Monday 5 February 2018

Mamma Mia @ Radio City, Thessaloniki

To Σάββατο παρακολούθησα την παράσταση Mamma Mia στο θέατρο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης. Είχα διαβάσει εξαιρετικές κριτικές σε όλα τα sites και ως φαν των Abba ήθελα να τη δω. Το μόνο που με ξένιζε είναι που σε όλες τις σελίδες έλεγαν πως τα τραγούδια ήταν αποδοσμένα στα ελληνικά και ήμουν λίγο επιφυλακτική για το πως θα ακούγονταν. Κι όμως έγινε εξαιρετική δουλειά πάνω στην απόδοση των τραγουδιών στα ελληνικά και έδεναν άψογα σε κάθε σκηνή!

Πήγαμε στην απογευματινή παράσταση η οποία ήταν 17:45. Όταν είδα την ώρα είπα ότι το έγραψαν παρά τέταρτο για να ξεκινήσει στις 18:00. Κι όμως η παράσταση ξεκίνησε ακριβώς στην ώρα της! 17:45 βγήκαν οι πρώτοι ηθοποιοί στη σκηνή και η παράσταση τελείωσε ακριβώς στις 20:45! Και 21:00 ξεκινούσε η βραδινή!!!



Τα σκηνικά ήταν πολύ καλοφτιαγμένα! Όλο το καστ - από την πρωταγωνίστρια Δέσποινα Βανδή μέχρι και τους χορευτές-ηθοποιούς - εξαιρετικό!

Ένας άλλος μου δισταγμός ήταν ότι θα πήγαινα να παρακολουθήσω μια παράσταση την υπόθεση της οποία γνώριζα! Όταν πηγαίνω στο θέατρο προτιμώ να μην ξέρω πολλά για το τι θα διαδραματιστεί στη σκηνή για να έχω και το στοιχείο της έκπληξης και αγωνία. Κι όμως παρόλο που η υπόθεση μου ήταν γνωστή, το ευχαριστήθηκα δεόντως!

Υπήρχε και μια πράξη προς το τέλος που με συγκίνησε και πρώτη φορά σε θέατρο έτρεχαν τα δάκρυα αβίαστα από τα μάτια μου! Ήταν όταν η Βανδή έντυνε την κόρη της νύφη στο κέντρο της σκηνής και είχαν κάνει ένα πολύ ωραίο εύρημα όπου στην αριστερή πλευρά της σκηνής εμφανίστηκε ένα κοριτσάκι (7-8 χρονών περίπου) με κοτσιδάκια και μπλε ποδιά από αυτές που φορούσαν παλιά στα σχολεία και ήταν οι αναμνήσεις της μαμάς με το κοριτσάκι της μικρό. Και στα δεξιά της σκηνής υπήρχε αντίστοιχα μια έφηβη με τις αντίστοιχες αναμνήσεις από εκείνη την ηλικία! Προφανώς συγκινήθηκα γιατί έχω και εγώ μια κορούλα σε κοντινή ηλικία! :)

Ας αναφέρω εδώ όμως το εξαιρετικό καστ:

  • Ντόνα - Δέσποινα Βανδή
  • Σόφι - Εύα Τσάχρα,  η οποία είχε πολύ ωραία φωνή! Όπως μου είπε η φίλη μου είχε συμμετάσχει στο παλιό Voice, το βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ!
  • Μπιλ - Αλέξανδρος Μπουρδούμης
  • Σαμ - Άκης Σακελλαρίου 
  • Χάρυ - Αργύρης Αγγέλου
  • Τάνια - Μπέτυ Μαγγίρα
  • Ρόζι - Μαριέλλα Σαββίδου (ειλικρινά τώρα μόλις την έψαξα και είδα ποια είναι! Είναι η ηθοποιός που έκανε την Κύπρια Στάλω στην Εθνική Ελλάδος του Γιώργου Καπουτζίδη! Με το κοντό μαλλί δεν την κατάλαβα καθόλου! Μάλιστα την αναζήτησα στο Google και είδα ότι είχε συμμετάσχει και στο γαλλικό Voice!
  • Σκάι - Άρης Μακρής

Παίζουν επίσης οι:

Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη,  Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, και η Θέμις Μαρσέλλου, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, , Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα.


Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι δίπλα στη σκηνή είχε ζωντανή ορχήστρα!!

Διεύθυνση Ορχήστρας - Πιάνο:  Ανδρέας Καρανίκας  
Γιώργος Μούρτος     - Τύμπανα
Κώστας Αρσένης    - Μπάσο
Παντελής Κλήμης    - Κιθάρα
Γιώργος Καλοδούκας - Κιθάρα
Ανδριανή Γιακουμέλου - Πιάνο - πλήκτρα
Δημήτρης Τσιμπάνος  -  Πιάνο - πλήκτρα



Καθώς οι φωτογραφίες απαγορεύονταν κατά τη διάρκεια της παράστασης, τράβηξα μόνο την υπόκλιση. Μόλις τελείωσε η υπόκλιση βγήκε στη σκηνή ο Άκης Σακελλαρίου και μας παρότρυνε να σηκωθούμε όλοι όρθιοι και το θέατρο μετατράπηκε σε ντισκοτέκ με τραγούδια των Abba! Ήταν υπέροχη η ατμόσφαιρα! 






Συμπέρασμα: Αν σας αρέσει η ντίσκο, οι Abba, η απλά το Mamma Mia, να πάτε να το δείτε! Δεν θα το μετανιώσετε! ;)

1 comment:

  1. Πολύ χαίρομαι που πέρασες ωραία!
    Συγχαρητήρια για το τόσο ζωντανό ρεπορτάζ!
    Φιλιά

    ReplyDelete