Sunday 23 March 2008

Puzzle: Santorini

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στα χέρια μου το παρακάτω παζλ που απεικονίζει τα Φηρά της Σαντορίνης και που περιλαμβάνει 1000 κομμάτια:


Το puzzle το ξεκινήσαμε με τον Γιάννη την Τρίτη. Αρχίσαμε φυσικά με το περίγραμμα και πηγαίναμε σιγά σιγά προς τα μέσα. Επειδή τελευταία φορά που έκανα παζλ ήταν πριν λίγα χρόνια και το παζλ ήταν ο Πύργος του Άιφελ και είχα ταλαιπωρηθεί πολύ με τον ουρανό (θυμάμαι για να το ολοκληρώσω μου πήρε δύο μήνες σχεδόν!) στο τωρινό ανέλαβε κυρίως ο Γιάννης τον ουρανό και εγώ τα σπιτάκια. Αν και αποδείχτηκε πως τα σπιτάκια ήταν πιο ζόρικα καθώς τον ουρανό τον βρίσκεις από τις αποχρώσεις λίγο πολύ, ενώ τα σπιτάκια που ήταν όλα άσπρα και μικρούλικα έπρεπε να έχω το καπάκι του παζλ και να εντοπίζω παραθυράκι-παραθυράκι, τοίχο-τοίχο και πορτούλα-πορτούλα ποιο σπιτάκι είναι και που βρίσκεται.

Ορίστε λοιπόν μερικές φωτογραφίες από τα στάδια του παζλ. Κάθε μέρα κάναμε και λίγο και χθες το βράδυ που γυρίσαμε από το θέατρο στις 12 η ώρα καθήσαμε ως τις 4 το πρωί και το ολοκληρώσαμε!!! Είναι τρελό κόλλημα, χανείς εντελώς την αίσθηση της ώρας. Θέλει όμως και απίστευτη υπομονή και μεράκι για να κάνεις ένα παζλ. Είναι ωραία ασχολία πάντως. Ξεκολλάς λίγο από τηλεόραση και κομπιούτερ χεχε! :)






Το παζλ φωσφορίζει το βράδυ, αλλά αυτό θα φανεί καλύτερα όταν το βάλουμε και σε μια κορνίζα και το κρεμάσουμε. Θα πάω να αγοράσω μια αύριο.

Α ξέχασα να πω ότι το παζλ δεν περιελάμβανε κόλλα μέσα, ενώ το προηγούμενο που είχα κάνει είχε μια σε σκόνη και την διέλυες και την περνούσες από πάνω. Πήγα όμως προχθές σε ένα μαγαζί στην γειτονιά μου που πουλάει παζλ και αγόρασα μια κόλλα ειδική για παζλ (6 ευρώ κάνει για όποιον ενδιαφέρεται) που είναι σαν τις βαφές για τα παπούτσια μέσα σε μπουκαλάκι με σφουγγαράκι στην άκρη και την περνάς επίσης από πάνω. Πολύ βολική! Στεγνώνει μέσα σε μια ώρα και όταν απορροφηθεί γίνεται διαφανής και δεν φαίνεται καθόλου!

Το επόμενο puzzle δεν ξέρω πότε θα το κάνουμε και τι θα είναι, πάντως σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια, αφού κάνουμε ένα καλό διάλειμμα πρώτα όμως. Δύο παζλ απανωτά δεν γίνεται! :)

48 comments:

  1. Πω πωωω! Ούτε θυμάμαι πότε έφτιαξα το τελευταίο μου παζλ! Πάντως είναι ωραίο όταν το τελειώνεις να το κορνιζάρεις!

    Όπως βλέπουμε απ' τις φωτογραφίες - ντοκουμέντα, ο φίλος σου σε "νίκησε" κατα κράτος! Και άσε τις δικαιολογίες!!!

