Friday 14 September 2007

72η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Χθες το βράδυ επισκέφθηκα την 72η Δ.Ε.Θ. Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν μια πολύ όμορφη βόλτα και πως η έκθεση έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με παλιότερα! Ας "μιλήσουν" όμως καλύτερα οι φωτογραφίες που ακολουθούν!

Το εισιτήριο

Ο Γιώργος Τσαλίκης σε ρόλο DJ τραγουδάει το "πιο πολύ" του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Δίπλα του ο Μανώλης - Daddy Cool - Σταυρουλάκης, γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός της πόλης (σσ. για όσους δεν γνωρίζουν, όχι ο μαλλιάς, ο άλλος!)

Ο Πύργος της Εκθέσεως την ώρα που αρχίζει να σκοτεινιάζει

Το παραδοσιακό χωριό των γεύσεων.

Στο χωριό των γεύσεων είχε κατά κύριο λόγο πολλούς ξηρούς καρπούς, κυρίως καραμελωμένους, καθώς και λουκουμάδες, σοκολατάκια διαφόρων γεύσεων, χαλβά Φαρσάλλων και πληθώρα γλυκυσμάτων.

Αυτούς τους διακοσμητικούς αμφορείς τους έβγαλα φωτογραφία νομίζοντας αρχικά ότι επρόκειτο για βάζα με πραγματικά φρούτα μέσα! Μετά πρόσεξα την ταμπελίτσα. Πολύ όμορφα όντως, σίγουρα θα δίνουν απίστευτο χρώμα σε έναν χώρο!


Μέσα στο Αλεξάνδρειο (ή Παλέ ντε Σπόρ αν προτιμάτε) οι χρονιές που η Αρειανάρα μας πήρε κύπελλα!

Και το μαγαζάκι με προϊόντα του Άρη! Από μπρελόκ μέχρι μπλούζες και μπουρνούζια!!! :)

Το περίπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης που φιλοξενεί τα κέρινα ομοιώματα τριών παλιών πρωθυπουργών της Ελλάδας (Ελευθέριος Βενιζέλος, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής) από την Madame Tussaud του Λονδίνου. Ευτυχώς εγώ τα είχα δει στο μουσείο στο Λονδίνο και δεν χρειάστηκε να περιμένω στην τεράστια ουρά! Ήταν το μοναδικό περίπτερο που γινόταν τόσο χαμός!

Και η αντίστοιχη αφίσα που βρίσκεται έξω από το εν λόγω περίπτερο.

Να και ένα λεωφορείο του ΠΑΟΚ, των αιωνίων αντιπάλων μας χεχε! Πρέπει να υπήρχε κάποιος ποδοσφαιριστής ή μπασκεμπολίστας εκεί, γιατί υπήρχε αρκετός κόσμος μαζεμένος.

Το περίπτερο του Υφυπουργείου Αθλητισμού


Ο Πύργος της Εκθέσεως από κοντινότερη λήψη


Διάφορα άλλα περίπτερα...

Chevrolet και Jeep (next photo) για τους λάτρεις των αυτοκινήτων


Το Αλεξάνδρειο (Παλέ ντε Σπορ)

Viva Italia!!! Περίπτερο με διάφορα ιταλικά προϊόντα. Όποιοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι έχω μια τρέλλα με την Ιταλία και τα ιταλικά ως γλώσσα! :)

Το φετινό σλόγκαν της έκθεσης "ΔΕΘα φεύγετε!"

Δεν διάλεξα τυχαία χθες να πάω στην έκθεση. Από την μια ήθελα ούτως ή άλλως να πάω μια βόλτα, από την άλλη όμως ήθελα συγκεκριμένα χθες γιατί στο πλαίσιο των καθημερινών συναυλιών της έκθεσης εμφανίζονταν οι C:Real που δεν τους είχα δει ποτέ Live και ήθελα να τους απολαύσω. Δυστυχώς όμως εδώ και 2 μέρες είμαι λίγο άρρωστη (ωτίτιδα/πυρετός) και ενώ ήταν να εμφανιστούν στις 9 το βράδυ, βγήκαν στην σκηνή 10 παρά. Είχε βγάλει αρκετή ψύχρα από τις 8:30 και μετά όμως και δεν άντεξα πολύ. Ίσα ίσα 3 τραγούδια ακούσαμε και φύγαμε γιατί είχαμε ξυλιάσει! Σίγουρα θα ξαναέρθουν κάποια στιγμή και σε καλύτερο χώρο και θα τους απολαύσω τότε. :)

