσικά)

    ReplyDelete
  9. Στάθη, ο πέμπτος Cylon είναι σίγουρα ένας Adama. Το θέμα είναι ποιος. Ο πατέρας ή ο γιός;

    Σοφία, όπως φαίνεται θα αρχίσουν να υπάρχουν προστριβές και στους έτερους Cylons, δηλαδή σ'αυτούς που βρίσκονται στο Galactica. Προβλέπω από την μια να είναι ο Saul με τον Galen και από την άλλη η Tory.

    Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Η Boomer είχε γενήσει ουσιαστικά το πρώτο cylonανθρωπάκι. Αν θυμάστε της είχαν πει πως γεννήθηκε νεκρό και το έδωσαν σε μια άλλη γυναίκα να το μεγαλώσει. Τελευταία φορά το θυμάμαι σ'εκείνον τον πλανήτη που είχαν μείνει για λίγο καιρό πριν τους διαλύσουν οι Cylons. Εκείνο το μωρό τι απέγινε; Πέθανε; Δεν θυμάμαι!

    ReplyDelete
  10. Καλέ αυτό ζει ακόμα, είναι στο Galactica με τη μαμά του και τον μπαμπά του. Δεν θυμάσαι που πήγε η Athena (όχι η Boomer) και το πήρε από το basestar; Τελευταία φορά το είδαμε στο νοσοκομείο του Cottle με την Αthena, που έβλεπε το ίδιο όνειρο με τη Roslin, ότι δηλαδή η Hera έτρεχε μέσα στην όπερα και την έπιασε η Six. Και μετά πήγαν στη φυλακή και μίλησαν με την Six, και της είπαν "you were in the dream with us" ή κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω ότι δεν τους απάντησε.

    ReplyDelete