    ReplyDelete
  2. Εχμμ δεν ήξερα πως το παζλ ήταν κάποιος αγώνας που βγάζει νικητή και χαμένο! :P

    Ό,τι και να λες, εμείς το χαρήκαμε πάρα πολύ που το φτιάξαμε παρεΐτσα! :)

    ReplyDelete
  3. Γι' αυτό έβαλα εισαγωγικά... Τς τς τς!

    Είπα αυτό που είδα. Το κομμάτι που ανέλαβε ο φίλος σου είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν απ' το δικό σου! :)

    Είμαι σίγουρος οτι το καταδιασκεδάσατε. Είναι ένα πολύ ωραίο χόμπυ που για μένα έχει θαφτεί στα παιδικά μου χρόνια. Κάποια στιγμή θα το ξεθάψω...

    ReplyDelete
  4. Καλά ΟΚ! Πάντως όλο το παζλ μαζί το κάναμε. Και εγώ συνέβαλα στον ουρανό και την θάλασσα και ο Γιάννης συνέβαλε στα σπιτάκια. Δεν το είχαμε χωρίσει σε μέρη, κάνε εσύ αυτό και εγώ το άλλο. Απλά ο καθένας ίσως ασχολήθηκε λίγο περισσότερο με κάποιο τμήμα! :)

    ReplyDelete
  5. oraio fenete :) griniari kai ego mia apo ta idia... puzzle exo na kano apo mikro paidi. Tespa.

    ReplyDelete
  6. Σ'ευχαριστώ Netel και καλωσόρισες! :)

    ReplyDelete
  7. Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα παζλ,έχω τόσα πολλά που δεν ξέρω τι να τα κάνω πια!Μια φίλη τα έβαζε σε κορνίζες πάντως και τα πήγαινε για δώρα...

    ReplyDelete
  8. Πολύ καλή ασχολία! της κοπέλας μου της αρέσουν πολύ τα παζλ αλλά δεν έχουμε φτιάξει ποτέ μαζί. μου δίνεις ιδέες!
    Έχεις δίκιο χρειάζεται να ξεκολλήσουμε από τις οθόνες μας λίγο. Εγώ ζωγραφίζω ως αντίδοτο! ;ο)

    ReplyDelete
  9. @ moukelis: Άρχισε-τα ένα ένα. Μπορείς να μαζέψεις παρέα και να το φτιάξετε μαζί.

    @ _fok_: Πρώτα πρώτα καλωσόρισες! Αφού σου αρέσει να ζωγραφίζεις και στην κοπέλα σου αρέσουν τα παζλ πιστεύω θα περάσετε όμορφα φτιάχνοντας ένα. Εμένα δεν μου έχει ξανατύχει να φτιάξω παρέα με κάποιον και είναι πολύ ωραίο πράγμα, ειδικά αν αυτός ο κάποιος είναι το ταίρι σου χεχε!

    ΥΓ. Να μας δείξεις καμιά ζωγραφιά σου στο blog σου! ;-)

    ReplyDelete
  10. Ωραία ασχολία είναι, χαλαρώνεις κιόλας ;-) Εγώ προτιμώ να φτιάχνω puzzle με γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, αλλά και το δικό σου είναι όμορφο με ωραία χρώματα!

    ReplyDelete
  11. σε ευχαριστώ και καλώς σε βρήκα! σε διαβάζω εδώ και λίγο καιρό αλλά δεν έτυχε να αφήσω σχόλιο κάπου. όσο για το παζλ θα το δοκιμάσουμε, τώρα που μπήκε η ιδέα...

    (ζωγραφιές έχω ήδη ανεβάσει κατα καιρούς στο blog μου) :)

    ReplyDelete
  12. @ Stormy: Καλωσόρισες. Το χαλαρώνεις είναι σχετικό, γιατί εμείς το κάναμε πάνω στο χαμηλό τραπεζάκι του σαλονιού και εγώ προσωπικά πιάστηκα να σκύβω όλη την ώρα. Όπως και να'χει όμως είναι ωραία ασχολία είτε το παζλ απεικονίζει κάποιο γνωστό μέρος είτε κάποιον πίνακα.