Ακολουθούν φωτογραφίες από το λίγο που είδα. Η τραγουδίστρια έχει εκπληκτική φωνή και φοβερή παρουσία! Τράβηξα και το "Επικίνδυνα σε θέλω" το ρεφραίν σε βιντεάκι για να το κάνω upload αλλά είχα πάει στα κάγκελα κοντά στην σκηνή και τα ηχεία ήταν πολύ κοντά και ακούγεται πολύ βουητό εξαιτίας των ηχείων! Συμβουλή προς ναυτιλωμένους αυτό! Αν θέλετε σε συναυλία να τραβήξετε βίντεο φροντίστε να είστε αρκετά μακριά από τα ηχεία! ;-)



Ως εδώ ήταν μετά φύγαμε...

Αποχαιρετώντας την έκθεση...

Κι όμως η Γη είναι τετράγωνη!

Μία εκ των εισόδων

Η Χ.Α.Ν.Θ. φωτισμένη

Μακάρι και του χρόνου να είναι τόσο όμορφα! Να'μαστε καλά να ξαναπάμε! :)

5 comments:

  1. Καλημέρα Δανάη!
    Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο είναι από τα πιο ωραία ποστ που έχεις γράψει.
    Έχω παιδικό απωθημένο να επσκευθώ την Έκθεση, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν τα έχω καταφέρει.Ίσως του χρόνου...

    Μου άρεσαν οι φωτογραφίες! Αν έχεις και άλλες ευπρόσδεκτες. Όσοι είναι από την Βόρειο Ελλάδα η Έκθεση αυτή (κυρίως παλιότερα) σήμαινε πάρα πολλά. Ήταν το γεγονός της χρονιάς. Τότε όλοι προγραμμάτιζαν τα ψώνια και τις δουλειές του, για να περάσουν και μια βόλτα από εκεί.

    Αχ, βρε Θεσσαλονίκη..!

    ReplyDelete
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια! Εύχομαι να τα καταφέρεις να έρθεις του χρόνου και να απολαύσεις έναν ωραίο περίπατο.

    Πραγματικά η έκθεση φέτος πιστεύω θύμιζε τις ιστορίες που μας έχουν πει οι γονείς μας για το πως ήταν παλιά. Τα τελευταία χρόνια είχε εμπορευματοποιήθει πολύ. Φέτος όμως ήταν πολύ όμορφα και άξιζε να πάει κάποιος. Φάγαμε και τις νοστιμιές που διηγούνταν ότι έτρωγαν οι δικοί μας στα χρόνια τους. Το έτερον ήμισυ έφαγε το κλασσικό σάντουιτς λουκάνικο και μαύρη μπύρα και εγώ μερίδα σουβλάκι (4) και coca-cola. :)

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραίο το ποστ και οι φωτογραφίες. Εγώ δεν είχα ποτέ απωθημένο με την Έκθεση (πάντα στις ειδήσεις την έβλεπα έτσι κι αλλιώς) αλλά έχω πολλές και καλές μνήμες από τη Θεσσαλονίκη. Παλιότερα πήγαινα αρκετά συχνά - μέχρι και πενταήμερη με το σχολείο είχαμε πάει. Τώρα πλέον έχω χρόνια να περάσω πάνω από τη Λάρ'σα και πρέπει να ομολογήσω ότι μου έχει λείψει.

    ReplyDelete
  4. καλε! Αρειανου εισαι!?!?
    Εδω τα χαλάμε!
    ;-)

    ReplyDelete
  5. Ε τι να κάνουμε, δεν γίνεται να συμφωνούμε και σε όλα χεχε!

    Πάντως παράπονο δεν έχεις! Έβγαλα φώτο και το λεωφορείο του ΠΑΟΚ και το έβαλα και στο blog, ενώ μπορούσα να το παραλείψω! ;)

    ReplyDelete