Sunday 30 March 2008

Flawless

Άλλη μια ταινία με φόντο το ατμοσφαιρικό Λονδίνο, που μόλις είδα. Μου άρεσε που όλη η ταινία ήταν η διήγηση μιας μεγάλης γυναίκας. Μου θύμισε λίγο το Titanic η αρχή και το τέλος, γιατί κατά τ'άλλα καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στις δύο ταινίες.

Το Flawless ξεκινάει με την ηλικιωμένη Laura Quinn (Demi Moore) η οποία συναντιέται σε ένα καφέ στο συγχρονο Λονδίνο με μια φιλόδοξη νεαρή δημοσιογράφο η οποία γράφει ένα άρθρο για τις γυναίκες που ήταν στελέχη σε μεγάλες εταιρείες κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '60, τότε που ακόμα τέτοιες θέσεις εργασίας ήταν αντροκρατούμενες. Η Laura αρχίζει την διήγησή της και μεταφερόμαστε αυτομάτως στο Λονδίνο των 60s.

Με δύο λόγια λοιπόν η Laura εργαζόταν στην London Diamond Corporation, την νούμερο 1 εταιρεία επεξεργασίας και πώλησης διαμαντιών παγκοσμίως. Εργαζόταν πολύ σκληρά, πήγαινε πρώτη και έφευγε τελευταία, αλλά στα 15 χρόνια εργασίας της στην επιχείρηση πάντοτε τα μεγάλα αφεντικά την προσπερνούσαν και δεν της έδιναν την διευθυντική θέση που της άξιζε. Κι όμως η ίδια επέμενε να είναι πιστή και να δουλεύει σκληρά πιστεύοντας πως κάποια στιγμή η αξία της θα αναγνωριστεί και πως θα κερδίσει την πολυπόθητη προαγωγή.

Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν θα την πλησιάσει ο Mr. Hobbs (Michael Caine), ο επιστάτης του κτιρίου και θα της αποκαλύψει πως σχεδιάζουν να την απολύσουν και θα την πείσει να τον βοηθήσει να ληστέψουν το θυσαυροφυλάκειο με τα διαμάντια. Στην αρχή το σχέδιο φαίνεται σχετικά εύκολο, ώσπου όταν πλησιάζει η μέρα της εκτέλεσής του, τοποθετούνται κάμερες παρακολούθησης, πράγμα που φυσικά δυσχεραίνει την πραγματοποίησή του.

Το αποτέλεσμα της ληστείας δεν ήταν αυτό που η Laura αρχικά περίμενε... η συνέχεια επί της οθόνης σας!

Πολύ ωραία ταινία και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Η παρουσία και μόνο που πολυαγαπημένου μου Michael Caine την κάνει να ξεχωρίζει και της προσθέτει κύρος. Στον ρόλο της Demi Moore θα μπορούσε να είναι κάποια πιο εκφραστική ηθοποιός, αλλά στην τελική η Moore καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου της.

Καλή διασκέδαση!

4 comments:

  1. Χμ...Δεν την έχω δει,αλλά μου κίνησες την περιέργεια!
    Καλό σου μήνα Δανάη!

    ReplyDelete
  2. Καλό μήνα και σε σένα moukelis. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μου εξηγήσεις τι θα πει το nick σου και τα παρόμοια που χρησιμοποιείς στο blog σου (moukos κλπ) χεχε!

    Αν την δεις την ταινία περιμένω εντυπώσεις! :)

    ReplyDelete
  3. Ούτε που την είχα ακουστά, αλλά τη βάζω στα υπόψην γιατί φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα - άσε που θέλω να δω την Demi Moore γριά!

    ReplyDelete
  4. Σοφία είναι όντως ενδιαφέρουσα ταινία. Όσο για την Demi Moore γριά, το make-up που της έχουν προσθέσει είναι τόσο καλοδουλεμένο που δεν καταλαβαίνεις με τίποτα πως είναι η Demi Moore. Ίσως από τα μάτια μόνο λίγο! :)

    ReplyDelete