    @ _fok_: Χεχε ωραία να το δοκιμάσετε και να αναρτήσεις το αποτέλεσμα! :)

    (Τώρα που το είπες τις είδα τις ζωγραφιές, ωραίες!)

    ReplyDelete
  13. Χαρά στο κουράγιο σας! Δεν έχω φτιάξει ποτέ ολόκληρο παζλ (με περισσότερα από 20 κομμάτια). Μου λείπει η υπομονή για τέτοιες ασχολίες.

    ReplyDelete
  14. Όντως Σοφία, θέλει μεγάλη υπομονή και μεράκι. :)

    ReplyDelete
  15. Υπέροχη επιλογή η Σαντορίνη για παζλ ..!!

    Δεν το είχα ξαναδει!!!

    Ωραία ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο!!!

    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  16. Αχ είναι πολύ ωραίο!! Σκεφτόμουν κ εγώ να πάρω κανένα κ να φωνάξω παρέα...Μου έβαλες ιδέα..
    την επόμενη φορά βάλε το φίλο σου να κάνει το δύσκολο κομμάτι:P
    filiaaa

    ReplyDelete
  17. Χεχε χαίρομαι που δίνω ιδέες Χριστίνα! Η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν πολύ τα παζλ και όλο έλεγα θα πάρουμε να κάνουμε κανένα και όλο το ανέβαλα. Τυχαία με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός μου λίγες μέρες πριν το αρχίσουμε και μου είπε πως του πήγαν δώρο ένα παζλ και δεν το ήθελε και με ρώτησε αν το θέλω. Ήταν και το θέμα του ωραίο οπότε το δέχτηκα με μεγάλη ευχαρίστηση!

    ReplyDelete
  18. ήθελα να σε ενημερώσω ότι χάρη στην ιδέα σου αρχίσαμε και εμείς ένα παζλ με 3000 κομμάτια!! το έργο προχωράει και όταν τελειώσει θα δημοσιεύσω και τα αποτελέσματα... ;ο)

    ΥΓ. ανυπομονώ για τη συνέχεια της περιήγησης σου στη Βαρκελώνη :) Καλημέρα!

    ReplyDelete
  19. Fok, 3000 κομμάτια;;;!! Χαρά στο κουράγιο σας!! Χαίρομαι που σας έδωσα ιδέα. Τι απεικονίζει το παζλ; :)

    ReplyDelete
  20. φταίει που η κοπέλα μου είναι σε advanced επίπεδο όσον αφορά τα παζλ! έχει κάνει άπειρα στο παρελθόν. γι'αυτό και τόσο πολλά κομμάτια... είναι ένα παραθαλάσσιο τοπίο. θα ανεβάσω εικόνες όταν τελειώσει :)

    ReplyDelete
  21. Να'μαι και πάλι. Μετά από κόπο και ιδρώτα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας βρίσκονται εδώ ( http://fokspot.blogspot.com/ ), όπως είχα υποσχεθεί! Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  22. πολυ ωραιο παζλ!!! εφτιαξα κ γω ενα προσφατα κ θελω να με βοηθησετε σε κατι: εχω αγορασει κ γω μια κολλα αλλα θελω να το πας σε μαγαζι για να το κορνιζαρω. αμα το κολλησω μετα θα μπορω να το σπασω σε δυο κομματια ωστε να το μεταφερω στο μαγαζι?? η κολλα δλδ το σταθεροποιει τελειως δε μπορεις να το "κοψεις" για να το μεταφερεις??

