Wednesday 2 April 2008

Barcelona - Part 7 - Centre

Δεύτερη μέρα στην Βαρκελώνη, μέρα Σάββατο, παραμονή των εκλογών στην Ισπανία, και έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε μια περιήγηση στην παλιά πόλη...

Τα ποδήλατα που έχουν γίνει πλέον τρόπος ζωής σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (και έχουν αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό τα μετρό), όπως στο Παρίσι και την Λυόν στην Γαλλία. Τα εν λόγω ποδήλατα στην Βαρκελώνη μπορεί να τα ενοικιάσει μόνο κάποιος μόνιμος κάτοικος της πόλης και να τα χρησιμοποιήσει μόνο για 20 λεπτά. Υπάρχουν σε πολλά μέρη σταθμοί ποδηλάτων και εάν ο προορισμός κάποιου είναι μακρύτερος των 20 λεπτών, οφείλει να αφήσει το ποδήλατό του σε κάποιον σταθμό και να πάρει άλλο. Υπάρχει κάποιος τρόπος που ελέγχεται αυτό, έτσι ώστε φυσικά και να αποκλείεται το ενδεχόμενο κλοπής των ποδηλάτων.


Το εξωτερικό του Παλατιού της Μουσικής της Βαρκελώνης. Είχα δει φωτογραφία στον οδηγό που έχουμε αγοράσει πως μέσα υπάρχει ένας πολύ εντυπωσιακός θόλος από βιτρό, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μπούμε ή διότι ήταν κλειστό ή διότι έπρεπε να μαζευτούν άτομα για να γίνει ένα τουρ μέσα στο παλάτι.

Η είσοδος του Παλατιού της Μουσικής (Palau de la Musica Catalana).

Κάποιο άλλο όμορφο κτίριο...

Γέφυρα που ενώνει δύο κτίρια στα στενάκια πίσω από τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης.

Εκπληκτική βιτρίνα με κούκλες, ομοιώματα, φιγουρίνια, όπως θέλετε πείτε τα, γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών. Πρώτη μούρη ο Elvis Presley, o Jack Nicholson και ο John Lennon!

Να και ο Woody Allen με τον Groucho Marx (και όχι ο Charlie Chaplin όπως νόμιζα αρχικά)!

Στην μεγάλη πλατεία με τους φοίνικες που βλέπετε παρακάτω πετύχαμε και έναν γάμο όπως βλέπετε σ'αυτήν την φωτογραφία. Ο σοφέρ με το πανέμορφο αυτοκίνητο-αντίκα περιμένει το ζευγάρι.

Τμήμα της Πλάσα Ρεζάλ (Plaça Reial) με τους αμέτρητους φοίνικες! Μια όαση μέσα στο κέντρο της Βαρκελώνης!

Και φτάνουμε αισίως στην Ράμπλα (La Rambla), τον πιο γνωστό δρόμο της Βαρκελώνης. Η ιστορική αυτή λεωφόρος οδηγεί στην θάλασσα και είναι διαρκώς γεμάτη κόσμο καθώς είναι ιδανική για περίπατο (ο πεζόδρομος είναι βαρδύς) και υπάρχουν πάντα διάφοροι ανιματέρ: μπορείτε να συναντήσετε από μίμους έως μουσικούς, παρκουράδες κλπ. Αν βρεθείτε στην Βαρκελώνη σ'αυτό το σημείο πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ τα πράγματά σας διότι οι κλέφτες καραδοκούν!!


Πλησιάζοντας στην θάλασσα συναντούμε το μνημείο του Κολόμβου που δείχνει προς την Αμερική.



Καθώς οι φωτογραφίες του κέντρου ήταν περισσότερες από τα άλλα μέρη η περιήγηση θα συνεχιστεί και σε δεύτερο μέρος με το Παλιό Λιμάνι (Port Vell) και το Aquarium.

To be continued...

13 comments:

  1. Επιτέλους το πολυπόθητο 7ο μέρος...

    Για άλλη μια φορά πολύ ωραίες οι φωτογραφίες!!!

    Η Rambla πολύ όμορφος πεζόδρομος, χορταίνει το μάτι σου. Και μάλιστα έχει τμήματα. Πχ αλλού έχει λουλουδάδικα, αλλού έχει καλλιτέχνες κλπ.

    Όσο για τα ποδήλατα, εντάξει, τι να λέμε τώρα......

