Wednesday 12 September 2007

Το 100ο post!

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2006 όταν δειλά δειλά δημιούργησα το πρώτο μου blog! Άνοιξα την σελίδα του blogger και έψαχνα επί αρκετές ώρες το όνομα που θα του δώσω. Ήθελα κάτι που να εκφράζει τα hobbies μου και να σου μένει. Αρχικά έψαχνα κάτι σχετικά με μουσική, αλλά - όποιο δεν ήταν ήδη καταχωρημένο - από την μια μου έβγαινε πολύ μεγάλο και από την άλλη πιστεύω ότι με περιόριζε γιατί δεν θα μιλούσα μόνο για μουσική.

Έτσι γεννήθηκε το digital charm. Ψηφιακή γοητεία. Μου άρεσε σαν τίτλος. Σύγχρονος και θα κάλυπτε όλα τα θέματα που θα έγραφα (μουσική, σειρές, φωτογραφία, ταινίες κλπ).

Όντας κάτι τελείως πρωτόγνωρο για μένα το blog, δεν ήθελα να γράφω στα ελληνικά. Πίστευα ότι με τα αγγλικά ως "παγκόσμια" γλώσσα το blog θα είχε μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα. (Κούνια που με κούναγε!! :-p)

Άρχισα λοιπόν να γράφω μουσικά νέα που διάβαζα σε διάφορα sites, πόσταρα τους στίχους του τότε καινούριου album των Faithless τους οποίους κάθησα και έβγαλα όσο μπορούσα μόνη μου (δεν υπήρχαν πουθενά στο google την συγκεκριμένη στιγμή) και ανέφερα και κάποια νέα για τις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές που παρακολουθούσα.

Σιγά σιγά όμως άρχισα να έρχομαι σε επαφή με ελληνικά blogs και η ιδέα δημιουργίας ενός ελληνόφωνου blog με κέρδισε. Έτσι δημιουργήθηκε και το greek charm που όπως εξηγούσα στο πρώτο πρώτο post μου (15 Ιανουαρίου 2007) ήταν η ελληνική "έκδοση" του digital charm.

Στην πορεία όμως και καθώς blog με blog άρχισα να νιώθω μια παρέα με τους συγγραφείς όσων blogs διαβάζω καθημερινά (ξέρετε εσείς ποιοί είστε ;-)) το digital charm μπήκε σε δεύτερη μοίρα και έχω να γράψω κάτι σχεδόν από την μέρα που δημιούργησα το ελληνικό blog.

Βασικά τότε το ψιλομετάνοιωσα που απλά δεν συνέχισα το digital charm στα ελληνικά γιατί σαν τίτλος μου φαίνεται πιο ωραίος από το greek charm, αλλά στην πορεία συνειδητοποίησα ότι ο τίτλος δεν παίζει και τόση σημασία και ότι όταν μπεις στην διαδικασία να ξεχωρίσεις κάποια blogs και να τα διαβάζεις καθημερινά, πλέον εστιάζεις στο πρόσωπο, στον συγγραφέα και όχι σε κάποιον τίτλο.

Αυτό λοιπόν είναι και το 100ο post του blog μου και πραγματικά δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόταν τόσο γρήγορα, μέσα σε λίγους μήνες.

Ευχαριστώ όσους "με διαβάζουν" και ελπίζω και για τα 100 επόμενα posts να έχω έμπνευση να γράφω ενδιαφέροντα πράγματα! :)

11 comments:

  1. Μπράβο DaNaH, το μπλογκ σου είναι εξαιρετικό. Και εγώ έκανα switch σε ελληνικά μετά από κάποιο καιρό, αφού νοιώθεις περισσότερο σαν οικογένεια. Άντε και να τα χιλιάσεις!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ Θέμο!

    Είναι αλήθεια αυτό που λες. Όσο καλά και να μιλάς και να γράφεις αγγλικά πιστεύω πως ποτέ δεν μπορείς να εκφραστείς τόσο άνετα όσο με την μητρική σου γλώσσα!

    Πραγματικά πιστεύω ότι μέσα από τα blogs έχω γνωρίσει πολύ αξιόλογο κόσμο και δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι τους περισσότερους που διαβάζω τους θεωρώ πλέον κατά κάποιον τρόπο φίλους μου! :)

    ReplyDelete
  3. Συγχαρητήρια! Σου εύχομαι να τα χιλιάσεις κι ακόμα παραπάνω :-)

    ReplyDelete
  4. Να'σαι καλά! Ελπίζω να έχω πάντα όρεξη και χρόνο να γράφω! :)

    ReplyDelete
  5. Γράφε εσύ και καλά να είμαστε να διαβάζουμε οι υπόλοιποι:)

    Και αυτό είναι δέσμευση! (Πίκος Απίκος σταυρώνει τα δάχτυλα πίσω από την πλάτη του)

    Καλή συνέχεια και καλημέρα!

    ReplyDelete
  6. να τα χιλιασεις και μετά να τα εκατομυριάσεις!

    ReplyDelete
  7. Να τα 1000άσεις κορίτσι!
    Και εμείς να είμαστε καλά να σε διαβάζουμε...

    Φιλιά και από την μπέμπα!

    ReplyDelete
  8. Να μου την φιλήσεις και από μένα την Χρυσούλα χεχε! Μακάρι να λάμπει πάντα το προσωπάκι της όπως ο χρυσός! ;-)

    ReplyDelete
  9. Εταιροχρονισμένα - κλασικά - θα ευχηθώ να συνεχίσεις απτόητη να postάρεις με την ίδια διάθεση!!! I' m watching you girl!

    ReplyDelete