Wednesday 19 September 2007

1408

'Οχι, δεν πρόκειται για χρονολογία! Είναι το νούμερο ενός δωματίου. Ενός σατανικά επικίνδυνου δωματίου! Στο 14ο όροφο του ξενοδοχείου Dolphin στην Νέα Υόρκη κανείς δεν τολμάει να μπει στο δωμάτιο 1408. Έχουν πεθάνει μυστηριωδώς 56 άτομα!! Και όμως ο John Cusack (ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς) δεν ακούει τον Samuel Jackson ο οποίος είναι ο μάνατζερ του ξενοδοχείου και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τον Mike Enslin (Cusack) να μην διαμείνει στο δωμάτιο αυτό!

Όμως ο πρωταγωνιστής δεν πιστεύει τίποτα από αυτά που ακούει και επιμένει να κάνει check-in. Θα καταφέρει να βγει αλώβητος από το δωμάτιο; Η συνέχεια επί της οθόνης...

Ένα πολύ καλό θριλεράκι που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση!

Το περίεργο είναι ότι γενικώς σε ταινίες που αφήνουν πιθανά ερωτηματικά στο τέλος συνήθως κοιτάω τα threads στο imdb και στην συγκεκριμένη ταινία αυτοί που την είδαν αναφέρουν πως υπάρχουν 2 διαφορετικά τέλη. Απ'ό,τι φαίνεται εγώ είδα το director's cut. Δηλαδή αν πάρετε το DVD και αν πάτε στον κινηματογράφο θα δείτε δύο διαφορετικά τέλη. Αν και διάβασα το εναλλακτικό τέλος σε κάποιο post στο imdb θα μου άρεσε να το δω, έτσι για να έχω άποψη και να πω στην συνέχεια ποιο από τα 2 προτιμάω (αυτό που διάβασα και δεν είδα ομολογώ ότι μου άρεσε περισσότερο).

Anyway, δείτε την και αφήστε το σχόλιό σας για να συζητήσουμε την ταινία και το (τα) τέλος (-η) της!! ;-)

8 comments:

  1. Ακουγεται πολυ ενδιαφερουσα ταινια,και αυτες τις μερες εψαχνα να βρω ενα θριλερ για να δω.Θα τη νοικιασω και θα σου πω...

    ReplyDelete
  2. Ελπίζω να την δεις παρέα με κάποιον! Η καλύτερη φάση στα θρίλερ είναι αυτή! Να είσαι ξαπλωμένος με ένα σεντονάκι σκεπασμένος και δίπλα την παρέα σου (άσχετα με το τι είναι αυτή) να πετάγεστε και να τρομάζετε παρέα! Χεχε! :)

    ReplyDelete
  3. Είχα δει την ταινία στο σινεμά πριν μερικούς μήνες (μάλιστα ήταν η μόνη ταινία που έχω δει όπου να είμαι μόνος με τον φίλο μου στην αίθουσα και κανείς άλλος, κάτι που έκανε την όλη ατμόσφαιρα ακόμα πιο spooky).

    Στο τέλος λίγο απογοητεύτηκα γιατί το φινάλε ήταν λίγο προβλέψιμο. Δε νομόζω ότι αξίζει τα 7.5/10 που έχει στο imdb. Και επίσης, δεν ήταν και πολύ τρομακτικό, πιο πολύ σαν ιστοριούλα μου φάνηκε.

    ReplyDelete
  4. Όταν τελείωσε η ταινία και εμένα κατά κάποιο τρόπο αυτό που λες μου άφησε. Αλλά κατά την διάρκεια που την παρακολουθείς υπάρχουν σκηνές που σε τρομάζουν. Το plot twist ήταν που με εξέπληξε λίγο. Από την μία το υποπτευόμουν ότι μπορεί να συμβεί. Από την άλλη θα προτιμούσα την αρχική εξήγηση, δηλαδή όταν πάει στο ***SPOILERS*** νοσοκομείο.

    ReplyDelete
  5. Έχω ακούσει καλά λόγια για αυτό το έργο...

    ReplyDelete
  6. Πριν διαβασω γι αυτη την ταινια εδω, δεν ειχα ακουσει τιποτα και νομιζα οτι ειχε βγει σε Dvd αλλα τελικα ανακαλυψα οτι παιζεται στο cinema.Θα παω μαλλον να τη δω αποψε οποτε θα σου πω τη γνωμη μου.Κριμα δεν μπορω να ζησω τη φαση καναπες,σεντονι,παρεα που ανεφερες:(

    ReplyDelete
  7. Λοιπον,να σαι καλα Δαναη που την προτεινες την ταινια!Την ειδα στο cinema εχθες και σημερα την κατεβασα, οποτε ειδα και το εναλλακτικο τελος και εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη,οχι πως το 2ο τελος δινει ιδιαιτερες απαντησεις...

    ReplyDelete
  8. paides egw to xw di me to telos poy kaigetai autos twra teleutea akousa oti iparxi k allo telos.alla dn katalava ta e3is pite m an borite:
    Pws dn ton vrikan i batsoi otan bikan sto dwmatio(otan milouse sti prwin t me to laptop)bori na pefti i psixologia k tpt n min einai ali8ino alla to swma dn bori na min iparxi.(ektws k an dn ipirxe oute i idia i sunomilia):S
    Kai i porta gt dn anige :S to idio me prin bori n pefti i psixologia alla i porta itan ali8ini (+oti einai arxi)[oso pio arxi toso pio ka8aro mialo meta diskoleue poli]tecpa auta ...alla genikws itan poli wraia tainia!

    ReplyDelete