Sunday 6 May 2007

s1ngles - επεισόδιο 23

Μη έχοντας λοιπόν μπορέσει να δω το επεισόδιο την Τετάρτη λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα, το είδα σήμερα το πρωί. Είναι ωραίο που σε κάποια επεισόδια βάζουν ένα θέμα και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για κάποια ζητήματα που προβληματίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, χωρίς όμως να προκαλούν ή να θίγουν. Στο επεισόδιο αυτό τίθεται το θέμα του ρατσισμού. Ομολογώ ότι το επεισόδιο με την προφύλαξη στον έρωτα μου άρεσε περισσότερο γιατί ήταν πιο κοντά στο νεανικό στυλ της σειράς και άγγιζε ένα θέμα που θεωρείται ταμπού. Αλλά και το τελευταίο επεισόδιο στο οποίο και αναφέρομαι είχε σωστά μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό. Στο μόνο που ίσως κάπως να διαφωνώ είναι πως δεν είναι κακό να είναι κάποιος προσεκτικός και λίγο καχύποπτος (όχι μόνο απένατι στους ξένους, αλλά σε οποιονδήποτε δεν γνωρίζει) αρκεί να μην το δείχνει.

Στο υπόλοιπο θέμα του επεισοδίου τώρα: πολύ γουστάρω όταν σε ταινίες, σειρές ή θεατρικά έργα εφαρμόζεται αυτό που είχαμε μάθει όταν διαβάζαμε αρχαία δέσμης και αναφερόταν ως "άρση της θεατρικής συμβατικότητας / ψευδαίσθησης". Όταν δηλαδή εκεί που παρακολουθείς κάτι ο συγγραφέας σε επαναφέρει στην πραγματικότητα που ζεις! Όπως συνέβη και σε παλιότερο επεισόδιο που η Λίλα πήγε στην αίθουσα του μοντάζ της σειράς ή στο επεισόδιο αυτό όπου η Λίλα και η Ράνια συναντάνε στο όνειρο τους τον σεναριογράφο της σειράς! Τρέλα!!!

Στην ουσία του story τώρα. Πιστεύω πως το επόμενο επεισόδιο θα είναι το καλύτερο! Αν αποκαλύψει ο Μπίλης στην Ράνια αυτό που είδε στο laptop, θα γίνει χαμός!!! Άντε να δούμε επιτέλους και επίσημα την Ράνια και τον Νώντα ζευγάρι χεχε!!!

Ευτυχώς την επόμενη Τετάρτη δεν έχει ποδόσφαιρο (καιρός ήταν!!!) και δεν θα χρειαστεί να δω το επεισόδιο άλλη μέρα!

Εν αναμονή του επόμενου λοιπόν, σας αφιερώνω το
τραγούδι που ακούγεται προς το τέλος του επεισοδίου 23, ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια!!!...

The Cranberries - Dreams

Oh my life is changing everyday

Every possible way
Though my dreams, it’s never quite as it seems
Never quite as it seems

I know I felt like this before
But now I’m feeling it even more
Because it came from you

Then I open up and see
The person fumbling here is me
A different way to be

I want more, impossible to ignore
Impossible to ignore
They’ll come true, impossible not to do
Impossible not to do

Now I tell you openly
You have my heart so don’t hurt me
For what I couldn’t find

Talk to me amazing mind
So understanding and so kind
You’re everything to me

Oh my life is changing everyday
Every possible way
Though my dreams, it’s never quite as it seems
’cause you’re a dream to me
Dream to me

3 comments:

  1. Τι τέλειο τραγούδι.. :)

    ReplyDelete
  2. Περιμένω τα επόμενα επεισόδια με αγωνία.

    Με προβλημάτισε λίγο αυτό που είπε ο σεναριογράφος.

    Στο τέλος ένας φεύγει, κάποιοι παντρεύονται, και ένας πεθαίνει.

    Άντε να αρχίσουν να πέφτουν στοιχήματα!

    ReplyDelete
  3. Υποθέτω ότι θα ακολουθήσουν την ίδια επιτυχημένη συνταγή και στην 3η σειρά - αν γίνει - θα υπάρχουν πάλι νέοι χαρακτήρες.

    Τώρα ποιος θα φύγει, ποιος θα παντρευτεί και ποιος θα πεθάνει, δεν ξέρω. Τι θα περίμενα ως την μέχρι τώρα εξέλιξη; Να παντρευτεί η Ράνια με τον Περιστερόπουλο, αφού τον συμπαθεί τόσο πολύ και ο γιος της. Να φύγει ο Λαγουδάκης, αφού απογοητεύτηκε από την Κατερίνα. Και να πεθάνει, εχμμμμ... η μαμά του Γιάννη και του Λουκά! Κακό ψώφο να'χει lol!!! :)

    ReplyDelete