Monday 17 September 2007

Ρωσία-Ισπανία: 60-59

Ναιιιι!

Πήρε το χρυσό η Ρωσία, όπως είχα ευχηθεί και όπως θέλανε και όλοι οι Έλληνες που βρίσκονταν στο γήπεδο! Θεία δίκη, μέσα στο σπίτι τους! Ειδικά αυτός ο Καλντερόν που σε κάθε καλάθι έκανε το σήμα της νίκης και πανηγύριζε λες και έπαιζε ποδόσφαιρο πολύ με εκνεύριζε!

1η θέση (χρυσό μετάλλιο): Ρωσία
2η θέση (αργυρό μετάλλιο): Ισπανία
3η θέση (χάλκινο μετάλλιο): Λιθουανία

4η θέση: Ελλάδα

ΥΓ. Όποιοι βλέπανε τον αγώνα από την ΕΤ1 ίσως να προσέξανε στο κάτω μέρος της οθόνης την ανακοίνωση ότι ο Νίκος Χατζηβρέττας δήλωσε πως θα αποχωρίσει από την εθνική μας. Σε λίγο στην εκπομπή Vamos Eurobasket θα μάθουμε περισσότερα.

8 comments:

  1. Η αληθεια ειναι οτι η χθεσινη συμπεριφορα των Ισπανων ηταν απαραδεκτη,αλλα ως καποιο βαθμο μπορω να τους δικαιολογησω καθως επαιζαν στη χωρα τους,εχοντας σχεδον ολους τους οπαδους μαζι τους,οποτε λογικο ειναι να ηταν περισσοτερο υπεροπτες!
    Αυτο βεβαια,δεν δικαιολογει ορισμενα "θεατρα" που επαιξαν.
    Σιγουρα παντως δεν πρεπει να τα ισοπεδωνουμε ολα και πρεπει να παραδεχτουμε πως ειναι πολυ καλη ομαδα και δεν νικησε κατα τυχη,αν και η Εθνικη μας εδωσε τον καλυτερο της εαυτο εχθες και απεδειξε οτι ειμαστε γεροι αντιπαλοι.
    Για να μην παρεξηγηθω,εννοειται πως ειμαι φανατισμενη με την Εθνικη μας,απλα σχετικα με τη νικη της Ρωσιας,το μονο που μπορω να πω ειναι μπραβο,αλλα και οι δυο ηταν εξισου αξιες να βρισκονται στον τελικο μετα απο ολες αυτες τις νικες τους.
    Μπραβο και στην Εθνικη μας που παρα το γεγονος οτι δεν καταφερε να μπει στην τριαδα,επαιξε καλα και κερδισε αξια τη θεση της στις 4 καλυτερες ομαδες της Ευρωπης!

    ReplyDelete
  2. Πρώτα τα μαθαίνω από σένα και μετά από τα αθλητικά sites! Α ρε Δανάη!

    Κρίμα για την Εθνική, απ' ότι κατάλαβα πάντως δεν πρέπει να παίξαμε και πολύ καλά συνολικά, τα σκορ ήταν σχετικά οριακά και με ομάδες θεωρητικά κατώτερες. Δεν πειράζει όμως. Τα παιδιά μας έχουν κάνει περήφανους επανειλλημένως.

    ReplyDelete
  3. ναι ρε σεις!
    Πολυ καλη ομάδα η Ισπανία, αλλα αυτες οι πουστιτσες του Ναβαρο, του Καλντερον και του Καρμπαχοθα δεν τις εκαναν ουτε τα 10χρονά στην γειτονιά!!
    Καλα να πάθουν, τελικά υπάρχει θεός και το χερι αυτου ονοματι Αντρει Κιριλενκο...

    ReplyDelete
  4. To καταευχαριστήθηκα!!! Τέζα οι Ισπανοί!!! Να πάρουν το υφάκι τους και να το βάλουν εκεί που ξέρουν...

    Κι άλλες χώρες διοργάνωσαν αθλητικά events αλλά αυτό το επίπεδο υπεροψίας εγώ προσωπικά δεν το χω ξαναδεί.

    Προσωπικά χαίρομαι που έφυγε ο Χατζηβρέτας γιατί μια τριετία τώρα είναι αγωνιστικά απολύτως ελεεινός (άποψή μου και όποιος ξέρει λίγο μπάσκετ καταλαβαίνει...). Όπως και να έχει, τον ευχαριστούμε για τη συμμετοχή στην προσπάθεια των τελευταίων χρόνων μιας και τίμησε το εθνόσημο όσο μπορούσε...(που δεν μπορούσε αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).

