Saturday 29 March 2008

Stormbreaker

Σάββατο βράδυ και θέλαμε να δούμε μια ανάλαφρη περιπέτεια για να περάσουμε ένα όμορφο δύωρο. Έτσι "έπεσα" πάνω στο Stormbreaker, έτους 2006. Μπήκα στο link της ταινίας στο imdb και είδα την φωτογραφία με το γνωστό κτίριο-σφαίρα στο Λονδίνο. Με το που είδα Λονδίνο και περιπέτεια την επέλεξα αμέσως την ταινία χωρίς δεύτερη σκέψη (ενώ συνήθως μου παίρνει πάνω από κανένα μισάωρο μέχρι να διαλέξω τι είδος ταινία θέλω να δω).

Λίγα λόγια για την υπόθεση: η ταινία θυμίζει πάρα πολύ James Bond, αλλά αυτό δεν με ενόχλησε, ίσα ίσα μου άρεσε. Πρωταγωνιστής είναι ο Alex Rider (Alex Pettyfer) ο οποίος νομίζει πως είναι ένα συνηθισμένο 14χρονο σχολιαρόπαιδο, χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Τους γονείς του τους έχει χάσει μικρός και τον έχει μεγαλώσει ο θείος του (Ewan McGregor, που παίζει μόνο λίγο στην αρχή). Ο Άλεξ νομίζει πως ο θείος του είναι τραπεζικός υπάλληλος, όταν όμως σκοτώνεται μαθαίνει την αλήθεια, πως στην πραγματικότητα δηλαδή ήταν μυστικός πράκτορας!

Τους άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Alicia Silverstone (Jack) που υποδύεται την κοπέλα που φροντίζει τον Alex όσο ο θείος του λείπει σε "συνέδρια", καθώς και ο Mickey Rourke στον ρόλο του κακού της όλης υπόθεσης.

Μετά τον θάνατο του θείου του η μυστική υπηρεσία στρατολογεί τον Alex για να αποκαλύψει τα σατανικά σχέδια του Darrius Sayle (Rourke) να βάλει έναν ιό σε ένα πρόγραμμα virtual reality που θα προσφέρει στα σχολεία όλης της Αγγλίας.

Η ταινία μου άρεσε και σας την προτείνω αν θέλετε να δείτε κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό! :)

5 comments:

  1. My name is Rider. Alex Rider.

    Τώρα που είπες Λονδίνο, και επειδή θυμήθηκα πως γενικά έχει ένα κάτι με τις Βρετανικές ταινίες, θέλω να μου προτείνεις μερικές καλές που έχεις υπ' όψιν σου. Εκτός από αυτές που έχεις ήδη γράψει στο blog (Hot Fuzz, Death at a Funeral) και τις έχω ήδη δει ή στα υπ' όψιν!

    ReplyDelete
  2. Καλά, πώς έχει γίνει έτσι ο Mickey Rourke; Και να σκεφτείς ότι κάποτε τον είχα ερωτευτεί!!! Μιλάμε βέβαια για την εποχή του Barfly δηλαδή προ αμνημονεύτων...

    ReplyDelete
  3. Άστα αυτά, στις 9 1/2 εβδομάδες τον ερωτεύτηκες! :P Την ταινία που λες δεν την ξέρω, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο τον Rourke ποτέ δεν τον συμπάθησα, μου έβγαζε πάντα κάτι αρνητικό.

    Πλέον έχει γίνει σαν καρικατούρα από τα πολλά τραβήγματα. Decadence! :p

    ReplyDelete
  4. Καλά, τις 9.5 βδομάδες δεν τις θυμόμουν καν! Μέχρι πριν λίγο, αν με ρωτούσες σε ποια έργα έπαιξε ο Rourke θα σου έλεγα Barfly, Prayer for the Dying και Rumble Fish, αλλά 9.5 βδομάδες δεν θα σου έλεγα με τίποτα! Πω πω τι μου θύμισες τώρα...

    Πάντως ο Rourke έχει όντως ξεφύγει τελείως. Καμία σχέση με το πώς ήταν πριν :-(

    ReplyDelete
  5. Εμένα πάλι μόνο αυτή η ταινία μου έρχεται στο μυαλό. Δεν ξέρω αν έχω δει κι άλλες με τον συγκεκριμένο ηθοποιό, κι αν έχω δει έχουν περάσει εντελώς απαρατήρητες.

    ReplyDelete