    ReplyDelete
  2. Στη φωτογραφία με το "Woody Allen", δεν είναι μαζί του ο "Charlie Chaplin" αλλά ο "Groucho Marx", της γνωστής οικογενείας :-)

    Έχοντας επισκεφθεί τη Valencia, βλέπω πάρα πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο πόλεις (που είναι και κοντά εξάλλου). Πολύ όμορφες φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  3. @ Γκρινιάρης: Άσε ατελείωτη αυτή η Βαρκελώνη βρε παιδί μου χεχε!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)

    @ Μονότροπος: Ποιός είναι ο Groucho Marx; Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

    ReplyDelete
  4. Το καλο το φυλαγες για το τελος!Αυτες οι φωτογραφιες μ αρεσουν περισσοτερο απο oποιεσδηποτε αλλες,ανεβασες μεχρι τωρα!

    Υ.Γ.Αν και σχετικα,αχετη,θεωρω κι εγω πως αυτος ειναι απο τους Marx brothers και οχι ο charlie chaplin:P
    Tην καλησπερα μου!

    ReplyDelete
  5. Αrmia να'σαι καλά!!! Και έπεται και συνέχεια, τουλάχιστον 3-4 posts ακόμα!!!!! :)

    Όσο για τον Marx για να πω την αλήθεια έγραψα πως είναι ο Chaplin με μεγάλη επιφύλαξη γιατί δεν ήμουν 100% σίγουρη. Τώρα που "googlαρα" τον Groucho Marx όμως βλέπω πως ο Μονότροπος και εσύ έχετε δίκιο μάλλον! Θα γίνει το απαραίτητο edit. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία και την διόρθωση και τους δυο σας! :)

    ReplyDelete
  6. Για τα ποδήλατα νομίζω ότι αυτό που ισχύει είναι πως τα πρώτα 20 λεπτά είναι δωρεάν και μετά πληρώνεις. Το μάξιμουμ που μπορείς να κρατήσεις ένα ποδήλατο είναι 2 ώρες. Τουλάχιστον εγώ έτσι θυμάμαι από την επίσκεψή μου στη Βαρκελώνη.

    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες από την La Rambla. Μήπως πετύχατε τους χορούς μπροστά από τον καθεδρικό ναό την Κυριακή;

    ReplyDelete
  7. Αχά Σοφία. Ίσως να μου ξέφυγε αυτή η λεπτομέρεια. Thanx για το info.

    Χορούς μπροστά στον καθεδρικό δεν πετύχαμε, αλλά πετύχαμε κάποιους νεαρούς σαν αθλητές να χορεύουν και να κάνουν ακροβατικά και τούμπες στον αέρα και να καθόμαστε εμείς σε κύκλο γύρω τους να τους κοιτάμε. Αυτοί ήταν στο τέλος της Rambla προς το άγαλμα του Κολόμβου. :)

    ReplyDelete
  8. Α ναι, τους είχαμε δει κι εμείς αυτούς. Νομίζω είναι Βραζιλιάνοι.

    ReplyDelete
  9. Πραγματικά δεν είχα ιδέα από Βαρκελώνη και μου αρέσει πάρα πολύ από όσα έχω δει στο βλογκ σου.

    Άντε περιμένω και τα επόμενα!

    ReplyDelete
  10. Σ'ευχαριστώ πολύ ~~a~~. Η συνέχεια θα έρθει το δυνατόν συντομότερο! :)

    ReplyDelete
  11. Βλέπω ότι σ' αρέσουν κι εσένα τα ταξίδια. Για φαντάσου σύμπτωση. Λοιπόν στην Ισπανία δεν έχω πάει καθόλου. Τώρα μόλις γύρισα από Λονδίνο, ο άντρας μου φεύγει για Βαρκελώνη σ' ένα Συνέδριο. Αν δεν μεσολαβούσε το ταξίδι στο Λονδίνο, θα πήγαινα. Αλλά πρέπει και να δουλέψω. Χα χα χα!
    Αυτή η συνήθεια με τα ποδήλατα που είναι δημόσια (δημοτικά για την ακρίβεια και τα αφήνεις και παίρνεις άλλο κλπ) το συνάντησα και στο Όσλο στη Νορβηγία, όπου, παρά τον καιρό, κυκλοφορούν πολλοί ποδηλάτες.
    Καλό απόγευμα Δανάη μου (έτσι κατάλαβα ότι σε λένε)

    ReplyDelete
  12. Καλωσόρισες και εσύ Μερόπη! Ναι, μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Όντως, μεγάλη σύμπτωση αυτό με την Βαρκελώνη. Κρίμα που δεν θα μπορέσεις να πας όμως.

    Ναι, Δανάη με λένε. Χάρηκα! :)

    ReplyDelete
  13. Ξέρει κανείς τι δεν πρέπι να χάσω στη βαρκελώνη?Ετοιμ΄ζομαι για ταξιδάκι και δεν ξέρω πολλά

    ReplyDelete