    ReplyDelete
  23. Δε θα σου συνιστούσα να το σπάσεις σε δύο. Καλύτερα να κάνεις αυτό που κάνω και εγώ, να το βάλεις δηλαδή ανάμεσα σε δύο χοντρά χαρτόνια και να το μεταφέρεις στο μαγαζί όπου θα σου το καδράρουν. Η κόλλα το συγκρατεί πολύ καλά και δεν έχεις φόβο να κοπεί. Αν αποφασίσεις να το σπάσεις στα δύο, όταν το ξαναενώσεις ίσως να μη φαίνεται τόσο όμορφο. Καλύτερα να το μεταφέρεις σε χαρτόνια! :)

    ReplyDelete
  24. οταν διαβασα για τον πυργο του αιφελ...με θυμηθηκα..και εγv εχω κολλησει στον ουρανο..απιστευτος ειναι..παλι καλα που φωσφοριζει..αλλιωσ..στο κουτι θα εμενε,,,ηθελε να σε ρωτησω απο που εισαι..(αθηνα θα μου πεις...το ξερω..)απλα εψαξα για το παζλ σου της σαντορινης και βρηκα μια αλλη εικονα..αλλα αυτη μου αρεσε πιο πολυ..αν μπορουσεσ να μου πεις απο που το πηρεσ...αν και δεν πιστευω να εισαι θεσσαλονικια..ποσεσ πιθανοτητες εχω?

    ReplyDelete
  25. Ευδοκία κι όμως πέφτεις έξω, Θεσσαλονικιά είμαι! Το παζλ με την Σαντορίνη το είχαν πάει δώρο στον αδελφό μου ο οποίος όμως δεν ασχολείται καθόλου με παζλ και το έδωσε σε εμένα. Δεν ξέρω επομένως από του είναι αγορασμένο. Αν όμως τύχει και το δω πουθενά να είσαι σίγουρη θα σου αφήσω νέο σχόλιο από κάτω! ;)

    ReplyDelete
  26. ημουν τυχερη..χαχα...θα συνεχισω το ψαξιμο γτ θελω να το κανω δωρο και αυτη η φωτογραφια αρεσε πιο πολυ...αμα μαθεις τιποτα..θα περιμενω να μου πεις...σε ευχαριστω..φιλακια

    ReplyDelete
  27. ax ti wraio pazl!!!!!! to 8elw kai gw na to parw alla dn to vriskw sto internet...eceis apo pou to agorasate??

    ReplyDelete
  28. Δεν το αγόρασα, μου το δώσανε. Ελπίζω να το βρεις!

    ReplyDelete
  29. Ωραιο το παζλ!Θα ηθελα κι εγω να ρωτησω κατι να δω αν εχετε κατι να μου προτεινετε....:

    Εγω εφτιαξα ενα παζλ της clementoni απο τη σειρα masterpiece το οποιο θα ηθελα να κορνιζαρω. Το προβλημα ειναι οτι το παζλ εχει περιπου 13200 κομματια και σε διαστασεις ειναι (292,5 x 135)cm επομενως ειναι αρκετα πιο βαρυ απο τα συνηθισμενα.

    Επειδη λοιπον ειναι αρκετα βαρυ αμφιβαλλω αν η κολλα αυτη που εισχωρει αναμεσα στα κομματακια θα ειναι ικανη να συγκρατησει τοσο βαρος!Αν βαλω χαρτονια απο πισω η κολλα διεισδυει τοσο ωστε να κολλησει ικανοποιητικα και στο χαρτονι; Η συσκευασια εχει 2 φακελακια κολλας απο αυτη που διαλυεται στο νερο αλλα αν χρησιμοποιησω αυτη δε ξερω με ποια αναλογια θα πρεπει να αναμειξω το νερο με την κολλα γιατι 2,5 χρονια που μου πηρε να φτιαξω το παζλ εχασα ενα χαρτακι που ειχε μεσα και μαλλον θα το γραφε εκει....

    Ακομα σκεφτηκα να χρησιμοποιησω κοντρα πλακε αλλα δε νομιζω πως θα ταν η καλυτερη λυση σε τοσο μεγαλες διαστασεις

    ReplyDelete
  30. Αλεξάνδρα, καλωσόρισες στο blog!

