Monday 3 March 2008

Dan In Real Life

Η ταινία Dan in Real Life είναι μια απολαυστικότατη ρομαντική κωμωδία (rom com αν προτιμάτε) με τον Steve Carell (Little Miss Sunshine) και την Juliette Binoche.

Το εξώφυλλο του DVD δεν έχει καμία σχέση με την ταινία και απορώ πως το εμπνεύστηκαν! Τέλος πάντων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Dan (Carell) είναι πατέρας τριών κοριτσιών. Η γυναίκα του έχει πεθάνει εδώ και τέσσερα χρόνια και αυτός έχει αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των κοριτσιών του και στην δουλειά του (είναι αρθρογράφος σε μια εφημερίδα, από αυτούς που απαντούν σε ερωτήσεις αναγνωστών για τα προσωπικά τους προβλήματα).

Ο Dan λοιπόν ξεκινάει με τις κόρες του για ένα τριήμερο στο σπίτι των γονιών του όπου θα βρίσκεται και όλη η οικογένεια. Αφήνει τις κόρες στο εξοχικό και πηγαίνει ως το χωριό για να αγοράσει εφημερίδες. Εκεί, στο βιβλιοπωλείο γνωρίζει την Marie (Binoche) και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια αμοιβαία συμπάθεια και κάθονται για ένα καφέ και της ανοίγεται σαν ανοιχτό βιβλίο! Στην συνέχεια εκείνη φεύγει αλλά προλαβαίνει να πάρει το νούμερο του τηλεφώνου της.

Γυρνώντας στο σπίτι αναφέρει στους συγγενείς του πως γνώρισε μια γυναίκα στο βιβλιοπωλείο και όλοι χαίρονται καθώς δεν έχει βγει ούτε καν για ένα ραντεβού μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο δωμάτιο και ο αδελφός του ο Mitch (Dane Cook) με την καινούρια του κοπέλλα, την.... Marie!!!

Όπως φαντάζεστε ο Dan πέφτει από τα σύννεφα! Και οι δύο βρίσκονται σε περίεργη θέση. Θα καταφέρουν να κρύψουν τα αισθήματά τους ή θα φανερωθούν; Η συνέχεια επί της οθόνης σας! ;-)

Imdb rate: 7,4/10, αξίζει σίγουρα!!! Θεωρώ την Juliette Binoche πολύ καλή ηθοποιό και οι ταινίες στις οποίες έχει παίξει είναι (όσες έχω δει τουλάχιστον) μία και μία! Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

2 comments:

  1. Είναι από τις ταινίες που θέλω να δω παρόλο που τα σχόλια που έχω ακούσει είναι μεικτά - σε άλλους αρέσει πολύ, σε άλλους καθόλου. Aν μη τι άλλο, θα πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα!

    ReplyDelete