Wednesday 23 April 2008

Barcelona - Part 12 - Camp Nou

Μπορεί να μην είμαι καθόλου φαν του ποδοσφαίρου και η χειρότερή μου να είναι όταν θα πρέπει να το υποστώ στην τηλεόραση, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως η επίσκεψή μας στο Camp Nou, το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, με άφησε μαγεμένη! Οι άνθρωποι είναι πολύυυυυυυυυ μπροστά όπως θα διαπιστώσετε τόσο από την περιγραφή όσο και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Είμαστε στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας. Είναι ελεύθερη μέρα. Ξυπνάμε λοιπόν το πρωί, παίρνουμε το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και όπως έχουμε προγραμματίσει από την προηγουμένη παίρνουμε το μετρό και φτάνουμε στο Καμπ Νου. Κάνουμε σχεδόν το μισό κύκλο του τεράστιου γηπέδου και βρίσκουμε επιτέλους την πύλη από την οποία ξεκινάει το τουρ της ξενάγησης. Το εισιτήριο αν θυμάμαι καλά έκανε 17 ευρώ.


Με το που μπαίνουμε στον προθάλαμο του γηπέδου, μας περιμένει ένας νεαρός και μας δίνει γυαλιά για μια μικρή 3D προβολή. Μπαίνουμε σε μια μικρή αίθουσα 3-4 σειρών και βλέπουμε τον Ronaldinho και άλλους ποδοσφαιριστές τρισδιάστατα να κλωτσούν την μπάλα και αυτή να περνάει πάνω από τα κεφάλια μας. Η προβολή διαρκεί 3-4 λεπτά. Βγαίνουμε από την αίθουσα και κατευθυνόμαστε προς το εσωτερικό του γηπέδου.

Στο τουρ δεν υπάρχει φυσικά ξεναγός, αλλά είναι τόσο καλά οργανωμένο, με νούμερα και κορδέλες που η διαδρομή που μπορείς να κάνεις είναι μία και μοναδική.

Πρωτού βγούμε στο χορτάρι συναντούμε στο δεξί μας χέρι αυτήν την μικρή συμπαθητική εκκλησίτσα:


Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς είναι οι θέσεις των ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν - εννοείται - κατά πολύ από τις κοινές των θεατών!


"Mes Que Un Club" το σύνθημα της Barcelona! (Διαβάζεται "Μες κε ουν κλουμπ" και σημαίνει περισσότερο από ένα κλαμπ, από μια ομάδα δηλαδή). Την προηγούμενη ημέρα είχε αγώνα και βλέπετε τους υπεύθυνους συντηρητές του χλωροτάπητα να τον φροντίζουν.

Το πέταλο του γηπέδου πίσω από το τέρμα με το σήμα της Nike και τον ηλεκτρονικό πίνακα του σκορ στην κορυφή.

Το σήμα της "Μπάρτσα" πάνω στο γκαζόν.

Το στούντιο των τηλεοπτικών συνεντεύξεων...

και ο χώρος που οι αθλητές δίνουν τις πρώτες συνεντεύξεις μετά το πέρας των αγώνων, με τα γνωστά καθιερωμένα σήματα των χορηγών.

Η αίθουσα της συνέντευξης τύπου των προπονητών και των πρωταγωνιστών των αγώνων.

ΑΑ ομάδα η Barcelona. Πεντάστερη! Όχι παίζουμε! :)

Ο πίνακας των προέδρων της ομάδας από το 1899 ως το 2005.

Πριν βγούμε στις πρώτες κερκίδες συναντάμε αυτό το μπαρ όπου μπορεί να απολαύσει κανείς σαμπάνια και καναπεδάκια με χαβιάρι... με το αζημίωτο φυσικά!

Η θέα στο γήπεδο από τις κερκίδες (τις μπλε).

Άλλη άποψη του πετάλου, από πιο ψηλά.


Τέρμα επάνω στο γήπεδο, ο χώρος από τον οποίο γίνονται οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις και οι σχολιασμοί από τους αθλητικούς συντάκτες.


Ολοκληρώνοντας το τουρ στο κυρίως μέρος του γηπέδου η διαδρομή μας οδηγεί στο μουσείο του σταδίου όπου υπάρχουν κέρινα ομοιώματα, βραβεία και πολλά, πάρα πολλά κύπελλα!!




Η ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα ξετυλίγεται μπροστά μας από την δημιουργία της έως και σήμερα. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, παλιές φανέλες, παλιά αθλητικά παπούτσια αντιπαρατίθεται με την σημερινή ζωντανή πραγματικότητα! :)


Ο Danone, η μασκότ της Barcelona!

Κυπελλόοοοοοοοοοο!!

Ως γνωστόν η Μπαρτσελόνα δεν έχει μόνο ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και ομάδα μπάσκετ και χόκεϋ.

Το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας (F.C.B. δηλαδή Football Club Barcelona)

Κι άλλα κύπελλα.


Η ιστορία συνεχίζεται...


Σίγουρα ήταν φοβερή εμπειρία η επίσκεψη ενός τόσο μεγάλου και οργανωμένου σταδίου. Μακάρι και οι δικές μας ομάδες να έπαιρναν μαθήματα οργάνωσης και να έφτιαχναν κάτι παρόμοιο. ΟΚ ομάδες του βελινεκούς της Μπαρτσελόνα σίγουρα δεν έχουμε, αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγάλη ιστορία και θα μπορούσαν να την εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν κάτι όμορφο.

Θα ακολουθήσει το τελευταίο ποστ του ταξιδιού στην Βαρκελώνη, με κάποιες τελευταίες φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης.

Edit: Ξέχασα να αναφέρω πως βγαίνοντας από το στάδιο υπάρχει τεράστια διόροφη boutique της Barcelona, στην οποία φάγαμε πάνω από μια ώρα. Στην μπουτίκ μπορεί να βρει κανείς τα πάντα: από μπρελόκ και καπελάκια μέχρι φανέλες, μπουρνούζια, σορτσάκια, κούπες, μπάλες και ό,τι άλλο χωράει ο νους σας! Επίσης στην μπουτίκ μπορεί κανείς εάν το επιθυμεί να βγάλει μονταρισμένη φωτογραφία δίπλα στον αγαπημένο του παίχτη!

5 comments:

  1. Ωραία περιγραφή και πολλές πολλές φωτογραφίες! Ίδιες έχω τραβήξει κι εγώ (λογικό, αφού το tour του γηπέδου είναι συγκεκριμένο).

    Μεγαλεία! Τι να λέμε τώρα!

    ReplyDelete
  2. BEST POST EVER! :-D

    ReplyDelete
  3. @ Γκρινιάρης: Άντε, να κάνω και σήμερα το τελευταίο ποστ για την Βαρκελώνη και να ολοκληρωθεί η "Βαρκελωνιάδα" όπως την αποκαλείς! :-)

    @ Κωστή: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!! :-D

    ReplyDelete
  4. τελικα πολυ μου αρεσε ολο αυτο το ταξιδιωτικο, και μου αρεσασν και τα πολλα μερη!

    ευγε κοριτσι!

    ReplyDelete
  5. Χεχε, σ'ευχαριστώ πολύ lifewhispers! Τώρα ετοιμάζω και το τελευταίο ποστ από την Βαρκελώνη, σε καμιά ωρίτσα το πολύ πρέπει να ανεβεί! :)

    ReplyDelete