    Έχω να σου προτείνω δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να πας σε ένα κατάστημα που πουλάει παζλ και να πεις ότι έχεις χάσει το χαρτάκι της αναλογίας και να σου πουν εκεί ποιά είναι. Η δεύτερη είναι να πάρεις την κόλλα που πρότεινα και μέσα στο ποστ μου, αυτή που είναι σε μπουκαλάκι έτοιμη, είναι πολύ εύχρηστη!

    Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την κολλήσεις έχοντας βάλει ένα χοντρό χαρτόνι από κάτω (αμφιβάλω αν θα "ποτίσει" η κόλλα τόσο πολύ ώστε να "πιάσει" και σε όλη την επιφάνεια του χαρτονιού) και όταν είναι να μεταφέρεις το παζλ για να πας να του περάσεις κορνίζα να βάλεις και άλλο ένα χαρτόνι από πάνω για ασφάλεια. Και φυσικά μιας και το συγκεκριμένο παζλ σου είναι τόσο μεγάλο καλό θα ήταν να μην το μεταφέρεις μόνη σου.

    Να ρωτήσω τι θέμα (εικόνα/φωτογραφία) έχει το παζλ που έφτιαξες; :)

    ReplyDelete
  31. Καλα θα δω τι θα κανω.....ευχαριστω πολυ παντως!

    Το παζλ ειναι αυτο που βλεπεις εδω:

    http://www3.pic-upload.de/thumb/13.10.09/tjzcbvntkgv.jpg

    ReplyDelete
  32. Και εμείς απο παλιά φτιάχναμε παζλ οικογενειακώς και το "χούι" μας έμεινε με την μαμά μου. Μετά λοιπόν απο την κατασκευή δεκάδων παζλ των 1000 και 1500 κομματίων, πριν κανενα μήνα αγόρα ενα που έχει 18000+ κομμάτια. Μιλάμε για πόρωση!
    Στο τέλος να δω πόσα θα πληρώσω για κορνίζα αφού ειναι σχεδόν 2x3μ παρά κάτι πόντους!!!

    Ααααα και καλώς σας βρήκα! :))))

    ReplyDelete
  33. Πω πω Ράνια πάνω από 18.000 κομμάτια!!! Χαρά στο κουράγιο σου! Μόνη σου το φτιάχνεις; Θα μου άρεσε να έβγαζες μια φωτογραφία το καπάκι να δω το θέμα αν μπορείς!

    Καλώς όρισες! :)

    ReplyDelete
  34. Καλημέρα Δανάη και καλό μήνα! Το παζλ το φτιαχνω με τη μαμα μου και όποτε εχει χρόνο συνεισφέρει και ο αντρας μου! Μολις χθες και σε διαστημα ενος μηνος τελειωσαμε το ενα τεταρτο (οταν δεις τη φωτο θα καταλαβεις).

    Βασικά ειμαι σε αναζήτηση κόλλας για να το κολλήσω γιατι οι γνωστες του εμποριου δεν συμφέρουν και ψάχνω ιδεες για να το βάλω σε κορνίζα ... έχω αποκλείσει το τζάμι γιατι θα ειναι πολύ βαρύ, μην σφαχτεί και κανεις σε περίπτωση που πέσει!!!
    ααααα επίσης ψάχνω και ελευθερο τοίχο στο σπιτι μου που να το χωράει!!!!

    Το παζλ ειναι αυτό εδώ: http://www.ravensburger.com/usa/products/ravensburger_adult_puzzles/9000_18000_pieces/skylines_of_the_world_17822/index.html

    ReplyDelete
  35. Ράνια, καταρχάς καλό μήνα και σε σένα! Στο link που μου έδωσες δείχνει 4 παζλ, ποιό από τα 4 είναι; :)

