Sunday 16 March 2008

Barcelona - Part 3 - Tibidabo

Τρίτη στάση στο τουρ με το πούλμαν είναι ο λόφος Tibidabo (Τιμπιντάμπο). Το αστείο αυτό όνομα προέρχεται από τα λατινικά και συγκεκριμένα από τις λέξεις tibi tabo που σημαίνουν "θα σου δώσω". Η φράση αυτή αναφέρεται στον πειρασμό του Χριστού όταν ο Σατανάς τον ανέβασε στο όρος και του προσέφερε τον κόσμο που απλωνόταν στα πόδια Του (πηγή: Explorer - Οδηγοί του κόσμου - Βαρκελώνη και Καταλονία).

Φωτογραφία τραβηγμένη μέσα από το πούλμαν καθώς ανεβαίναμε στο βουνό. Την αναρτώ γιατί μου άρεσε ιδιαίτερα που τα δέντρα φαίνονται κουνημένα από την ταχύτητα του λεωφορείου, αλλά η εικόνα του κτιρίου στο κέντρο φαίνεται σταθερή. Η φωτογραφία είναι έτσι ακριβώς όπως τραβήχτηκε, χωρίς να έχω προσθέσει κανένα εφέ!

Η θέα της Βαρκελώνης από το Tibidabo.

Ο Temple Expiatori del Sagrat Cor (Τέμπλε Εξπιατόρι ντελ Σαγράτ Κορ), δηλαδή Ναός της Ιερής Καρδιάς (αντίστοιχο της Sacré - Cœur στην Μονμάρτη στο Παρίσι) με την επιβλητική μορφή του Χριστού στην κορυφή του κεντρικού τρούλου.

Η είσοδος του Ναού ο οποίος χτίστηκε μεταξύ του 1902 και του 1911.

Το εσωτερικό της εκκλησίας. Είχε και λειτουργία την ώρα που μπήκαμε.

Ένα από τα πολλά βιτρό του ναού.

Το κέντρο του Ιερού με τον Χριστό προστάτη της Γης.

Και μια τελευταία φωτογραφία πριν πάρουμε τον δρόμο για να κατηφορήσουμε και πάλι στην Βαρκελώνη.

ΥΓ. Ακριβώς δίπλα στον ναό υπάρχει μεγάλο Λούνα-Παρκ (Παρκ ντ'Ατραξιόνς) το οποίο άνοιξε το 1908 (!!), όμως ήταν κλειστό και επομένως δεν μπορέσαμε να μπούμε.

Κάπως έτσι τελείωσε η πρώτη μέρα στην Βαρκελώνη. Επανέρχομαι με καινούρια ποστ για την δεύτερη μέρα και πρώτο και καλύτερο αυτό με τις φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες για την Sagrada Familia!

7 comments:

  1. Πολύ όμορφα! Δεν είχα ανέβει στο Tibidbo την τελευταία φορά που πήγα. Next time.

    Ωραίο ναός!

    ReplyDelete
  2. Ωραία η θέα της Βαρκελώνης από ψηλά!

    ReplyDelete
  3. Ούτε εγώ πήγα στο Tibidabo, και στην Sagrada Familia μόνο απέξω, οπότε περιμένω με ανυπομονησία και το επόμενο ποστ :-)

    ReplyDelete
  4. Ωραίες φωτογραφίες,να μας βάλεις κι άλλες!
    Δεν έχω πάει Βαρκελώνη,αλλά υπάρχει μια περιπτωση να πάω φέτος το καλοκαίρι,οπότε θα σε συμβουλευτώ!

    ReplyDelete
  5. !!!
    Πολύ ωραία τοποθεσία.
    Όταν είχα πάει πέρυσι στη Βαρκελώνη (μία παρέα τριών ατόμων ήμαστε), δεν το είχαμε στο πρόγραμμα. Τουλάχιστον το βλέπω από τις φωτογραφίες σου και νιώθω ότι το επισκέφτηκα το Τιμπιντάμπο.

    Υ.Γ.: Πρόσφατα δημιούργησα ένα blog (http://paraksenostaksidiotis.blogspot.com/), και ψάχνοντας κάτι στο google, "έπεσα" πάνω σου. Στο θέμα του γηπέδου της Μπαρτσελόνα, παραπέμπω στο blog σου για φωτογραφίες και περιγραφές, αν δεν σε πειράζει.

    ReplyDelete
  6. Παράξενε ταξιδιώτη, καλωσόρισες στο blog μου! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όσο για το Camp Nou όχι μόνο δε με πειράζει, αλλά χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτησή μου και παραπέμπεις τους αναγνώστες μου και στο δικό μου blog! Ελπίζω να τα λέμε! Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι! :)

    ReplyDelete
  7. Πιστεύω κι εγώ να κρατάμε επαφή.
    Κι εσύ να έχεις καλά Χριστούγεννα, και καλά να περάσεις τις γιορτές.

    ReplyDelete