    Μπράβο στα παιδιά και στο προπονητικό τιμ για την αξιοπρεπέστατη παρουσία τους και τη συνεχή προσπάθεια, μάς έκαναν περήφανους με το παράδειγμά τους για μια ακόμα φορά.

    Και κάτι τελευταίο

    "Α ρε, πουσ... Γκαρμπαχόσα ψόφο... εκεί ρε, δεύτερος γμτ, που να χτυπιέσαι να δεν αλλάζει " χαχαχαχα

    Έπρεπε να το πω γιατί το περσινό αποτέλεσμα στο παγκόσμιο όπου μας είχε εκτελέσει ο τύπος με είχε στοιχειώσει ένα χρόνο τώρα :)

    ReplyDelete
  5. προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν μια ομαδα αξιζε να ειναι υπεροπτικη σαυτο το πρωταθλημα, αυτη δικαιως ηταν η ισπανια αφου κατα την γνωμη μου ειχε την καλυτερη ομαδα που εχω δει κι οχι μονο για την φετινη σαιζον.

    και φυσικα στενοχωρηθηκα που εχασαν με τετοιο τροπο,και δεν θα σταθω καθολου πικροχολος επειδη εμεις χασαμε απο τους ισπανους.ισα ισα αν οι ισπανοι κερδιζαν και την ρωσια στον τελικο θα ηταν ενας παραπανω ελαφρυντικος παραγοντας για να μην στενοχωριεμαι για την ηττα της ελλαδας.τουλαχιστον θα χαναμε απο τους πρωταθλητες ευρωπης.θα υπηρχε ενας λογος.ενω τωρα και μας εκοψαν τον δρομο οι ισπανοι και δεν καταφεραν τπτ.

    και τελευταια ασχετως απο συμπαθιες και αντιπαθειες πιστευω θα υποστηριζα οποιαδηποτε ομαδα επαιζε στην εδρα της αφου θα στενοχωριομουν να παιζαμε κι εμεις εδω τελικο και να μας κλεβαν το κυπελλο μεσα απο τα χερια μας, κι η ιδια συμπαθεια μου για τον ιδιο λογο ειναι με τους ισπανους.

    ReplyDelete
  6. @dunno

    Είναι άλλο θέμα να είσαι περήφανος και παθιασμένος με τη χώρα σου (ειδικά εντός των τειχών της) κι άλλο πράγμα να είσαι ερειστικός.

    Ίδια συμπεριφορά είχαν και στον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ πέρισυ. Κανείς δεν αμφισβητεί την αγωνιστική τους αξία και πληρότητα (αμα δεις σε προηγούμενα σχόλιά μου εδώ σε αυτό το μπλογκ λέω επακριβώς σε τι είναι πολύ καλύτεροι).

    Εμένα πάντως μου θύμισαν κακομαθημένα Αμερικανάκια που γκρινιάζουν στην πρώτη στραβή. Νομίζω δεν κάνουν καλή διαφήμιση στη χώρα τους έτσι (άποψη μου anyway). Τα ίδια θα έλεγα κι αν τους νικούσαμε... απλά οι παίχτες τους είναι κακομαθημένοι σταρ...

    Άλλο να έχεις νεύρα και να κάνεις μια μαλ... πάνω σε αυτά (βλέπε Τσαρτσαρή) που είναι κι αυτό καταδικαστέο κι άλλο μετά από κάθε καλάθι να κάνεις χειρονομίες και γκριμάτσες να προσβάλλεις τον άλλο...

    Θυμήσου απλά τον Καρμπαχόσα πέρισυ...

    ReplyDelete
  7. Η "αρκούδα" ξύπνησε! Εγώ προσωπικά χάρηκα που το πηρε η Ρωσία γιατί όπως πολύ σωστά διευκρίνησαν η armia και ο πίκος , οι Ισπανοί "την έχουν δει" πολύ "αστέρια" και δεν αρμόζει στο αθλητικό πνευμα τέτοια συμπεριφορά.

    ReplyDelete
  8. Εγώ πάντως το καθήκον μου το έκανα ως Ελληνίδα. Mετά τον αγώνα Ελλάδας-Ισπανίας, πήρα τηλέφωνο την φίλη μου την ισπανίδα και της έσουρα τα εξαμάξης :-p

    ReplyDelete