    Όσον αφορά το κορνιζάρισμα δεν είναι ανάγκη να βάλεις γυαλί. Και εγώ τα έχω κορνιζάρει και από μπροστά μου έχει βάλει ένα υλικό που μοιάζει με γυαλί αλλά είναι πλαστικό και είναι ελαφρύ! Βέβαια το παζλ που φτιάχνεις είναι και τεράστιο και έτσι κι αλλιώς όταν το τελειώσετε με το καλό ένα βάρος θα το έχει χεχε! :)

    Όσον αφορά τις κόλλες τώρα πιστεύω ότι αυτή που έχω και εγώ θα σε βολέψει. Είναι ειδική της Ravensburger σε μπουκαλάκι με σφουγγαράκι σαν αυτό που βάφουμε τα δερμάτινα παπούτσια και από μπροστά γράφει Puzzle Conserver Permanent - 200 g (4 x 1000 Teile/pcs./pzs.) Αν πας σε μαγαζί που πουλάνε παζλ ή σε βιβλιοπωλείο-χαρτοπωλείο πιστεύω θα βρεις. Προφανώς θα χρειαστείς πάνω από ένα μπουκαλάκι αλλά είναι βολικό γιατί δεν λερώνει και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά.

    Καλή συνέχεια με το παζλ! :D

    ReplyDelete
  36. Έλα Δανάη, τα 4 διαφορετικα παζλ που βλεπεις κάνουν το μεγαλο!

    Το πλαστικό γυαλί που λες το εχουν καποια απο τα αλλα μου παζλ τα οποία εχω βαλει στις ετοιμες κορνιζες με τα κλιπς.

    Τις κόλλες αυτες τις ξέρω και τις εχω χρησιμοποιησει στα 1000αρια παζλ, αλλα σε αυτο σκεψου ποσα μπουκαλάκια θα χρειαστω ..... σκεφτομαι να την απλώσω με κανενα ρολο σαν αυτα που βαφουμε!!! χαχαχα

    Ας το τελειωσουμε με το καλο και βλέπουμε!

    Χθες ξεκινήσαμε την κατω αριστερα εικόνα, ενω αυτο που εχουμε φτιάξει ειναι η κατω δεξιά.

    :)))

    ReplyDelete
  37. Καλησπερα σε ολους και απο εμενα! Γιωργος απο Ηλιουπολη. Μολις σημερα αγορασαμε με τη γυναικα μου ενα παζλ 2000 κομματια με θεμα αφρικανικο τοπιο με τιγρεις και ποταμια σε ζουγκλα. Ειναι σε γηινα χρωματα μιας και το σαλονι μας ειναι σε ethnic στυλ με αφρικανικα διακοσμητικα. Οι διαστασεις του παζλ ειναι 100cm X 75cm. Κοντευουμε να τελειωσουμε το περιγραμα και τα νευρα μου εχουν γινει ηδη ζαρτιερες!!! Ελπιζω να αξιωθουμε να το τελειωσουμε πριν το σκορπισω στον ανεμο απο το μπαλκονι !!! Μολις τελειωσει θα στειλω φωτο :) Να ειστε ολοι καλα :)

    ReplyDelete
  38. Γεια σου Γιώργο! Δύσκολο φαίνεται το θέμα που διαλέξατε, αλλά το παζλ είναι μια ωραία ασχολία! Κάνε υπομονή και θα δεις ότι όταν το ολοκληρώσετε θα το ευχαριστηθείς πάρα πολύ! Φυσικά περιμένουμε να δούμε σε φωτογραφία το τελικό αποτέλεσμα όπως υποσχέθηκες!! :)

    ReplyDelete
  39. Ναι πως ειναι απο τα σχετικα δυσκολα θεματα μας το ειπε και ο ανθρωπος που το αγορασαμε αλλα εμεις δεν πτοουμαστε :) Πως μπορω να σας στειλω εδω τη φωτο απο το κουτι ?

