Sunday 30 September 2007

88 minutes


Ταινία με τον Αλ Πάτσινο δεν μπορεί παρά να είναι εγγύηση! Ο Jack Gramm (Al Pacino) είναι ψυχίατρος που συνεργάζεται με το FBI και καθηγητής πανεπιστημίου. Ειδικότητά του οι κατά συρροήν δολοφόνοι. Ένας μάλιστα serial killer βρίσκεται αυτήν την στιγμή (χάρη στον Gramm) στην φυλακή και είναι αντιμέτωπος με την θανατική ποινή. Ξαφνικά όμως αρχίζουν να ανακαλύπτονται φόνοι ίδιοι με αυτούς που έκανε ο κατάδικος, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Την ίδια στιγμή ο Pacino δέχεται ένα τηλεφώνημα που τον προειδοποιεί ότι έχει μόνο 88 λεπτά ζωής ακόμα! Ξαφνικά όλοι γύρω του γίνονται αυτόματα ύποπτοι. Από τους φοιτητές του έως την βοηθό του. Θα καταφέρει ο ψυχίατρος να μπει στην ψυχολογία αυτού που τον απειλεί και να ξετυλίξει το κουβάρι; Μια ταινία μυστηρίου που αξίζει να δει κανείς. Οι χαρακτήρες είναι πολύ καλά δομημένοι που όντως υποψιάζεσαι τους πάντες, αν και έχοντας δει πολλές ταινίες του είδους "έκλινα" προς τον ένοχο σε κάποια στιγμή, ομολογώ ωστόσο ότι παραπλανήθηκα στην συνέχεια. Στο τέλος χάρηκα όμως που είχα υποψιαστεί την ενοχή του! :)

Καλή διασκέδαση!

4 comments:

  1. Sorry gia ta greeklish, internet cafe vlepeis...

    Endiaferousa tainia. Einai sta sinema tora? Edw den ehw dei kati pantws, isws erthei argotera. Apo ena simeio kai meta, mias kai ehei mono 88 lepta, mipws einai se realistiko hrono? Ena pragma san tin seira 24 alla me lepta? :D

    ReplyDelete
  2. Μπα Γκρινιάρη, δεν συμβαίνει σε ρεαλιστικό χρόνο όπως το λες. Καμία σχέση. Η ταινία διαρκεί μία ώρα και τριανταπέντε λεπτά συνολικά.

    Στην Ελλάδα ήταν στο σινεμά πριν λίγο καιρό. Περίεργο που δεν έχει παιχτεί εκεί.

    Την προτείνω πάντως όταν έρθει. :)

    ReplyDelete
  3. Κι εγώ το ίδιο, δεν την έχω ούτε ακουστά. Θα την βάλω στα υπόψην όμως, γιατί λατρεύω τον Al Pacino.

    ReplyDelete
  4. Έχει παιχτεί παλιότερα στα σινεμά στην Ελλάδα αλλά δεν είχα ακούσει τα καλύτερα και την είχα αποφύγει.Ίσως όμως με την πρώτη ευκαιρία τη δω με όσα είπες Danah ;)

    ReplyDelete