    ReplyDelete
  40. Μπορείς να μπεις στο http://imageshack.us/ και να κάνεις upload τη φωτογραφία και μετά να μας αφήσεις ένα σχόλιο με το link για να τη δούμε! :)

    ReplyDelete
  41. Ευχαριστω πολυ Δαναη !! Εδω ειναι η φωτο απο το κουτι http://yfrog.com/3wp1000627fj και εδω ειναι η ολη προοδος απο χτες :)) http://yfrog.com/dyp1000631fj
    Πωπωωω παιδια λεμε ειναι οντως πολυ δυσκολο. Με αυτα τα χρωματα και τα σχεδια αντε να βγαλεις ακρη !!! Αλλα ενταξει προς το παρον το παλευουμε !!! :))

    ReplyDelete
  42. Γεια σας παιδιά!Θα ήθελα να μου δώσετε μία συμβουλή!Έχω τρέλα με τα παζλ και ξεχνιέμαι με αυτά!Όταν τελειώνουν το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!Σήμερα μόλις τελείωσα ένα αλλά μου λείπουν μερικά κομμάτια...Η μητέρα μου, μου είπε να βρω το σημείο και να το κόψω από το εξωτερικό κουτί αλλά το παζλ είναι σε μεγέθυνση και δεν μπορείς να το πάρεις ακριβώς το κομμάτι...μετά σκέφτηκα να το βγάλω φώτο και να το εκτυπώσω με μεγέθυνση αλλά δεν έχει τα ίδια χρώματα με το παζλ...τι μου προτείνεται? είναι κρίμα να πάει έτσι όλη η δουλειά και τα χρήματα...

    ReplyDelete
  43. sofia mou, σε πολλά παζλ έχει μέσα στο κουτί ένα χαρτί που προβλέπει ακριβώς αυτό που σου'χει συμβεί: αν σου λείπει κάποιο κομμάτι τους λες ποιο είναι (είτε έχουν κάποιον αριθμό τα κομμάτια από πίσω είτε υπολογίζεις οριζόντια και κάθετα ποιο κομμάτι είναι) και τους στέλνεις το χαρτί συμπληρωμένο και αυτοί σου στέλνουν το κομμάτι ή τα κομμάτια που σου λείπουν.

    Δυστυχώς αυτό έχει να κάνει με τη μάρκα του παζλ και απ'όλα τα παζλ που έχω κάνει μόνο σε ένα είχε τέτοιο χαρτί.

    Πολύ κρίμα που τα έχασες! Σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρεις, να έπεσαν κάτω από κανένα έπιπλο;

    Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις τη μάρκα του παζλ στο ίντερνετ και να δεις αν προβλέπεται κάτι για χαμένα κομμάτια. Αλήθεια τι μάρκα είναι το παζλ σου;

    ReplyDelete
  44. Καλησπέρα!Ότι και να σου πω για την μάρκα του παζλ ψέμα θα είναι οπότε άστο :) σε ευχαριστώ πάντως που μου απάντησες!Όσο για να τα βρω δεν νομίζω όλο και κάποια σκούπα μπορεί να τα μάζεψε.Σήμερα ξεκίνησα ένα άλλο και το προσέχω σαν τα μάτια μου.θα τα πούμε!Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  45. Λυπάμαι! Δυστυχώς άλλη λύση δεν υπήρχε.

    Το καινούριο παζλ που ξεκίνησες τι θέμα έχει; :)

    ReplyDelete
  46. Καλησπέρα!Είναι όλοι οι μεγάλοι ζωγράφοι μαζεμένοι σε μια αίθουσα και ζωγραφίζουν...είναι πολύ ωραίο αλλά τα κομμάτια του πολύ περίεργα!σε μπερδεύουν!καταλαβαίνεις ότι δεν είναι το κομμάτι από πολύ μικρές λεπτομέριες στο ύψος τους με το άλλο κομμάτι!κούραση πολύ!

    ReplyDelete
  47. ειναι πραγματικα καταπληκτικο... εχω μια ερωτηση, πως μπορω μια φωτογραφια μου να την κανω παζλ? ξερει καποιος να μου απαντησει? ευχαριστω!

    ReplyDelete